Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
The Journey Down: Chapter Two

The Journey Down: Chapter Two

Kan stil, estetikk og musikk være nok til å heve serien? Jostein ga seg i kast med det andre kapittelet i Skygoblins eventyr for å finne svaret.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Denne anmeldelsen ser på andre kapittel sett i forhold til åpningskapittelet, men mye av det jeg kommenterer om gjelder serien i sin helhet fram til nå.

I dette andre av tre kapitler følger vi opp Bwana, Kito og Lina der hvor vi forlot dem i slutten av første kapittel, strandet i det ugjestmilde The Mists. Historien som ble etablert i første kapittel setter nå virkelig fart. Bwana og kompani befinner seg snart i den mystiske havnebyen Port Artue, og spørsmålene stiller seg snart på rekke: Hvor er det blitt av Konandodo? Hvem har egentlig makten i Port Artue? Hvorfor er det ingen som får reise til The Underland lenger?

The Journey Down: Chapter Two

Når det kommer til nettopp historien har The Journey Down hevet seg merkbart over åpningskapitlet. Da var historien mest en unnskyldning for å sende deg ut på en rekke ærender, mens nå blir du endelig dratt inn i mysteriet. Endelig får vi et nærmere innsyn i det dystopiske universet spillet er satt i.

Dette er en annonse:

Skygoblin tar en rekke velkjente tema og gir dem en unik tvist. Mest åpenbart er at de tar detektivmysterier og slenger inn rastaelementer. Resultatet er en merkverdig passende rasta noir-stil, som virkelig uthever The Journey Down fra mengden av pek og klikk-eventyr der ute.

The Journey Down: Chapter Two

Estetikken komplementerer denne stilen ypperlig. Alle karakterene er modellert etter afrikanske masker, mens klesstil og kjøretøy er hentet fra mafiaen på 1920-tallet i USA. Du har lange frakker, hatter og Tommy Guns. Kunstretningen er både unik og vel gjennomført. Den fantastiske estetikken blir noe dempet av at spillet ikke leverer teknisk. Spillet er ikke i full HD oppløsning, noe som gjør at de ellers nydelige omgivelsene blir litt uklare. I tillegg er alt av animasjoner i så lite som 15 bilder per sekund. Ettersom dette er et pek og klikk-eventyr har ikke dette noen effekt på spillbarheten, men det gjør at spillet ikke ser så pent ut som det kunne gjort.

Noen ord bør også sies om spillets musikk. En rastabeat komplementerer godt vakre jazztoner, og bygger ytterligere opp om spillets gjennomgående rasta noir-tema. Musikksporet setter virkelig spilleren i en passende sinnsstemning til å gå ut og løse mysterier.

Dette er en annonse:
The Journey Down: Chapter Two

Der alt fra stilvalg til estetikk skiller The Journey Down fra mengden, er pek og klikk-mekanismene så standard som man finner. Plukk opp gjenstander, kombiner dem og bruk dem til å fjerne et eller annet hinder du står overfor. Jeg kunne nok tenkt meg og sett litt mer kreativitet i dette hjørnet. Med det sagt opplevde jeg at puslespillene stort sett var logisk satt opp, men fra tid til annen opplevde jeg at løsningen rett og slett ikke ga mening. Litt av problemet kommer av spillets selvkritiske humor, hvor de gjør narr av absurde løsninger. Etter min mening veier ikke humoren opp for frustrasjonen. Heldigvis var ikke dette et gjennomgående problem, og stort sett har man mer enn en ledetråd å følge til et hvert tidspunkt slik at man ikke stanger hodet mot veggen uten å komme seg videre.

The Journey Down: Chapter Two

Alt i alt er The Journey Down: Chapter Two en underholdende opplevelse. Hovedårsaken til dette er det unike stilvalget som er gjennomgående i alle aspekter av spillet: Historie, estetikk, musikk og setting. Alle disse aspektene hever seg fra det første kapittelet, særlig historien setter virkelig fart. Dessverre leverer ikke spillet teknisk, og selv om mekanismene er solide så er de samtidig veldig standard for sjangeren. Sluttproduktet er likevel godt, og jeg ser fram til det tredje og avsluttende kapitlet av serien.

The Journey Down: Chapter Two
06 Gamereactor Norge
6 / 10
+
Stilvalg, estetikk og musikk.
-
Dårlig teknisk, lite innoverende mekanismer.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
The Journey Down: Chapter TwoScore

The Journey Down: Chapter Two

ANMELDELSE. Skrevet av Jostein Holmgren

Kan stil, estetikk og musikk være nok til å heve serien? Jostein ga seg i kast med det andre kapittelet i Skygoblins eventyr for å finne svaret.Loading next content