Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Razer Orochi

Mobil spillmus fra Razer

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Razer Orochi er en av de nyeste PC-musene fra Razer. Som vanlig retter produsenten seg mot oss spillere.

HQ

Dette er første gang Razer lager en mus rettet spesielt mot markedet for små mobile mus. Orochi er en svært liten mus som lett går ned i sekken eller lommen. Samtidig har den fullverdige spilleregenskaper.

For å understreke mobiliteten har Razer gitt Orochi muligheten for både trådløs og trådet tilkobling til PCen, akkurat slik de gjorde med Razer Mamba. Denne gangen følger det ikke med en ladestasjon til musen, men derimot to AA-batterier som plasseres under dekselet. Disse kan holde musen med strøm i inntil tre måneder, før de må erstattes.

Når du kobler musen til med den medfølgende ledningen trenger du ikke å skru på batteriene, ettersom den da får tilstrekkelig strøm via USB-porten. Når du skal bruke musen trådløst slår du den på på undersiden, og starter Bluetooth-kommunikasjon på PCen. Deretter oppretter du kommunikasjon ved å holde sideknappene på musen inne i fem sekunder. Dette forutsetter at datamaskinen din har Bluetooth-grensesnitt integrert, da det ikke følger noen USB-tilkoblingsenhet med musen.

Razer regner dermed med at de fleste har moderne bærbare PCer som vanligvis har integrert Bluetooth. Om du ikke har dette blir den trådløse kommunikasjonen heller tungvint å etablere. Du må da kjøpe en plug-in-enhet.

Dette er en annonse:

I trådløs tilstand får du som alltid med Bluetooth stor frihet og god rekkevidde. Denne standarden skal ha en rekkevidde på rundt ti meter. Musen blir ikke begrenset av ledningens lengde, og den hekter seg garantert ikke opp i noe.

Men med en gang du skal til å bruke musen til mer avansert spilling enn bare vanlige skrivebordsoperasjoner, så viser den trådløse teknologien sine begrensninger. Det blir fort akkurat litt hakkete og unøyaktig, noe som fort ødelegger spillopplevelsen. Derfor vil jeg anbefale å koble musen til med ledning når du spiller.

Musen har, som er blitt karakteristisk for Razer, en flettet ledning. Dette gir god beskyttelse av ledningen og en helt annen kvalitetsfølelse enn konkurrentene. Problemet er at ledningen til Orochi har en tendens til å krølle seg ettersom den legges sammen under transport. Dette resulterer i en stiv og krøllete ledning som fortere kan komme i veien for musebevegelsene. Hvis du sørger for å rette ut ledningen etter du har pakket ut musen kan du likevel motvirke dette i ganske stor grad.

Ledningen er svært kort, noe som kan være problematisk om datamaskinen står litt unna der musen skal være, eller om den bærbare ikke har USB-utgang på den siden der du foretrekker å ha musen.

Dette er en annonse:

Ettersom musen er ambidextrous kan du velge hvorvidt du vil bruke den med høyre eller venstre hånd. De to tommelknappene som er til overs kommer også likevel godt med og kan for eksempel styre dpi-instillingene.

Når batteriene ikke er i musen er den fjærlett. Noen vil kanskje foretrekke dette, mens andre foretrekker å kjenne at de har noe i hånden. I alle fall er musen svært lett i forhold til mange av Razers andre mus.

Det aller viktigste når jeg skal teste en mobil spillmus er kvalitet og robusthet. Jeg har testet et utall mus, både mobile og i vanlig størrelse, som rett og slett ikke tåler at jeg frakter dem med meg sammen med PCen. De tåler ikke å ristes rundt i sekken og blir ofte forfærdelig dårlige etter kort tid.

Razer har funnet en enkel og imponerende løsning på dette problemet. Sammen med musen inkluderes en liten taske formet etter musen. Denne lukkes med glidelås og er så myk at den gir svært god beskyttelse for musen. Dermed blir musen heller ikke utsatt for rusk og rask eller støv som måtte befinne seg i sekken din.

Som alle mus laget for mobilitet er denne svært begrenset i volum. Mange har nok hender som rett og slett ikke er tilpasset de små musene som produsentene lager for salg med bærbare PCer. Og når det også skal spilles med musen blir det fort veldig knøtete. Men skal du ha en mobil spillmus; kjøp denne!

Razer Orochi
Razer Orochi
Razer Orochi
Razer Orochi
Razer Orochi
Razer Orochi
Razer Orochi
08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Robust, beskyttelse, responsiv
-
Ingen spesielle
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content