Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
The Sims 3

The Sims 3

EA finpusser på verdens mest populære såpeopera. Treeren er større og bedre enn noensinne. Vi lot småbarnspappaen Jon Cato gjenskape sin egen familie i spillet, og her er hans dom.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Første gang jeg spilte The Sims kom spillet i en boks som veide omtrent like mye som en telefonkatalog. Og jeg skjønte nesten ingenting. Det har seg nemlig slik at jeg liker best konkrete mål i et spill. Drep den bossen for å komme videre. Få tre farger på rad for å fjerne ballene. Kjør fortere enn de andre bilene for å vinne.

Men i The Sims-spillene er det i stor grad du selv som utformer det spillet du spiller. Vil du lage en dramatisk såpeopera kan du gjøre det, og spille spillet som et sosialt eksperiment der du dytter folk inn og ut av forhold og observerer reaksjonene deres. Vil du bygge hus og møblere og dekorere kan du det. Vil du spille det mer målrettet og prøve å skape glade simmer som får gode liv, kan du også det. Denne valgfriheten har tidligere vært forvirrende, men bare du er klar over den vil du oppdage et vidunderlig spill i The Sims 3, som er enda mer strømlinjeformet og lettere å komme inn i enn tidligere.

Erfarne The Sims-spillere er nok mest spent på den store nyvinningen i spillet, nemlig at spillerens hjem og byen han bor i er sømløst integrert i hverandre. Det betyr at du kan ta med deg simmene dine ut av hjemmet, besøke naboer, rusle til butikken, ta en tur i parken, og så gå hjem igjen, alt uten en eneste innlastingsskjerm. Det høres kanskje ikke så imponerende ut på papiret, men det åpner opp en frihet i spillserien som hittil ikke har vært tilstede. Plutselig blir omverdenen mer levende, og når du møter kolleger fra jobben i parken, eller ser at naboen nok en gang driver og lusker i hagen din, så blir Sims-verdenen mer troverdig, mer interaktiv og mer underholdende enn noen gang.

Nå må det nevnes at denne levende verdenen lider litt under spillets egen motor. Selv om grafikkmotoren imponerer stort når man bygger hus og leker seg med simmene, ser det av og til litt rart ut utendørs når biler kjører gjennom hverandre og små grafikkfeil krydrer hverdagen. Men langt fra nok til å ødelegge spillopplevelsen.

Dette er en annonse:

The Sims 3 har også blitt litt mer fokusert enn før. Man har nå seks behov å følge opp for simmene sine, og jeg synes det er litt enklere og mer oversiktelig å få til et lykkelig liv for simmene sine enn det har vært tidligere.

Med tanke på alle tilleggspakkene som har preget seriene tidligere er det ganske mye innhold med fra start av i The Sims 3. Flere elementer fra populære The Sims 2-pakker er med i dette spillet, men av og til føler man at EA og Maxis nok har holdt en del tilbake. For eksempel er det skuffende at man bare kan følge simmene til døra på kinoen eller idrettsarenaen. Og man får fortsatt ikke være med simmene på arbeidsplassen, selv om man får påvirker hvordan man skal gjøre det på skole og jobb. Jeg mistenker at EA har spart en del av kruttet til fremtidige tilleggspakker som vil låse opp disse områdene.

Med en valgfri familie i din hule hånd er det helt opp til deg selv hva du vil satse på i The Sims 3, og det gjelder å finne noe å fokusere på for det er umulig å rekke alt. For noen kan det være morsomt nok å bare dytte simmene i riktig retning av og til, mens andre vil inn og detaljkontrollere alt som skjer. Det er egentlig opp til deg. Interaksjonen mellom simmene og omgivelsene er uansett enda glattere enn tidligere. Langsiktig planlegging av karrierer og liv kan murre i bakhodet mens man gjør mer dagligdagse ting, og antall animasjoner, dialoger og reaksjoner er imponerende. Jeg slutter rett og slett aldri å bli overrasket over hva som skjer i byen min, som jeg forøvrig også kan ommøblere og pusse på, slik at det faktisk blir min egen drømmeby.

Jeg føler kanskje at jeg kunne ønsket meg litt mer i denne oppfølgeren, at det ligner litt for mye på The Sims 2 på mange områder, men samtidig synes jeg denne kritikken blir litt surmaget. Den åpne verdenen imponerer, simmene har enda mer personlighet enn før, og mulighetene til å forme spillet etter min egen spillestil er rett og slett bedre enn noensinne.

Dette er en annonse:

The Sims-serien er og blir et fenomen i spillsammenheng. En unik spillmekanikk som ingen har klart å kopiere, og spillet er definisjonen på et sandkassespill. Det er tidsfordriv, i ordets rette forstand: ren lek, ren moro, og fabelaktig underholdning.

The Sims 3
The Sims 3
The Sims 3
The Sims 3
The Sims 3
The Sims 3
The Sims 3
The Sims 3
The Sims 3
The Sims 3
The Sims 3
The Sims 3
The Sims 3
The Sims 3
The Sims 3
The Sims 3
The Sims 3
09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Herlig levende by, bedre interaksjon mellom simmene
-
Savner innsyn i enkelte bygg
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Medlemsanmeldelser

  • Kjeller 2008
    The sims 3 er den tredje spillet i serien. mange folk ville sikkert ha sagt at 10 av 10 er for bra for the sims 3. men jeg synes det fortjener det.... 10/10
  • Andzel
    Etter ni år med The Sims serien så dukker The sims 3 opp. Will Wright er mannen bak serien og andre Sim serier som SimCity og SimEarth. The Sims... 9/10

Relaterte tekster

The Sims 3Score

The Sims 3

ANMELDELSE. Skrevet av Jon Cato Lorentzen

EA finpusser på verdens mest populære såpeopera. Treeren er større og bedre enn noensinne.Loading next content