Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
The Last Guardian

The Last Guardian

The Last Guardian er den åndelige oppfølgeren til Ico og Shadow of the Colossus og er et av de spillene det knyttes størst forventninger til når det er snakk om spill til Playstation 3.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Lenge har min skjermsparer bestått av det aller første bildet fra det da utittelerte spillet til Fumito Ueda. Vi har ventet lenge nå. Evigheter kjennes det ut som. Endelig er Sony klare til å gi oss ikke bare en video men rett og slett essesen av Uedas endeløse spekter.

The Last Guardian er det tredje tilskuddet i trilogien om Det Forbudte Land. ICO var det første i serien og tok for seg en liten gutts reise gjennom et enormt slott. Spillet var preget av en skjør minimalisme som krevde mye av spilleren. Historie og plottutvikling var i store grad opp til spilleren å tolke. Etter ICO kom Udea med Shadow of the Colossus. Et spill som sprengte PS2 sine grenser og overveldet spillverdenen med sin vakre historie, nydelige grafikk og perfekt designede kolosser.

Ueda hylles av kritikere for sin minimalistiske innfallsvinkel og sin unike evne til å skape en spesiell stemning. Fra traileren å dømme ser ikke The Last Guardian noe mindre grensesprengende ut enn Uedas to første. Det Ueda sier til japanske Famitsu sier mye om hvilken retning han beveger seg i. Han forteller at han ønsker å bygge opp et sterkt bånd mellom spilleren og det store flyvende dyret vi observerte i traileren. Han har tidligere uttrykt hvor vakkert han syns forholdet mellom dyr og mennesker er, og det er tydelig at han prøver å videreformidle dette i spillene sine.

I The Last Guardian tar man kontroll over den hittil ukjente lille gutten fra traileren, og nøkkelordet er nettopp liten. Gutten er veldig sped og skjør, og kan ikke stole på sin egen styrke for å vinne friheten sin. Det er her hans store men snille venn kommer inn i bildet, og deres vennskap kommer til å stå sentralt i både historie og gameplay. Den store vennen, en blanding av katt og fugl, som Ueda sier, er ikke en slave for den lille gutten, og Ueda legger mye vekt på at det skal være et likeverdig forhold. Den fjerkledde vennen trenger i løpet av spillets gang å bli matet, men Ueda sier også at dette skal ikke bli en slitsom oppgave, men snarere noe som er gøy.

Dette er en annonse:

Ueda-san er like genial som han er fascinerende, i hans intervju med Famitsu sier han at han husker godt da han selv var liten og tok vare på forskjellige smådyr som både hunder, katter, aper og ender. Etter dette hevder Fumito at han fikk god føling med dyrs bevegelser og at det er derfor han ønsket å designe et dyr.
?Nivådesignet i The Last Guardian er noe vi vet lite om. Å bygge en verden som pent integrer to karakterer med så forskjellig størrelser er ikke lett. Mesteren selv sier at nivådesign alltid er vanskelig, og at han alltid legger mye vekt på at det skal fungere smidig, uansett karakterer.

Vi vet også at dette, som tidligere utgivelser, vil bli gåtebasert, og det handler ofte om samarbeid mellom deg og den store fuglen. Utover dette vet vi også at Ueda og teamet har renovert teknologien og at dette vil se bedre ut enn mye annet. Bare den detaljen som at vinden i spillet avgjør blant annet hvordan fjærene til vår store venn rører seg får oss til lengte etter dette. Detaljeorientert er stikkordet for The Last Guardian.

Historien vet vi lite om, og hvordan de to vennene møtes er også ukjent. Det er derimot ingen grunn til panikk. The Last Guardian ligger i de beste hender, og sluttproduktet kommer til å være like vakkert som de to forrige.

De som venter på noe godt, venter ikke forgjeves. Det er nettopp dette jeg prøver å huske mens jeg holder pusten og venter på noe som bare kan bli kolossalt bra.

Dette er en annonse:
The Last Guardian
The Last Guardian
The Last Guardian
The Last Guardian
The Last Guardian
The Last Guardian
The Last Guardian
The Last Guardian
The Last Guardian
The Last Guardian
The Last Guardian
HQ

Relaterte tekster

The Last GuardianScore

The Last Guardian

ANMELDELSE. Skrevet av Ingar Takanobu Hauge

Vi har endelig fått spille det etterlengtede The Last Guardian, og her er vår anmeldelse. Det er helt sant!Loading next content