Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
The Movies

The Movies

Peter Molyneux er en travel mann om dagen, og The Movies er hans siste prosjekt. Stille på settet - kjør lyd - oooooog ACTION!

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Film- og spillbransjen har vært som en sammenvevd, klebrig masse det siste tiåret, der den ene Hollywood actionfilmen etter den andre har gjennomgått en mer eller mindre heldig spillmatisering, mens djevleyngel som Uwe Böll har hatt frekkheten til å forvandle noen av tidenes mest populære spillhits til famøse filmfiaskoer. Så hva pønsker The Movies egentlig på? Er det nok et pengegriskt forsøk på å tappe seg inn på det enorme publikummet av filmentusiaster? Eller har den beryktede spillguruen Peter Molyneux tenkt å gjøre det han gjør best, nemlig gi oss muligheten for å leve ut våre villeste fantasier? Etter å ha tilbrakt noen timer i glamorøst selskap med The Movies tror jeg ærlig talt at svaret skjuler seg bak dør nummer to.

HQ

The Movies er i realiteten oppdelt i to forskjellige, parallelle spill, som hver enkelt gamer selv kan balansere mellom. Som utgangspunkt har du det klassiske simulasjonspillet, som kjapt leder tankene tilbake til Molyneux' klassiker Theme Park - en tanke som definitivt ikke er ubegrunnet. Med litt penger på bankkontoen og en stor gressplen i det nye Hollywood å boltre seg på, skal man bygge opp et storslått filmstudio i bransjens spede år. Du bygger en rekke bygninger, du ansetter folk, du dekorerer studioet med blomster og statuer for å gjøre dine ansatte glade, du bygger flere bygninger, og ja - sånn fortsetter det i all evighet. Hvor enn enkelt og overskuelig det kan høres ut, så skal det naturligvis tas i betraktning at den mer glamorøse delen av din stab, som primært teller skuespillere og regissører, fort kan utvikle stjernenykker så voldsomme at Marilyn Monroe ville ha blitt irritert. Før jeg gikk i gang med The Movies hadde jeg ingen forståelse for de makthavende studiodirektørene, men nå syns jeg nesten synd på dem.

Selv om simuleringsdelen i det store og det hele fungerte fint den tiden jeg fikk med spillet, var det ikke det jeg hadde sett frem til å gi meg i kast med. Alt dette var for så vidt prøvd før, og selv om det er forbedret i forhold til tidligere spill i samme kategori, med små streif av nytenking, handler The Movies etter min mening om én ting: å lage film! Noen vil utvilsomt bruke spillet utelukkende til å eksperimentere med skjøre filmideer, mens andre vil benytte fantasien sin for å føre filmstudioet til topps på rangeringen. Hvordan Lionhead noensinne skulle kunne sette opp en ramme som ville muliggjort skapelsen av uendelig mange filmideer har alltid vært det helt store spørsmålet, og en iboende frykt har da også gang på gang satt ned mine forventninger.

Så var all denne frykten ubegrunnet? I store trekk, ja. Selv om The Movies naturligvis har sin øvre grense, virker mulighetene i øyeblikket uendelige. Fra valget av skuespiller til kostymer, scener, kulisser og ikke minst den spennende postproduksjonen, der lyd og musikk kan føyes til, tilbyr The Movies deg et spektakulært utvalg som vil få deg til å sitte timevis og lete etter den helt rette sammensetningen. Selv fikk jeg snekret sammen en fantastisk god westernfilm, men uheldigvis måtte jeg se spillet gå ned hver eneste gang opptakene var ferdige. Om dette var et tegn fra gudene som advarte mot mine elendige egenskaper som manusforfatter, eller at den tidlige filmversjonen stadig var en smule ustabil, tør jeg ikke gjette på, men jeg syns absolutt filmen ville vært en Oscarnominasjon verdig.

Gjør man seg tanker om å lage både hel- og halvaftens spillefilmer må man bevæpne seg med tålmodighet, for det er et større prosjekt enn bare å lage en rull på et halvt minutt. Det er et enormt stykke arbeid, som i de travlere periodene heldigvis kan løses ved å ansette et par manusforfattere. Men det er vel ikke noe gøy! Selv om The Movies kanskje ikke gir deg muligheten for å lage det neste store filmatiske mesterverk - noen vil utvilsomt prøve - så er det både lett tilgjengelig og underholdende å skape sin helt egen spillefilm og ikke minst avvente kritikernes og Oscarpanelets bedømmelse. Nylig sjøsatte også Lionhead spillets offisielle hjemmesider, hvor fans kan laste opp sine produksjoner, og høre hva den virkelige verden syns om ens film-egenskaper. Her vil det også bli festivaler av ulik kaliber fremover, så enhver missforstått regissør har nå virkelig muligheten til å vise hva de duger til. Om man enten ønsker seg et klassisk simulasjonsspill i ekte Molyneux-stil, eller om man vil utfordre Steven Spielberg og Martin Scorsese i en Oscarkamp til døden, har The Movies uendelig mye potensial. Og hvilket Peter Molyneux-spill har ikke det. Selv om min tid med The Movies absolutt ikke har gitt anledning til skuffelse, frykter jeg likevel at det er et spill som vil samle støv etter en dags tid eller to, hvis man da ikke blir øyeblikkelig fanget av filmskapelsesprosessen. Håpet lever likevel fortsatt blant stjernene.

Dette er en annonse:
The Movies
The Movies
The Movies
The Movies
Dette er en annonse:
The Movies
The Movies
The Movies
The Movies
The Movies
The Movies
The Movies
The Movies

Relaterte tekster

4
The MoviesScore

The Movies

ANMELDELSE. Skrevet av Lars Jensen

Velkommen til filmens magiske verden signert Peter Molyneux.Loading next content