Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Roccat Torch

Roccats samarbeid med Turtle Beach har gjort at de nå også er i stand til å levere solide lydprodukter. Er Roccat Torch-mikrofonen noe streamere "må ha"?

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Roccat har i flere år har levert gode gamingenheter i form av både tastatur og mus. I den senere tiden har de også kommet med lydprodukter av høy kvalitet, og senest ute var det trådløse Roccat Syn Air Pro-headsetet som vi tok en titt på tidligere i sommer. Lydkvaliteten der var meget god, så håpet om at det skulle overføres til deres første mikrofonutgivelse, Roccat Torch, var absolutt til stede for undertegnede.

HQ
Roccat Torch
Basen til mikrofonen har justeringer lett tilgjengelig i front.

Å kalle meg en dedikert streamer blir å overdrive. Det er ikke sånn at jeg har ukentlig skjema eller noe skjema i det hele tatt for den saks skyld, men det hender seg at jeg finner 'go live'-knappen en og annen gang. Antall timer jeg bruker på Twitch og Youtube for å se andre "content creators" er derimot langt høyere, og det som irriterer meg mest er om mikrofonen gir dårlig lyd ut til folket. Roccat sikter helt tydelig mot denne brukergruppen med utgivelse av sin Torch, og jeg har brukt de siste ukene på å høre meg selv snakke...

Heldigvis er lyden undertegnede får fra denne mikrofonen god nok til at jeg slipper å irritere meg over dårlig lydkvalitet i tillegg til det å høre min egen stemme. Rett fra boksen fungerer mikrofonen uproblematisk, og med muligheten til å justere både volum og gain på fremsiden av basen til mikrofonen tar det kort tid før finjusteringer gjør lyden enda bedre.

Roccat Torch
Du kan justere avstanden for no-touch-mute og lysstyrken på baksiden. Her finner du også en forsinkelsesfri hodetelefonutgang.
Dette er en annonse:

Sammen med mikrofonen følger det nemlig med en base som den kan plasseres på, og hvor alle kabler tilkobles og nevnte justeringer er lett tilgjengelige i forkant av enheten. De to eneste innstillingene som er å finne på baksiden er lysstyrkejustering (for RGB-lysene som seg hør og bør er på en streaming-mikrofon), og justering av avstanden for den Covid-vennlige touchfree muteknappen. Du kan nemlig mute mikrofonen uten å i det hele tatt være nær den. Ved å la hånden gli over toppen av mikrofonen slås lyden automatisk på og av uten den irriterende lyden du ofte får fra en mekanisk mute-knapp. Det er med andre ord umulig for både deltagere i Discord eller de som følger streamen å høre at du muter og unmuter...utenom at det faktum at det blir stille selvsagt. Er du en bevegelig streamer kan dette selvsagt bli en utfordring om du ved et uhell skulle bevege deg over mikrofonen, men i løpet av mine tre uker med mikrofonen kom jeg borti dette problemet kun to ganger, og det var helt i starten av prøveperioden.

Mange bruker en mikrofonarm for å gjøre mikrofonen mer tilgjengelig mens man streamer, og dette er heller ikke et problem for Torch. I tillegg til en 15 cm kort kabel mellom basen og selve mikrofonen følger det også med en 2 meter lang kabel som kan brukes i kombinasjon med en arm. Mikrofonens lave vekt gjør også sitt til at den kan brukes på de aller fleste mikrofonarmer uten problem.

Roccat Torch
Roccat Torch ser rett og slett stilig ut.

Selv om denne er laget med streamere i tankene er det ingenting som hindrer deg i å bruke den til andre oppgaver som podcast eller til og med synging. Jeg skal nok aldri publisere noen av de sangprøvene jeg tok med mikrofonen, men selve lydkvaliteten var god. Den vil selvsagt ikke kunne erstatte en solid studio-mikrofon på dette området, men den er god til hobbybruk.

Dette er en annonse:

Selv om enheten er plug-and-play uten behov for driverinstallering eller annen programvare er det fortsatt mulig å få enda bedre lyd ut av den med finjusteringer i program som for eksempel OBS eller Voicemeeter. Dette er for de mest kresne riktignok, ettersom kvaliteten som tidligere nevnt er mer enn god nok rett ut av esken.

Teknisk sett finnes det Dual 14 x 6.5mm kondensatorer, en bitrate på 48kHz og integrert popfilter i Roccat Torch. Du slipper med andre ord å bekymre deg for mye over ørene til dine seere og lyttere om du skulle spille sammen med Per, Paula, Petter og Pia ettersom popfilteret vil fjerne de skarpe tonene godt. I tillegg sitter det en utgang til headset på baksiden av basen som uten forsinkelse lar deg høre din egen stemme direkte om ønskelig.

Roccat Torch
Du kan enkelt mute mikrofonen uten å i det hele tatt ta på den.

Til en relativt rimelig penge (forventet pris i norske butikker er ca 1290 kroner når det kommer i butikkene den 15. august) er Roccat Torch en god mikrofon til deg som ønsker å oppgradere stream-kvaliteten din uten å investere i profesjonelt utstyr. Uten noen som helst endringer på innstillinger er den bedre enn både Blue Yeti og HyperX QuadCast, selv om begge disse to kan ta igjen forspranget med de riktige innstillingene i et eget program. Det gjør Torch til en veldig brukervennlig mikrofon for hobbystreameren, men også et godt valg for den mer erfarne. Skal jeg finne noe å pirke på er det Roccats evne til å ha to forskjellige programvarer for å kontrollere RGB-lysene. Der tastatur og mus bruker Swarm bruker headset og mikrofon Neon, og disse snakker ikke med hverandre. Det er en liten ting selvsagt, men å kunne se en fin synergi mellom enhetene kunne utgjort det lille ekstra.

09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Flott lyd rett ut av esken. Pent design. Hendig "no-touch-mute". Praktiske justeringer på basen.
-
Programvaren som justerer RGB-lysene kommuniserer ikke med programvare for mus og tastatur. Kan være litt lett for noen.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Test: Roccat Torch

Test: Roccat Torch

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Daniel Andersen

Roccats samarbeid med Turtle Beach har gjort at de nå også er i stand til å levere solide lydprodukter. Er Roccat Torch-mikrofonen noe streamere "må ha"?Loading next content