Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Libratone TrackAir+

De perfekte trådløse in-ears har endelig kommet, og de er fra danske Libratone!

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Vi har visst skrevet det før, og vi skriver det gjerne igjen. Det er ingen smal sak å vite som forbruker hvilken produsent du bør gå for hvis du er på markedet etter hva PR-folk referer til som "truly wireless earbuds". Etter at Apple lanserte deres AirPods for noen år siden har markedet mildt sagt eksplodert, og fort ble forbrukerne helt ville etter ideen om den lille esken med de små trådløse in-ears i. Naturligvis var det derfor stort sett alle kastet seg over dette nye segmentet på markedet, og vi har derfor sett noen produsenter ha mer suksess enn andre.

Faktisk har de fleste vi har anmeldt her på Gamereactor vært ganske gode, og går du ut i dag og kjøper et sett Jabra Elite 65T, et sett Trust Duet XP eller Samsungs Galaxy Buds, så vil det uten tvil være ganske tilstrekkelig. Dog har det vært vanskelig å finne ett produkt som har kunnet samle alt det du ønsker fra et sett "truly wireless earbuds" (ja, fra nå av kaller vi dem bare trådløse in-ears).

Men det endrer seg nå, for vi har brukt den siste tiden på å teste danske Libratones nye TrackAir+, og vi får mildt sagt hakeslepp. Her har du endelig et sett trådløse in-ears som kan alt, hvor det både er kjærlighet for brukeropplevelsen, samtidig som at lyd og byggekvaliteten er høyt prioritert.

Dette er en annonse:
Libratone TrackAir+Libratone TrackAir+

Men la oss forklare hvorfor. Først og fremst er TrackAir+ utrolig lekre. Selve esken er ganske subtil i enten sort eller hvitt med Libratone-logoen foran. Den lader med USB-C, og takk for det, og kan forøvrig også lade trådløst opp med Qi-standard, så uansett hva slags trådløs lader du har, så virker det. Svake magneter holder esken lukket så det ikke blir vanskelig, og sterkere magneter holder hver enhet nede i selve esken. Det er også en liten LED-lampe som indikerer batterilevetiden, som forøvrig er seks timer per oppladning, hvor det så er tre ekstra oppladninger.

Og når vi snakker om de fysiske dimensjonene, så veier hver enkelt enhet bare 5.6 gram, og dertil kommer IPX4-sertifisering, som betyr at de kan håndtere både regn og svette.

Så langt så godt, men hva med pålitelighet og funksjonalitet? Først vil vi gjerne slå et slag for selve utformingen av de fysiske "buds". Altfor ofte er det slik at man enten sitter med et sett Apple AirPods, som har altfor lang stilk, som nærmest likner et smykke mer enn et stykke forbrukerelektronikk. Og på den andre siden er eksempelvis Trust Duet XP, som bare er små kuler som helt forsvinner inne i øregangen. Libratone går den gylne mellomveien med trådløse in-ears som er tydelige for andre på gaten å se, men uten at det blir distraherende. Det tillater dessuten bedre samtalekvalitet, som forøvrig har vært glimrende under hele testperioden.

Dette er en annonse:

Det flate arealet på hver av enhetene tillater dessuten at brukere kan tilpasse double tap-funksjonen. I stedet for å gi deg alle mulige måter å kontrollere musikk og medieavspilling, så har Libratone valgt en mer simpel løsning. Ved et lett dobbelt tap på enhetens side kan man enten skifte sang, pause musikken eller sette i gang en valgfri streamingassistent - det er alt sammen opp til brukeren, og det virker upåklagelig.

Libratone TrackAir+Libratone TrackAir+

Og nå som vi snakker om applikasjonen. Den er simpelthen en av de beste som er på markedet, uten tvil. Selve oppsettet går kjempelett, og her kan du eksempelvis selv skru opp og ned for støyreduksjonen fra 0 til 30, velge en preset-profil, eksempelvis ekstra bass eller diskant, eller slå på "Ambient Mode", som lar lyder utenfra komme inn i ditt lydbilde, som kan være smart i enkelte situasjoner. Det er mildt sagt en fantastisk app.

Dessuten fungerer selve lydoppsettet annerledes på andre trådløse in-ears. I stedet for at telefonen oppretter individuell forbindelse til hver av de to enhetene, så er det her snakk om et master/slave-forhold, som betyr at den primære forbindelsen går igjennom den ene av de to enhetene, som så får den andre til å følge opp. Gammeldags? Kanskje, men mens tilfeldige dropouts nærmest er kutyme med stort sett alle andre produkter i denne kategorien vi har testet, så har vi ikke opplevd en eneste gang i forbindelse med testen av TrackAir+ at noe gikk i vasken. Ikke bare har forbindelsen vært knivskarp, den har aldri feilet på en oppstart.

Men hva betyr alt det hvis ikke de høres bra ut. Men det gjør de, ganske bra også. Libratone har igjennom utviklingen av Zipp-høyttalerne virkelig klart å skape spennende lydlandskap, og det fortsetter her. Særlig ved å skru helt opp for støyreduksjonen legger du merke til hvor fyldig bassen er, og detaljert og skarp mellomtonen kan bli. Man får dessuten en rekke forskjellige gummihetter med, så man kan velge presis den som lukker øregangen helt uten at det blir ubehagelig, og det resulterte i en mildt sagt imponerende lydopplevelse. Vi vil faktisk gå så langt som til å si at de høres fyldigere ut enn et sett Beoplay E8 2.0, som her på Gamereactor var den kronede kongen av de trådløse in-ears.

Libratone har levert markedets beste trådløse in-ears med fantastisk software, pen hardware og en perfekt balanse mellom en alminnelig brukeropplevelse og avansert hifi-nørderi. De koster 1950, men de er verdt hver eneste krone.

10 Gamereactor Norge
10 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster



Loading next content