Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Razer Blade 15 (2019)

Razer har nok en gang utvidet utvalget sitt av "standard" ultra-portable maskiner.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Som så mange andre har Razer siden begynnelsen av året løpende lansert oppdaterte utgaver av laptopene sine med RTX-grafikkort. De kommer også med varierende størrelser på NVMe-diskene som en kan velge blant.

Det er litt underlig at de har valgt å markedsføre to forskjellige maskiner under nøyaktig samme navn, hvor den ene "Advanced" er tynnere og kommer med et 144Hz IPS-panel, og den andre alminnelige "Base" har et GTX1060 og kun har 60Hz å skilte med på panelet sitt. Dessuten går det an å kjøpe en Advanced-modell med 2160p-skjerm. Selve skjermkanten på sidene er 4,9mm tykk, men det hadde vært fint om de hadde jobbet like mye med å få topp- og bunnkantene like tynne, noe som ødelegger litt for helhetsinntrykket.

Skjermopplevelsen i seg selv er ganske god dog, og grønnfargene spesielt fremstår som levende og naturlige. Ingen av fargene føles kunstige eller overeksponerte ut, og sort- samt grånyanser kommer pent frem. Lysstyrken er ganske behagelig, og alt kan styres med Razer sitt Synapse 3-program, som fremdeles er markedets beste totalstyringsprogram. Fargene er forøvrig 100% sRGB. Maskinen er også relativt lett med sine såvidt over 2kg, og måler 17,8mm x 235mm x 355mm.

Razer Blade 15 (2019)
Dette er en annonse:

Maskinene er ikke helt om en ser bort fra hardware heller, siden Base-modellen har en Ethernet-port de ikke har tatt med på Advanced-modellen. Dessverre. Den bruker istedet Intels Wireless AC9260 som ga fine hastigheter på kontorets ultrakrafige WiFi, men vi savner likevel en kablet forbindelse, spesielt siden spillene nå til dags har blitt vel så store.

Prisingen er som følger:

Base:
GTX1060 og SATA harddisk, samt 128 GB SSD: 13 999,-

Advanced:
RTX 2060
20 799,-
RTX 2070
23 599,-
RTX2080
26 799,-

Alle prisene er som oppgitt fra Dustin Home, variasjon kan forekomme.
Det er litt styr med så mange forskjellige priser, men sånn går det når en skal ha så mange modeller.

Dette er en annonse:

Prisen som er oppgitt er for modellene med 512GB harddisk, hvor de to minste utgavene kan fås med 256GB, men det vil vi ikke anbefale. Som standard kommer maskinene med 16GB RAM, og kan oppgraderes til 64GB DDR4 2667MHz (32GB for Base-modellen). Alle kommer dog med Intel i7-8750H CPUer og bruker følgelig Intels HM370 chipset.

Tastaturet er naturligvis RGB-belyst og Chroma-styrt, men vil du ha individuelt belyste taster kan du bare se bort fra Base-modellen, her er det kun Advanced som kan by på det. Berøringsflaten er vanvittig lekkert utført og en fornøyelse å bruke, vi må nok en gang bøye oss i støvet for glassplatene Razer bruker her. Tastaturet er litt smalt, men likevel behagelig å bruke.

Razer Blade 15 (2019)

En kan koble til tre USB 3.1, en USB-C med Thunderbolt 3, og én HDMI 2.0B, og jammen har de sneket inn en Mini-DisplayPort også. USB-portene er i tillegg utført i Razer-grønt. De innebygde høyttalerne er OK og man får en 3.5mm hodetelefoninngang om man ønsker bedre lyd. Et gjennomført aluminiumskabinett omslutter det hele, og gir maskinen en fin "finish".

Selv om vårt testeksemplar "kun" har et RTX2070 MAX-Q så virker det som at det er en perfekt match med Razers spesialbygde fordampingskammerkjøling (igjen, kun på Advanced-modellen). I denne finner man to store vifter og en enorm kobberplate med grafittelementer som er forbundet til nesten alt, hvor eksosen går ut bak via to sett kjøleribber med 68 stk. 0,1mm tykke ribber hver.

Vi kunne måle 33dB ved bånn gass, som er det laveste støynivået på meget lang tid, og maskinen er nærmest lydløs ved alminnelig bruk. CPU-temperaturene ligger på 36/83 grader Celsius, og GPUen ligger på behagelige 34/71. Prosessoren er kanskje litt varm på det varmeste, men om du vil kan du godt styre viftene manuelt for å gi den litt ekstra luft.

Så, til testresultatene:

3D Benchmark:
Time spy extreme: 2924
Time spy: 6502
Port Royale: 3667
Fire Strike Ultra: 4115
Fire Strike Extreme: 7799
Fire Strike: 15241

Assassin's Creed Odyssey
Medium: 63
High: 59
Ultra: 52

Middle-earth: Shadow of War
Medium: 126
High: 108
Ultra: 86

The Division 2
Medium: 103
High: 85
Ultra: 67

Far Cry 5
Medium: 89
High: 87
Ultra: 84

Total War: Warhammer II
Medium: 117,2
High: 90,1
Ultra: 51,4

Razer Blade 15 (2019)

Det er jo mindre å skilte med enn RTX2080-maskinene vi har testet tidligere, men i de aller fleste spillene produserer Blade 15 helt akseptable tall, og +60FPS i de aller nyeste skytespillene. Det at ekstremt CPU-tunge spill som Total War: Warhammer II og Assassin's Creed Odyssey ikke scorer høyere er som forventet.

Men det som taler mest for at man burde velge nettopp denne modellen har vi faktisk ikke nevnt enda. Nemlig den ekstremt lave vekten kombinert med en fornuftig batterilevetid. Såklart, en får ikke mer enn en halvannen time ut av batteriet om man spiller på det, men til vanlig kontorbruk kan du sitte og taste i litt over seks og en halv time. Dette gjør at maskinen faktisk er anvendelig til kontor- og (om du er en svært bemidlet student) studiebruk. Den lave temperaturen kombinert med støynivået gjør denne maskinen svært attraktiv, men igjen ber vi deg være obs på prisen.

Razer Blade 15 2019 er ultra-transportabel, en bærbar gaming-maskin på sitt beste som har styring på varme, batterilevetid, og støy. Så nå mangler vi bare at Razer presser inn en enda kraftigere prosessor og GPU.

09 Gamereactor Norge
9 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content