Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
The Legend of Spyro: Dawn of the Dragon

The Legend of Spyro: Dawn of the Dragon

Da Kristina var liten var hun hemmelig forelsket i en lilla drage. Nå er både Spyro og Kristina blitt voksne, og kjærlighetsforholdet har kjølnet.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Spyro er et av de spillene jeg elsket da jeg var mindre, og er et spill jeg til stadighet tar frem og spiller, rett og slett for minnenes skyld. Det aller første Spyro til Playstation hadde unektelig sjarm samt en viss vanskelighetsgrad på plattformtenkingen. Det var med stor glede blandet med skeptiske følelser jeg tok på meg Spyros siste eventyr.

Spyro er en serie like drøvtygget av markedet som både Spiderman og Sonic. Spyro-serien er kanske ikke like profilert, men mange har likevel hørt om den lille sjarmerende dragen.

I Dawn of the Dragon er det kryptiske Etranges Libellules som står for utviklerdelen, og ikke Insomniac som for mange år siden skapte magien. Historien handler om Spyro og hans erkefiende Cynder som er fanget i en stor krystall midt i en hule fylt av små eklinger som alle prøver å knuse Spyro på hans vei ut. Et nytt element i Dawn of the Dragon er muligheten for at to spillere spiller sammen som Spyro og Cynder. Det fungerer ganske greit og problemfritt, men byr ikke på noen spesielle utfrdringer eller nytenking.

Spillet hovedelementer består av store deler plattform, litt flyving og en god del dreping av fiender. Man skal også finne forskjellige edelstener som hever mana, liv og spesialangrepene til de to dragene.

Dette er en annonse:

I løpet av spillets gang trenger man noen ganger Cynders spesialangrep som er mørke krefter, og noen ganger Spyros som består av de vanlige som ild og is, samt noen nye. Dette åpner for en ny side av spillet, og gjør at spilleren noen ganger må på med tenkehetta for å komme seg viderer.

Spillet mangler til tross for dette noen intuitive vinkler jeg mener er essesielt og virkelig gjør et plattformspill. Til tross for at Dawn of the Dragon har noen rimelige gåter er det mangel på de litt mer krevende gåtene man ble presentert for i de tidelige spillene. Det er klart at Spyro til en viss grad siktes inn mot de yngre, men dette bør ikke hindre andre i å spille spillet. I Dawn of the Dragon mister man rett og slett litt motivasjon, som følge av den manglende vanskelighetsgraden.

Det er dermed ikke sagt at Dawn of the Dragon er helt blottet for sjarm. Gjensyn med gamle kjente, og til tider morsomme dialoger gjør spillet til et tilgjengelig og morsomt spill for de yngre. Blant annet har Sierra kostet på seg Elijha Wood, Gary Oldman og Christina Ricci til å gjøre flere av figurenes stemmer, noe som både fenger, og ikke minst farger, opplevensen.

Grafikken i Dawn of the Dragon passer stemningen i spillet. Den er ikke så himla bra eller pen å se på, men den har sjarm, og store deler av Spyro skal bestå av nettopp dette elementet. Det er dermed ikke sagt at grafikken ikke kunne har vært litt mer detaljerik til tider; det hele blir enkelte ganger litt platt og kjedelig.

Dette er en annonse:

Spyro er ikke et håpløst spill. Det er til tider ganske gøyalt både med platformdelene som krever litt av spilleren og slåsseelementet som heller ikke er helt bak mål. Spesielt brillijerer bruken av spesialtangrepene i møte med litt sterkere fiender, og her kreves det at Spyro og Cynder jobber sammen.

Det som savnes mest er variasjon i det som skjer samt kanskje et valg av vanskelighetsgrad, som kunne ha gjort spillet mer tilfredsstillende for de eldre spillerne. Det er til tross for dette et sjarmerende spill, med bra stemmeskuespill, og koselig historie. Dawn of the Dragon er intet must, men et koselig spill, særlig for de yngre.

The Legend of Spyro: Dawn of the Dragon
The Legend of Spyro: Dawn of the Dragon
The Legend of Spyro: Dawn of the Dragon
The Legend of Spyro: Dawn of the Dragon
The Legend of Spyro: Dawn of the Dragon
The Legend of Spyro: Dawn of the Dragon
The Legend of Spyro: Dawn of the Dragon
The Legend of Spyro: Dawn of the Dragon
06 Gamereactor Norge
6 / 10
+
Sjarmerende stemning, bra stemmer, tidvis bra plattformdesign
-
Gjentagende plattformdel, lite utfordring, platt design
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Medlemsanmeldelser

  • thosol01
    I det siste spillet i the legend of spyro serien skal det avgjøres. Spyro og cynder skal endelig møte Malefor og skvære opp. Men lever spillet... 8/10

Relaterte teksterLoading next content