Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: OMEN Spacer Wireless TKL

HPs nyeste gamingtastatur lover allsidig bruk, men feiler når det gjelder tilpasning.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Nå har jeg testet HPs OMEN Spacer Wireless TKL-tastatur i nærmere tre måneder. For 2300kr får du et enkelt, stilrent tastatur for en som ønsker å kunne spille komfortabelt uten alt dilldall som ofte medfølger annet «gaming»-rettet PC-utstyr. Her er det ikke individuell RGB-belysning per tast, ei heller en million makrotaster. Det HP har gått for er et tastatur for en som ønsker kun det, samtidig som de setter pris på den ekstra luksusen et trådløst tastatur medfører.

HQ
OMEN Spacer Wireless TKL
HP / Edelman

I esken får du tastaturet med Cherry MX Brown-brytere og 87 taster, en ladekabel (USB-A til USB-C (Takk og pris!)), en stor håndleddspute som festes magnetisk til bunnen av tastaturet, en liten USB-A-mottaker for å koble tastaturet til PCen, og en USB-C til USB-A-overgang for å lagre nevnt mottaker i ladekabelen eller bruke den som forlenger for andre USB-ting en har.

Ladekabelen er vevd og virker slitesterk, samtidig som den er fleksibel nok til at man enkelt kan gjemme den bort om den ikke er i bruk. Kabelen kan også kobles til tastaturet om man ikke ønsker å bruke den trådløse funksjonaliteten. Hvileputen er laget av den samme solide plasten som tastaturet og matcher det enkle designet. I mitt bruk har den vært veldig nyttig for komfortabel bruk over lengre perioder, og kan enkelt fjernes takket være den magnetiske koblingen til tastaturet om man ønsker å hvile hvileputen. Mottakeren står i firkantet stil med resten av pakken og har heldigvis logoer på seg så den er enkel å gjenkjenne hvis du har plugget den ut av PCen. Det eneste som savnes etter lengre testing er en eller annen form for etui, da størrelsen på tastaturet gjør at det frister å ta det med seg i sekken. For det den koster i Norge skulle det bare mangle.

OMEN Spacer Wireless TKL
HP / Edelman
Dette er en annonse:

Tastaturet er utformet så enkelt som mulig. Her er alt firkantet, svart, og matt. Ingen numpad, ingen ekstra taster, ingen mediaknapper. Alt er bygget av slitesterk plast i en matt svart finish. Hvileputen også, samt at selve puten er dekket av mykt, falskt lær. Det er tungt og solid, så selv de mest hardhendte spillerne der ute vil slite med å ødelegge det med det første. Og om en tast skulle ødelegges er det enkelt å bytte ut takket være de standardiserte tastene. Ut av esken er det lite tilpasning på lyset. Det er sterkt hvitt og rødt lys, uten mulighet for å endre. De røde tastene er alltid røde og omvendt. Med en kombinasjon av knapper kan man justere mellom lysstyrker eller skru det av. Man kan også veksle mellom enkle moduser med blant annet pulserende lys og blinking, om det er noe du trenger. Det nærmeste du kommer til gaming-rettet design her er at WASD- og piltastene er røde. Tastaturet kan skrus av og på med en fysisk bryter bak i tillegg til at det går i dvalemodus etter ca. fem minutter uten bruk.

OMEN Spacer Wireless TKL

I alle trådløse produkter som brukes daglig er det viktig med godt batteri. Heldigvis har OMEN Spaceren akkurat det. Jeg kunne fint bruke det i en uke uten å tenke på lading. Da bruker jeg det hovedsakelig med lyset på minimum styrke. HP lover 75 timer bruk på hver lading uten baklys, og seks timer ekstra etter bare fem minutter med lading. Med min bruk med lys på antar jeg det er nærmere 40-50 timer per lading, noe som er langt over hva konkurransen lover. I tider der jeg brukte det mindre aktivt gikk det ofte et par uker mellom hver lading. Den trådløse koblingen var i tillegg perfekt responsiv om jeg brukte den til å skrive tekster eller å spille noen runder med Deep Rock Galactic, takket være mottakeren og dens 2.4 GHz-tilkobling. Jeg merket ingen forskjell i om jeg brukte den trådløst eller kablet. To tomler opp!

Når det gjelder den medfølgende programvaren er det utstyrt akkurat som tastaturet: Enkelt. Man har noen hendige moduser, som for eksempel MOBA-modusen, hvor alle standardtastene som brukes til å styre MOBAer blir lyst opp og resten dempet. Disse kan man tilpasse slik man ønsker, men der slutter dessverre tilpasningsmulighetene. Man kan ikke bytte på tastebindinger. Man kan tilpasse hva Fn+F1-5 gjør, men det er det.

Dette er en annonse:
OMEN Spacer Wireless TKL
HP / Edelman

For å komme til en form for konklusjon er dette tastaturet veldig målrettet. Jeg er veldig fornøyd, men jeg er ikke en som verdsetter endeløse valgmuligheter, og setter pris på et enkelt og greit produkt uten mye ekstra som gjør akkurat det jeg ber om. Det treffer en bruker som er tilpasset dets utforming, heller enn å være et tastatur som former seg rundt brukerens ønsker. For denne prisen forventer jeg slikt, selv om det ikke er akkurat meg som trenger det. Men formen og designet som passer i alle settinger, samt de restriktive valgene man har, gir produktet en slags Apple-aktig kvalitet. Jeg liker å ha det på skrivebordet mitt. Enkelheten av bruken og batteriet man nærmest aldri trenger å tenke på gjør brukeropplevelsen veldig god, selv om jeg ikke kan anbefale det til alle. Prisen veier det ned, da det er mye ute på markedet som gjør det meste denne klarer til bedre pris. Til tross for det sliter jeg med å finne andre gaming-tastatur som når denne standarden av enkelhet og komfortabel bruk i alt av situasjoner.

07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
Vakkert design. Funker like bra til gaming som til arbeid. Eksepsjonelt batteri.
-
Få tilpasningsmuligheter. Lite verdi for pengene.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content