Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
The Legend of Zelda: Breath of the Wild

The Legend of Zelda: Breath of the Wild - The Master Trials

Den første delen av Legend of Zelda: Breath of the Wilds DLC-pakke har blitt sluppet, men er det verdt pengene? Vi har testet i håp om å finne svaret...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ
HQ

The Legend of Zelda: Breath of the Wild ble som alle vet en stor suksess (vi ga det vår høyeste karakter i vår anmeldelse). Allerede før det ble sluppet visste vi dessuten at det skulle komme to utvidelser til spillet i løpet av 2017, og nå har den første, The Master Trials, blitt sluppet.

Det er verdt å merke seg at man ikke kan kjøpe enten den ene eller den andre, men at de kun kan kjøpes i én og samme pakke. Det er derfor greit å se på denne første utvidelsen som en forrett til den andre, mer innholdsrike utvidelsen.

The Master Trials består av tre deler rent innholdsmessig. Det er noen rustninger og masker fra Zelda-seriens ikoniske figurgalleri (deriblant Majora's Mask), den utfordrende vanskelighetsgraden Master Mode som endrer fiendens plassering og hever alle motstandernes rank med et nivå. Til slutt har vi pakkens hovednummer, og det er Trial of the Sword.

Dette er en annonse:
The Legend of Zelda: Breath of the Wild
Det kommer mer historie, men dette er en god oppvarming.

Trial of the Sword er sterkt inspirert av grunnspillets veldig gode utfordringsøy Eventide Island, der Link blir satt i land uten utstyret sitt og må klare seg med det han finner på øya. Også i Trial of the Sword begynner man uten utstyr, og man beveger seg opp i et grottesystem hvor man møter bølger med stadig vanskeligere fiender. Man må spille smart, forsiktig og ha tålmodighet for å komme seg gjennom de 45 brettene i ett forsøk.

Brettene er delt inn i fem seksjoner som har samme tema, og de byr på fiender av samme type. Det gjelder å ta i bruk det man har lært gjennom tiden i Hyrule for å komme seirende ut. Noen byr på ekstrem kulde, og noen sender fiender med elektriske angrep som lammer. Det er dessuten ikke mulig å lagre underveis, så du må klare alt på ett forsøk. Du må også rasjonere mat, våpen og piler, for de blir ikke fikset mellom brettene, og våpnene går i stykker etter en stunds slitasje. Klarer du denne utfordringen vil Master Sword bli oppgradert permanent som belønning.

Se for deg Cave of Shadows fra Twilight Princess eller Savage Labyrinth fra Wind Waker, og legg til overlevelsesaspektet så har du Trial of the Sword.

Dette er en annonse:
The Legend of Zelda: Breath of the Wild
Det er alltid positivt med en grunn til å plukke opp The Legend of Zelda: Breath of the Wild igjen.

Master Mode er en separat modus som du finner i hovedmenyen. Den byr virkelig på et hopp i vanskelighetsgraden, og du vil eksempelvis møte en rabiat Lynel allerede i spillets startområde. Den vriene fienden som gir meg problemer selv i grunnspillet må her takles med kun tre hjerter og dårlige startvåpen.

Som nevnt har alle fiendene blitt et hakk vanskeligere, og gylne motstandere representerer en ekstra rank. Dette er en skikkelig prøvelse for de som føler at de mestrer Breath of the Wilds allerede utfordrende (i hvert fall tidvis) vanskelighetsgrad. Her er det dessuten kun mulig å ha én lagringsfil, og summen er en vrien modus som byr på over 20 timer med spilletid.

I tillegg til dette innholdet får vi også nye rustninger. Disse har ingen effekt i forhold til gameplay, men de ser veldig kule ut. Den nye Korok-masken er imidlertid veldig nyttig, ettersom den avslører eventuelle Koroks som gjemmer seg i nærheten. Disse nye gjenstandene finner du ved å løse vage puzzles, og de er spredd utover Hyrule. Det har også blitt lagt til en ny medaljong som du kan legge ut på verdenskartet, og denne lar deg fast-travel dit gjennom kartmenyen. Perfekt hvis du vil finne en spesiell ressurs fra en avsidesliggende region.

The Legend of Zelda: Breath of the WildThe Legend of Zelda: Breath of the Wild
The Legend of Zelda: Breath of the Wild var allerede utfordrende, men nå har det virkelig blitt vanskelig å hete Link.

Til slutt kan vi nevne Hero's Path. Dette er en funksjon som lar deg se din reise på kartet. Det er faktisk ganske underholdende å se hvor man gikk, og man får også beskjed om hvor man døde i møte med en fiende eller den gangen man falt ned en fjellside. Hero's Path lagrer opptil 200 timer med spilling, så det er nok av plass til din reise.

For å oppsummere kan vi si at denne utvidelsen er en sammenstilling av flere ideer og funksjoner som gjør spillet bedre og gir det mer innhold, men det er likevel litt underveldende. Jeg ser på det som at Nintendo har gitt spillerne litt mer å gjøre, men at den "ekte" utvidelsen kommer til jul - da med mer innhold og historie. Vil du ha tilgang til historieutvidelsen, så får du altså dette med på kjøpet, og det er ikke så ille.

Du som forventer en massiv utvidelse av eventyret vil nok bli skuffet, men som appetittvekker er The Master Trials en kul oppdatering for de aller fleste Zelda-spillerne.

HQ
07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
Utfordrende vanskelighetsgrad, kult med kosmetiske gjenstander, snedig Korok-maske, veldig god Hero's Path-system, og en god appetittvekker før historieutvidelsen.
-
Trial of the Sword er kun en bølgebasert modus, og det føles mer som en oppdatering enn en utvidelse.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Medlemsanmeldelser

  • Solmyr Raven
    Mellom hver stortittel av Zelda-serien, og da tenker jeg på konsollutgavene, er det en lang tørkeperiode. Det går måneder og år. Så får vi... 10/10

Relaterte teksterLoading next content