Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Razer Huntsman Mini

60% større, 100% optomekaniske brytere.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Razers analoge optiske brytere har ikke overraskende funnet veien til mini-formatet. Selv om jeg bruker det utmerkede Razer Huntsman Mini til daglig på kontoret, som også har fordelen av at det er relativt stille når du trykker tastene helt ned, er tastene, eller rettere sagt bryterne i den analoge optiske versjonen, bare bedre enn den lineære optiske som det alminnelige Huntsman Mini kan by på.

Før jeg dykker ned i de gode tingene skal det sies at når fingrene flyr over tastaturet så er støynivået altså på et noe høyere nivå hvis man ikke tidligere har prøvd Razers, nå sorte, analoge optiske brytere. På den annen side er det ikke mange tastaturer på markedet som kan matche hastigheten som tastene spretter opp igjen med etter å ha trykket dem til bunnen. Det gir ikke bare en herlig lyd, men også en deilig følelse. Det kan også ha noe med at selve rammen er av ren aluminium.

La oss se nærmere på konstruksjonen. Til ingen overraskelse er det en formfaktor på 60%. Det er det mange som ikke er så glad i. Personlig mangler jeg bare en håndleddsstøtte, og selv om det ikke er en bestemt nødvendighet, er alternativet at tastaturet senkes mer ned i chassiset fordi jeg ved lengre tids bruk må vinkle hendene litt for mye.

Sånt kan heldigvis kjøpes, og jeg har en billig, men god all-purpose jeg kjøpte under et Black Friday-tilbud for ganske mange år siden, så et stort minus er det ikke. Selve tastene er dobbeltstøpt plast, det var ingen feil med vårt eksemplar, og alt lyset skinte skikkelig gjennom.

Dette er en annonse:

Det er naturlig nok ikke noe numerisk tastatur, mediebrytere eller F-taster her, men disse kan nås ved å bruke funksjonstasten, og så har du plutselig alt, selv piltastene er innebygget i dette fine lille formatet.

Test: Razer Huntsman Mini

Tastaturet kobles til med USB-C, som ved hjelp av en spesiell plastikk-kappe sitter temmelig godt fast. Selve grunnformen er er skjelettert/bunnløs, og det er både estetisk og hygienisk - uten tvil min favorittmåte å designe et tastatur på. Selve tastene er helt Razer: klassisk dobbelstøpte med laserkuttede tall og symboler.

Bryterne er Razers neoklassiske analoge optiske. Det betyr en kombinasjon av flere ting. Det viktigste er at bryteren kan aktiveres to ganger. For eksempel for å avsikre en granat når den trykkes ned, for så å kaste granaten når tasten trykkes helt til bunnen. Aktiveringspunktet kan stilles på og være alt fra 1,5 og helt opp til 3,6mm. Personlig er jeg stor fan av at tasten flytter seg langt når jeg skriver, helst til den treffer bunnen, mens jeg i spill foretrekker en stort sett øyeblikkelig aktivering. Bortsett fra når et våpen må lades om; her vil jeg at tasten skal helt i bunnen også. For de mer avant-garde er det mulig å bruke tastene som små styrespaker med WASD, men jeg må innrømme at selv om det høres kult ut, er det ikke en funksjon jeg bruker selv.

Dette er en annonse:

Tastene er bygget med en forsterket stamme (fjærer både under og over bryteren) og fungerer ved at en lysstråle hele tiden lyser og blir avbrutt av stammen på bryteren. Når man trykker, trenger lyset inn i et hull i stammen, lyset treffer så en mottaker, og deretter registreres et trykk på tasten.

Selve programvaren er Razers nå ganske omfattende Razer Synapse, og den har ikke blitt mindre omfattende av at bryterne har sekundære funksjoner når de aktiveres, differensierbare aktiveringer, og til og med en semi-joystick-liknende funksjon. Alt kombinert med at det finnes en Razer Hypershift, hvor alle taster kan ha sekundære funksjoner. Heldigvis er det litt "apply to all" når man har funnet den helt riktige måten man ønsker at tasten aktiveres, og så kan man ellers tilpasse et par ekstra. Jeg foretrekker personlig at venstre shift og r har en annerledes aktivering enn resten. Du kan selvfølgelig også lagre innstillingene dine på selve tastaturet hvis du drar det med deg rundt og ikke gidder å bruke halvannen time hver gang på å stille inn de nesten utallige alternativene for lys.

Prisen er 160 Euro, det samme som et Huntsman V2 Tenkeyless.

Dette er et virkelig utmerket tastatur, det er raskt, lekkert å bruke, superresponsivt, og Razer har sannsynligvis nådd grensen for hvor mye du kan stille inn på en tast. Det er et kjempekult tastatur - men jeg skjønner ikke at jeg må betale 1500 kroner for et tastatur som egentlig mangler en rekke ting, som talltaster og en håndleddsstøtte, og som samtidig er 60% av normal størrelse. Hjernen min har vanskelig med å forstå akkurat det.

Fantastisk tastatur, men altfor høy pris - og selv om bryterne som brukes uten tvil er ekstremt cutting edge.

Test: Razer Huntsman Mini
08 Gamereactor Norge
8 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene


Loading next content