Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
The Legend of Zelda: Link's Awakening

The Legend of Zelda: Link's Awakening - E3 2019 Preview

Denne Zelda-remaken er bedårende, og spillet er like bra som det alltid har vært. Vi føler bare at vi ikke fikk se nok.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ
HQ

Det er lenge siden Nintendos hjemmekonsoller har levert et klassisk top-down Zelda-spill. Siden N64s Ocarina of Time tok verden med storm, har Zelda-universet ekspandert i 3D opp til det klimatiske Breath of the Wild i 2017. I mellomtiden har Game Boy, GBA, Nintendo DS og Nintendo 3DS-brukere kunnet nyte klassiske top-down Zelda-eventyr. De er alle blitt bygget opp av det fundamentet som ble lagt med SNES-klassikeren fra 1992, A Link to the Past. En liten del av fundamentet ligger dog hos Link's Awakening, som kom til Game Boy i 1993.

At Link's Awakenings viktighet for serien ligger så tett på A Link to the Past sier en del om spillets status, og det er derfor heller ikke underlig at det er nettopp de to top-down titlene som er blitt ønsket remaket aller mest. Og nå er Link's Awakening på vei til Nintendo Switch den 20. september (samme dato som den nye Switch Lite kommer).

Og det er altså den samme gamle klassikeren som er blitt spilt og gjenspilt utallige ganger de siste 25 årene. Det betyr altså samme struktur av verden, samme karakterer, samme quester, og fortsatt liknende kontroller. Det hele er selvfølgelig blitt belagt med et helt friskt lag med lyd og bilde, som gir spillet en helt ny og frisk fornemmelse.

Dette er en annonse:
The Legend of Zelda: Link's AwakeningThe Legend of Zelda: Link's Awakening

Da vi var i LA forrige måned fikk vi lov til å spille Link's Awakening på Nintendo Switch for første gang, og først og fremst - ja - det er überbedårende. Vi vet at noen fans ikke er helt overbevist av den nye stilen (eller kanskje er helt imot den), men for oss stod den virkelig ut i forhold til andre top-down Zelda-titler. Tre og leire-elementer, diorama-dybdeskarpheten og de sortøyde karakterene er alt sammen med på å gjøre det visuelle meget distinkt. Hva vi dog ikke var så tilfredse med var hvordan spillet presterte, men vi vet nå også at Nintendo polerer spillene sine i sluttfasen av utviklingen.

Spillet føles bra, og vi var spesielt begeistret for hvordan Link beveger seg og går, med hans 8-veis sverdslag, hans 4-veis skjold-blokkering, og hans hopp, som du blir nødt til å gjøre deg fortjent til, men det tar ikke lang tid. Det er tross alt - utover puzzles - mest fiendene som utfordrer deg i starten av spillet, hvor det hele handler om timing.

E3-demoen var for kort. Vi vet at den er nødt til å være kort for at køene ikke skal bli for lange, men en 15-minutters pressedemo var bare ikke nok. Så vi spilte igjennom den to ganger. Andre gang prøvde vi å speedrunne den, som du kan se i videoen ovenfor. Som du kan se, er det hele meget introduserende, inklusiv den første mini-dungeon og bossene. Med våre mange år med Zelda-erfaring, hadde vi håpet å se et mer utfordrende tempel, som vi kunne utforske, og se hvordan Link klarer seg under litt mer press.

Dette er en annonse:

Men det er hva det er: en seksjon mange av oss har spilt før, med meget subtile forskjeller i gameplayet og med et utseende, som du enten elsker eller hater. Det nyeste var menyene, som er moderne og brukbare. Samtidig kunne vi ikke la være å elske noen av de gamle obskure designvalgene, som det å måtte dytte en helt tilfeldig block i Tail Cave for å på magisk vis åpne døren til neste kammer.

Og når vi nå snakker om kamre. Vi forstår godt at det var første gang Link's Awakening var spillbart på Switchen, men vi ville gjerne ha sett den nye Chamber Dungeon være tilgjengelig, da den nye skap-din-egen dungeon kan ha lagt grunnstenen for en potensiell Zelda Maker i fremtiden. Med denne nye tilføyelsen og det allerede høyt elskede eventyret i en samlet pakke, ser det ut til å bli en god inngang for både gamle fans og nykommere. I videoen nedenfor gir vi dere vårt umiddelbare inntrykk etter å ha spilt demoen.

HQ
HQ
The Legend of Zelda: Link's Awakening
The Legend of Zelda: Link's Awakening
The Legend of Zelda: Link's Awakening

Relaterte teksterLoading next content