Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
The Division

The Division: Underground

Vi har kanskje ryddet opp i New Yorks gater, men trusselen har kun flyttet seg noen meter nedover. Bli med ned i mørket i den første utvidelsen til Ubisofts onlinespill...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ
HQ

Skumringen forteller at solen snart går ned igjen. Rundt meg kan jeg høre kjente lyder som skudd og rop om hjelp, og i snøkaoset som har lagt seg over byen skjuler det seg søppel, julepynt og råtnende lik. Det er deilig å være tilbake. Jeg har ikke besøkt New Yorks gater siden mars. Nieren jeg ga spillet er fortsatt karakteren jeg mener spillet fortjener, men jeg følte meg egentlig ferdig med The Division da jeg hadde skrevet ferdig anmeldelsen.

Jeg elsket verdenen som Massive Entertainment har bygd opp, og jeg elsket gameplayet, men jeg hadde fått min dose og behøvde ikke å jakte den perfekte hagla i Dark Zone. Jeg er imidlertid ikke sen å be når det vanker nedlastbart innhold, og nå er den første av tre sluppet til Xbox One og PC. I Underground får vi vite at fiendene fra tidligere ikke er borte, de har bare trukket under jorden.

The Division
Dette er en annonse:
HQ

Etter en kort introduksjon åpnes en ny fløy i basen vår, og det er derfra alle «Underground Operations» planlegges. Vi kan velge å bli med i en gruppe, velge et oppdrag og deretter gå ned i de mørke gangene. En viktig detalj er at alle disse oppdragene er tilfeldig genererte, og består av ferdig designede rom og korridorer som klippes og limes sammen til unike brett. Deretter fylles de med feller, rømlinger fra Rikers og pyromane.

Disse korte oppdragene tar omtrent 15-20 minutter å gjennomføre, og selv om oppdragstypene er mange er de ikke spesielt forfriskende. Du er fortsatt nødt til å hjelpe en rekke JTF-soldater, forsvare kontrollpunkter og drepe bosser - akkurat som i spillets sideoppdrag. Underground blir imidlertid interessant fordi man kan skreddersy oppdragene med ting som hever vanskelighetsgraden og dermed øker man mengden erfaringspoeng man kan ta med seg. Du kan blant annet gi fiendene farligere ammunisjon og skru av din egen radar. All XP du tjener går til den nye Underground-ranken som benyttes når du handler hos den nye kjøpmannen.

The Division
Dette er en annonse:

Det fungerer altså omtrent som i Dark Zone der man har en rank som er separat fra resten av spillet, og med egne områder på kartet med egne butikker som selger unike varer. Du kommer ikke til å møte andre spillerstyrte under jorden med unntak av de som er på laget ditt, men lootet under New York er lekkert, kraftfullt og lett tilgjengelig. Det vil som akkurat som i de fleste andre nettrollespill når nytt innhold slippes. Underground Operations er ikke en spennende historiedel, det er ren grinding. Det kan være greit å tenke på før du kvitter deg med de omtrent 150 kronene det koster.

Underground passer godt for de som liker å spille på egenhånd, altså sånne som meg. Jeg hadde det morsomst i The Division hver gang jeg var alene og følte at det var meg mot verden, men på de høyere levelene følte jeg meg altfor utsatt for å bli ranet i Dark Zone. Dette er ikke et problem under jorden, for jeg kan bare senke vanskelighetsgraden hvis det blir for vrient. Hver oppdrag avsluttes dessuten med en boss og en skattekiste full av nye våpen og annet godis.

The Division
HQ

Den andre store nyheten er spillets tredje Incursion som heter heter Dragon's Nest. Det er her de aller største farene venter, nærmere bestemt fire nye bosser utrustet med flammekastere. Dragon's Nest er perfekt for en samspilt gruppe på fire som er på jakt etter det beste lootet.

Det store problemet er dog at resten av utvidelsen utspiller seg under jorden. Det var ikke overraskende at Underground byr på forfalne T-banetunneler, oversvømte kloakker og fabrikklokaler, men verdenen og de detaljerte miljøene var det absolutt beste med The Division. De forlatte gatene fortalte om byens forfall, og jeg elsket følelsen av å utforske og oppdage. Alt dette er borte i Underground der de tilfeldig genererte brettene er lineære, kampene monotone og historien glimrer med sitt fravær.

The Division

Det herlige gameplayet er imidlertid intakt. Skytingen, navigeringen og rollespillelementene i The Division er fortsatt vellagde. Spiller du fortsatt aktivt vil nyhetene sikkert forlenge opplevelsen din med et par måneder. Spillets livslengde har blitt forlenget med disse tilfeldige minioppdragene, men hvis du i likhet med meg har vært borte en stund og lengter tilbake til selve spillverdenen, kan jeg ikke love at denne første utvidelsen er noe for deg.

Jeg mener dette er feil prioritering. Underground er perfekt for spilleren som er lei av Dark Zone og ønsker å grinde i fred. Den kan også være perfekt for de fire vennene som spiller sammen hver gang de starter spillet. For meg, jeg som elsker New Yorks julepyntede gater og vil ha svar på spørsmålene fra slutten av The Division, er det ikke spesielt mye å hente her. Det er fint å være tilbake, men mitt ferskeste besøk i New York ble ikke langvarig.

06 Gamereactor Norge
6 / 10
+
Øker levetiden med Underground Operations, utfordrende Dragon's Nest og mye nytt loot.
-
Kjedelige miljøer, uinteressante oppdrag og ikke noe mer historie.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
The Division - UndergroundScore

The Division - Underground

ANMELDELSE. Skrevet av Morten Bækkelund

Det kan bli kaldt i New York om vinteren, og derfor har kjeltringene i The Division trukket nedover. Likevel holder de på med akkurat det samme der nede som på gateplan...

1
The Division: UndergroundScore

The Division: Underground

ANMELDELSE. Skrevet av Mathias Holmberg

Vi har kanskje ryddet opp i New Yorks gater, men trusselen har kun flyttet seg noen meter nedover. Bli med ned i mørket i den første utvidelsen til Ubisofts onlinespill...

0
Spill The Division gratis i helgen

Spill The Division gratis i helgen

NYHET. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

Ubisoft har virkelig vært ivrige på å la folk prøve The Division gratis noen helger etter lansering, noe vi virkelig ikke klager på. Vi synes nemlig fortsatt at spillet...Loading next content