Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
The Lego Movie 2 Videogame

The Lego Movie 2 Videogame

Ayub har spilt Lego Movie 2 Videogame på Switch. Klarer spillet å måle seg med tidligere Lego-spill?

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Opp gjennom årene har jeg spilt mange Lego-spill og har skrevet to anmeldelser her på siden av Lego The Incredibles og Lego DC Super-Villains - to gode spill med mye spenning og underholdning. Fra å ha hatt fantastiske opplevelser med tidligere Lego-spill, så føles The Lego Movie 2 Videogame mer som et godt eksempel på hvordan et spill kan ødelegge ryktet på en vellaget spillserie. Tekniske problemer, kjedelig og merkelig historie samt treghet i bildeoppdateringen er en av de mange irritasjonene med spillet. For å si det rett ut så ble jeg glad for at historiedelen ikke varte i mer enn fem timer...

The Lego Movie 2 Videogame
Slik ser Systar System ut.

Handlingen fortsetter der forgjengeren avsluttet - DUPLO-figurer har inntatt Bricksburg og har skapt fare for befolkningen. Etter hvert så får man vite at det er noe enda mørkere på gang her. Emmet sine nære venner blir fanget og for å redde dem må han utforske forskjellige planeter fra Systar System og beseire de onde en gang for alle! Typisk Lego-historie...). I tillegg til å få med historien i nåtid så vil du med jevne mellomrom høre Lucys fortellerstemme i bakgrunnen kommentere på hva som skjer.

Aller først vil jeg si at spillet ble testet på en Nintendo Switch i både docked og håndholdt-modus, men mest i håndholdt-modus. Videre vil jeg gjøre dere oppmerksomme på at de fleste bildene i anmeldelsen har blitt tatt fra da jeg spilte i håndholdt-modus.

Dette er en annonse:

Da jeg startet spillet ble jeg møtt av en kul intro-sekvens (klassiske Lego-introen før hovedmenyen). Det var veldig kult da jeg så den første gangen, men så følte jeg at den varte så himla lenge og dermed ble nysgjerrig på hvor lenge den egentlig varte. Derfor startet jeg spillet på nytt og tok tiden på hvor lang tid den delen tok. Resultatet var sjokkerende! Introen varte i nesten seksti-sekunder og ikke nok med det så kunne den heller ikke hoppes over. Omtrentlig like lang tid tok det også i lastetidene som forekom når du skulle reise til de ulike planetene som finnes i spillet.

Da jeg endelig kom til menyen rotet jeg meg litt rundt i innstillingene og så at mye var som før. Muligheten til å skrive inn en kode der man kunne låse opp forskjellige relikvier og figurer var også med. For dere som fra tidligere av likte (eller var avhengig av) å spille Lego-spillene med undertekst, kan nå juble over at det er mulighet for å justere underteksten mellom tre ulike formater: små bokstaver, mellomstore bokstaver eller veldig store bokstaver. Dog var det ikke nok for en spiller som meg til å legge fra meg brillene...

The Lego Movie 2 Videogame
Woooohoooooo! Mamma, ta et bilde av meg!

I løpet av ferden min gjennom Systar System fikk jeg opplevd få bosskamper. De bestod av gigantiske Lego-figurer og designet deres var ganske kult. Problemet var bare at måten de skulle beseires på var latterlig lett. For det meste handlet det om å klatre på de store figurene og angripe deres følsomme del. Første gangen jeg opplevde en slik kamp var det kult, men da jeg innså hvor likt de andre resterende bosskampene var så luktet jeg 'klipp-og-lim-tendenser' hos utviklerne med minimale justeringer mellom hver boss. Ikke nok med det, utfordringene var av en eller annen merkelig grunn blitt skrotet bort til fordel for mer enkle kamper. Ja, jeg vet at dette skal være ment for barn, men det finnes andre Lego-spill som er langt mer spennende og utfordrende enn The Lego Movie Videogame 2. Da får man nesten lyst til å gråte av å se hvordan utfordringene, spenningene og ikke minst sjarmen er blitt skrotet vekk.

Dette er en annonse:

Videre så møtte jeg på en del irritasjonsmomenter som blant annet gjenstander som dukket opp og forsvant fra skjermen, og omgivelsene ble mer 'fyldige' desto nærmere jeg kom til et viss område. Spesielt var dette noe jeg så i en bane fylt med grønne fjell og trær. Jeg klarte da tydelig å se, avhengig av hvor langt fra objektet jeg stod, hvordan de livlige fjellene ble strippet ned fra all pynten, og skattekister som ikke var synlig på skjermen men som man kunne høre lyden til. Det verste var at det grafiske til tider så bedre ut i håndholdt-modus enn det gjorde i docked-modus. Det i seg selv var uforklarende og merkelig, men uavhengig om du spilte på den ene eller andre måten så møtte du på tydelige tekniske- og grafiske problemer. Bare se selv på bildene under.

The Lego Movie 2 VideogameThe Lego Movie 2 Videogame
Distansen mellom deg og objektene avgjorde hvor detaljerte omgivelsene så ut.

Utfordringer var noe man også kunne se langt etter å møte på her. Tidligere brukte man en del tid på å skjønne gåter og finne/løse hemmeligheter, men nå var alt blitt mye enklere. Eksempelvis var de fleste sjeldne objektene fra før av markert på kartet, og sjeldne relikvier trengte man heller ikke å bekymre seg for. Nei, her var det skattekister i bøtter og spann, noe som gav lite mening i å kjøpe sjeldne relikvier fra butikken i spillet! Det verste var vel det å pine seg igjennom de repeterende handlingene som hovedsakelig bestod av å snakke med person A, for så få høre at det du leter etter lå hos person B eller var 'gjemt' i et åpent område. Med andre ord så var de spenningsfylte og humoristiske momentene byttet ut til fordel for kjedelige og enkle oppgaver.

The Lego Movie 2 VideogameThe Lego Movie 2 Videogame
Du vil støte på både enkle gåter og malerjobb.

Utenom historiedelen, vil du få muligheten til å utføre en rekke side-oppdrag. Det er i for seg interessant og øker gjenspillingsverdien (til en viss grad!). Dessverre var det til tider vanskelig å skille mellom om det man gjorde var side-oppdrag eller fortsettelse av historiedelen. Jeg savnet rett og slett en tydeligere skille mellom begge to, og mer spennende, utfordrende og langvarige side-oppdrag.

Ellers fikk man muligheten til å reise til seks andre planeter som hovedsakelig handlet om å utforske, finne hemmelige relikvier og hive seg ut i en del side-oppdrag. Det finnes også en spesifikk planet kalt Syspocalypstar hvor man fikk muligheten til å slippe løs sin kreative tanke og bygge hva som helst.

The Lego Movie 2 VideogameThe Lego Movie 2 VideogameThe Lego Movie 2 Videogame
Her handler det om å samle flest mulig objekter og slippe løs din indre kreative evne!

Konklusjonen er at dette er en smertefull Lego-opplevelse. Mye fra det som allerede er med i andre Lego-spill som for eksempel kamera for å ta bilder, samarbeidmodus og slikt er med. Den største forskjellen er i grunn med at humoren nå er borte, sjarmen er ikke tilstede og de gode velskrevne historiene er byttet ut til fordel for en mer simpel historie. Dessuten så møtte jeg stadig vekk på tekniske og grafiske problemer så jeg begynte å lure på om dette i det hele tatt er et ferdiglaget produkt. Kort fortalt. Mye av innholdet er likt fra tidligere, men noe er også nytt her. Selv med de få nye tingene og mulighetene til å bygge mye rart, er det ikke nok til å få interessen min til å vare hverken optimalt eller evig.

The Lego Movie 2 Videogame
En av de ekstra planetene man kan utforske. Som du ser så er det så fullt at jeg sliter med å bevege meg rundt...
04 Gamereactor Norge
4 / 10
+
Større frihet og kreativitet i bygging. Samarbeidsmodus. Mange side-oppdrag. Over hundre figurer å velge mellom.
-
Problemer med bildeoppdatering, grafikken og det tekniske. Spillet fryser en sjelden gang. Sjeldne relikvier kan sitte fast på trær og kroker. Mangel på humor og sjarm. merkelig og kjedelig fortalt historie. Enkle puzzles
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

3
The Lego Movie 2 VideogameScore

The Lego Movie 2 Videogame

ANMELDELSE. Skrevet av Ayub Dizaei

Ayub har spilt Lego Movie 2 Videogame på Switch. Klarer spillet å måle seg med tidligere Lego-spill?Loading next content