Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Lenovo Legion Y44w

Via en spillduell med Veggey fra Nordavind foretok vi en ilddåp av Lenovos Y44w ultrabrede skjerm.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
Lenovo Y44w
Photo: Sindre Stien

(Forbehold: Jeg har ikke fått betalt ei heller noen frynsegoder fra Lenovo for å skrive denne teksten.)

HQ

Her forleden ble jeg tilbudt å prøve Lenovo sin nye ultrabrede spillskjerm, og som en tech-nerd kunne jeg ikke la sjansen gå fra meg! Etter litt korrespondanse frem og tilbake kom det for en dag at jeg skulle møte esportlaget Nordavind og spille mot en av deres utøvere i intet annet spill enn Street Fighter V. Et spesielt modig valg! Det finnes knapt noen som er mer kresne når det kommer til skjermytelse enn de som spiller slåssespill på høyt nivå.

Det er en deilig sensommerdag i august, og jeg befinner meg ved Nordavind sitt hovedkvarter på Ullevål. Etter litt leiting finner jeg endelig inngangen og blir hilset inn. Personen jeg skal duellere (les: bli maltraktert av) er ingen ringere enn Vegard "Veggey" Koppang Bugge, som i skrivende stund er på delt 8. plass i <a="https://capcomprotour.com/standings/">europarangeringen</a>, så vel som kvalifisert til europafinalen i Street Fighter V.
Vi kjenner hverandre fra slåssespillmiljøet, og har spilt litt mot hverandre før. Jeg vet dermed hva jeg er på vei inn i, og har tatt med meg min egen Hitbox for å gjøre handicappet så lite som mulig. Likevel, i dag kommer vi til å få se forskjellen mellom en profesjonell og noen som på mest generøse måte kan beskrives som en casual scrub.

Dette er en annonse:
Lenovo Y44w
Photo: Sindre Stien

Ved første møte ser skjermen oppriktig imponerende ut, iallefall størrelsesmessig. Som dere kan avlede fra første avsnitt så forventet jeg egentlig en standard 16:9-skjerm, kanskje optimalisert for akkurat slåssespill, men definitivt en skjerm med hovedfokus på ytelse. Jeg ble derfor overrasket da det viste seg at Y44w er et krummet beist på 43.4"! Aldri før har jeg sett en såpass stor ultrabred skjerm.
Skjermen har et pent og robust kabinett, med en stor fot i bunnen (noe man bare må forvente for at fysikkens lover ikke skal gjøre et poeng utover skrivebordet ditt). Men nede på foten kan vi skimte noe interessant. En Harman Kardon-sertifisert kjegleformet høyttaler preger bunnen, og selv om den ikke akkurat kaster deg baklengs ut av stolen så ga den mer enn nok lyd i løpet av testen. Den fungerer iallefall mye bedre enn samtidige integrerte skjermhøyttalere jeg har hørt!

Lenovo Y44w
Photo: Sindre Stien
Lenovo Y44w
Photo: Sindre Stien
Dette er en annonse:

Før vi går videre til selve testen er det på tide med litt spesifikasjoner:


 • Størrelse: 43.4"

 • Panel: NearEdgeless 1800R curvedColor Gamut sRGB, BT.709, DCI-P3

 • HDR: VESA certified DisplayHDR™ 400

 • Oppdateringsfrekvens: Max. 144Hz

 • Annen teknologi: AMD FreeSync™ 2

 • Responstid: (GtG) 4ms (with OD)

 • Oppløsning: 3840 x 1200

 • Stand: Lift, Tilt, and Swivel

 • Porter: 2 x HDMI 2.0; 1 x DP1.4; 1 x USB 3.1 Type-C Gen2(DisplayPort 1.4 Alt Mode); 1 x USB 3.1 Type-C Gen1(DisplayPort 1.2 Alt Mode); 1 x Audio Out

 • USB Hub: USB 3.1 (4 down + 1BC)

 • Høyttaler: Detachable Harman Kardon certified speaker

 • PIP & PBP: Ja

 • Strømforsyning: Intern

 • Ekstra: TÜV Eye Comfort certification

Lenovo Y44w
Photo: Sindre Stien

Etter litt tid brukt på oppsett og fikling i menyene er vi endelig i gang og det jeg fryktet kom til å bli en standard ultrabred-opplevelse, størrelse på bekostning av ytelse, uteblir. Faktisk fungerer denne skjermen overraskende bra gjennom hele spillsesjonen vår. Testen starter i fullskjerm-bildemodus. Dessverre er ikke PS4-maskinen vi har koblet i svært begeistret over dette så vi får en standard 1080p oppløsning oppskalert og strukket ut over skjermen. Ikke at det er forferdelig å spille med, bortsett fra at grafikken blir fordreid, men det fører til en anelse mer inputlag enn de andre modusene.

Om du ikke er kjent med slåssespill fra før, så er det enkelt forklart et tallspill. Du satser på å utføre teknikker som gjør at motstanderen din må bruke lengre tid på å hente seg inn igjen enn du gjør. Disse marginene er hårfine, ned mot 1/60 av et sekund, også kjent som én frame. For eksempel hvis du bruker et tungt angrep som går i motstanderens blokk, og du må hente deg inn på 15f, mens motstanderen din klarer å komme tilbake i angrepsmodus på 17f så har du et overtak på 2 frames. Disse kan bety vinn eller forsvinn, da en godt utført kombo gjerne kan spise over en tredjedel av HP-søylen.

Ergo, om du ikke rekker å reagere på det som skjer på skjermen ender du opp med et kraftig handicap. Derfor higer slåssepill-proffene etter de raskeste skjermene uten dilldall, og med god grunn.

Lenovo Y44w
Photo: Sindre Stien

Etter et par kamper hvor jeg ble gruseeid gikk vi over til de andre skjermmodusene - sentrert bilde var først ut - for å prøve en blanding av slåsskjemper og baner. Vegard var veldig behjelpsom under hele "duellen" og ga meg både kombo-tips og måter å spille på som kunne være gunstige for meg. Som en spiller med Tekken-bakgrunn istedenfor Street Fighter tok jeg imot disse med største takk.
Fingrene hans lagde en rytmisk musikk med fightstick-knappene mens han presist slo inn kommandoer til figuren sin. Ved spørsmål om hvorfor han konstant holdt fingrene i gang fikk jeg til svar at det var både for å holde rytmen slik at han alltid var klar til neste kommando. I tillegg gjorde det at han under komboer kunne utføre teknikker mer presist, ved at hendene ikke husket knappene men heller rytmen og bevegelsen mye likt en musiker heller ikke tenker over hver enkelt note mens hen spiller.

Lenovo Y44w
Photo: Sindre Stien

Men skjermen huser også en interessant tredje modus: PBP og PIP. For om du er blant de som er interessert i streaming, eller om du befinner deg på et LAN-party hvor dere trenger å være flere om samme skjerm, har Y44w muligheten til å takle to separate inputkilder og plassere disse side om side eller som et mindre bilde inne i hovedkilden. Nå er det ikke like vanlig med LAN-parties etter internettets fremtreden, men for streamere eller dere som liker toskjermsløsninger er dette virkelig en rosin verdig en pølse. Ekstra kudos må gis for at all styringen av PBP/PIP ble utført av skjermen, og ikke via et program.

Prislappen føles også "litt" mykere om man tenker på dette som en 2-i-1-skjerm, selv om 12000 norske kroner definitivt er i toppsiktet Likevel, er du ute etter en toppspekket ultrabred skjerm på 44, la oss si det en gang til, førtifire(!) tommer så har jeg på følelsen at penger ikke er din største bekymring i verden.

Lenovo Y44w
Photo: Sindre Stien

Den midtsendtrerte modusen falt definitivt best i smak, og til tross for at vi endte opp med store svarte striper på hver side av skjermen, er det funksjon over form vi fokuserte på. Etter vi hadde kjørt oss igjennom en god del runder hadde Vegard dette å si om ytelsen:

"I Street Fighter er det en ferdighet å kunne "single hit confirme" moves, det vil si å kunne differensiere mellom blokkering og treff av enkelt punches og kicks, og så utføre en combo basert på det ene sparket eller slaget. Det er ofte ett lite vindu på få frames å kunne visuelt bekrefte at du treffer motstanderen for så å gå vidre inn i en combo. På denne skjermen klarer jeg lett å konsekvent confirme et move som har ett vindu på 17frames, det er da 17deler av ett sekund åpent for å confirme. Det er såpass bra skjermen er."

Og med det faller dommen, dette er en svært bra skjerm, og selv om man må ut med masse penger får man også det man betaler for. Selv om størrelsen gjør den hakket mindre portabel så burde denne fungere svært bra til meetups og vennskapskamper.
Jeg tar Vegard i hånden og vender snuten hjemover etter min første utvetydige positive erfaring med en ultrabred kurvet skjerm.

09 Gamereactor Norge
9 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content