Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Roccat Kone EMP

Vi har tatt en titt på Roccats nye gaming-mus Kone EMP

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Hardwareprodusent Roccat sendte oss nylig et eksemplar av gaming-musa Kone EMP. Ifølge Roccat er dette arvtageren til Kone XTD, og baserer man seg utelukkende på designet, er ikke det vanskelig å tro dem på akkurat det. Musa er mer eller mindre identisk. Når det kommer til det ergonomiske har det altså ikke skjedd stort, men det er også et design som fungerer.

HQ
Roccat Kone EMP

Håndflaten ligger godt og komfortabelt over Kone EMP. Designet er ikke veldig komplisert, med runde former og myke kanter. De få kantene som finnes sørger for at tommelen kan hvile uten å være borti musematta, samtidig som de gjør det lettere å bruke musa med forskjellige grep.

Kone EMP er utstyrt med to sideknapper og to knapper rett under scrollehjulet. Hjulet i seg selv kan dyttes til hver side som i praksis fungerer som to ekstra knapper. Kabelen er flettet, og er mer enn lang nok på litt under to meter.

Roccat Kone EMP
Gjennom Roccats egne drivere kan man selv bestemme hva slags funksjonalitet musens knapper skal ha, som for eksempel hurtigjustering av DPI-nivået.
Dette er en annonse:

Jeg har testet EMP i overkant av en uke og jeg har generelt lite å si når det kommer til eventuelle negative aspekter - i alle fall inntill videre. Jeg har nemlig litt dårlig erfaring med tidligere Roccat-produkter, da spesifikt Roccat Kone, og Kone +.

Problemet den gangen var at musehjulet sluttet å fungere gang på gang. Jeg ble tilsendt flere erstatningsmodeller men ingen av dem så ut til å slippe unna dette problemet.

Jeg nevner dette nå av to grunner: Den ene er at Roccat selv reklamerer med påstander om et forbedret musehjul. Den andre er at jeg allerede etter en ukes bruk har begynt å høre noe knirking fra hjulet, og det er noe jeg kjenner igjen fra mine tidligere erfaringer.

Det er vanskelig å si om dette faktisk er et reelt problem med Kone EMP, eller om det bare er mitt eksemplar som tilfeldigvis knirker litt, men jeg føler det er verdt å nevne med tanke på omstendighetene. Litt knirking ikke nødvendigvis er et tegn på at noe er galt, og skulle det vise seg å være et problem vil jeg oppdatere saken.

Dette er en annonse:
Roccat Kone EMP
På hver side har den også to lysstriper, og som med andre Roccat-produkter kan disse innstilles til å for eksempel blinke i forskjellige farger. Sitter man i et mørkt rom kan det kanskje være en idé å skru denne funksjonen av, men lysene er etter min mening ikke sterke nok til å være distraherende.

Kone EMP veier ikke mer enn 116 gram, og da jeg tok den ut av pakken reagerte jeg på vekten. Den har ikke mulighet for å justere dette slik som tidligere Roccat-produserte mus har hatt, men da jeg først fikk tatt den i bruk var det ikke et veldig stort savn. Musa er lett, men ligger godt på matta uten at den blir for glatt.

Mulighetene man har når det kommer til de diverse knappene gjør Kone EMP til en solid multimediakontroller, og dette er nok det aspektet ved musen jeg liker best. Dette er ikke akkurat revolusjonerende nå om dagen, men det er definitivt noe jeg har savnet i andre produkter jeg har brukt i det siste.

Alt i alt har Roccat levert en solid gaming-mus. Den er komfortabel å bruke og har mye funksjonalitet med tanke på hvor enkelt designet er. Med en sum på rundt 800 kroner ligger den også i en relativt tilgjengelig prisklasse.

08 Gamereactor Norge
8 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content