Norsk
Gamereactor
series-tekster
The Guardians of the Galaxy Holiday Special (Disney+)

The Guardians of the Galaxy Holiday Special

Denne sjarmerende og tåpelige spesialen utmerker seg fordi den ikke er typisk Marvel.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Jeg er en av tilsynelatende mange som føler meg litt utmattet av alle originalproduksjonene som Disney har servert i det siste. Mellom Marvel, Star Wars og oppfølgerne eller nyinnspillingene av eldre frittstående filmer, har jeg opplevd det stadig mer utfordrende å nyte det ferske innholdet fra det enorme selskapet. Men heldigvis i det siste, i det minste på Marvel- og Star Wars-fronten, har Disney tatt noen kreative friheter, og dette har ført til de unike She-Hulk: Attorney at Law, Werewolf at Night og den strålende Andor, tre prosjekter som skinner fordi de egentlig ikke føles som typiske Marvel- eller Star Wars-produksjoner.

Når vi snakker om Marvel, nå som Black Panther: Wakanda Forever er i bøkene og alle øyne er rettet mot fase 5 som starter i 2023, er James Gunn tilbake med sin nest siste utflukt som leder av Guardians of the Galaxy, i spesialproduksjonen The Guardians of the Galaxy Holiday Special.

HQ

Det skal sies med en gang at dette ikke er ditt typiske Marvel-prosjekt. Det er ingen kamp mellom godt og ondt, det er ingen antagonist, det er knapt en kampscene. Om noe er dette bare en sjarmerende og harmløs måte å strø inn litt ekstra karakterutvikling for en haug med figurer som allerede har blitt godt utformet helt siden de debuterte for nesten et tiår siden.

Historien innebærer at vokterne leter etter en måte å muntre opp Chris Pratts Peter Quill, som føler seg nedfor etter forsvinningen av Gamora (etter hendelsene i Avengers: Endgame). Mannskapet, som for det meste ledes av Pom Klementieffs Mantis denne gangen, bestemmer seg for at julefest er en ypperlig måte å gjøre noe slikt på, men trenger den ultimate gaven ulik alle andre. Dette fører til at Mantis og Dave Bautistas Drax drar til jorden i et forsøk på å overbevise Peters helt Kevin Bacon om å bli med dem på festen, og dette ender med en morsom og tåpelig kidnapping.

Dette er en annonse:

Dette er ikke akkurat er en typisk situasjon for en julefilm, men det oppveies fullstendig av sjarmen som utstråles gjennom denne historien. Fordi denne spesialen er fylt til randen av humoren og karakteren som gjør Guardians til en så morsom gruppe individer å følge. Og det faktum at dette ikke i det hele tatt føles som den vanlige, forutsigbare Marvel-produksjonen gjør også underverker. Den overskrider ikke sin velkomst, den er glad, den er morsom, og den er nok et godt eksempel på at Marvel trenger å prøve noen nye ting hvis de ønsker å holde fansen engasjer med en så proppfull utgivelsesplan.

The Guardians of the Galaxy Holiday Special (Disney+)

Jeg håper imidlertid at disse høytid-spesialene ikke blir normen, ettersom de fungerer best når de er uventede og uvanlige, men dette er definitivt en av de mer interessante og unike Marvel-produksjonene gjennom et år som har føltes litt for repeterende om noe. Forhåpentligvis vil Guardians of the Galaxy Vol. 3 gi oss noe like morsomt og unikt når den debuterer i mai 2023.

07 Gamereactor Norge
7 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster



Loading next content