Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
The Walking Dead: Season Two

The Walking Dead: Season Two - Episode 4

Telltales lek med vanskelige valg begynner å nærme seg slutten, i hvert fall for gruppen med overlevende. Adrian har satt karakter på episode 4...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Amid the Ruins starter for min del med et hyl og lyden av en øks som treffer kjøtt og bein. I slutten av forrige episode tok jeg beslutningen om å prøve å kappe av armen til Sarita for å redde livet hennes, og Amid the Ruins viser meg nøyaktig hva det valget førte til. Sarita hyler ut i smerte og tiltrekker seg en klynge med udøde som biter henne overalt de slipper til. Kenny kommer løpende og får henne løs, men det er for sent. Kenny holder henne i armene sine, men hun er ikke bevisst lenger. Der og da tar jeg enda et valg og planter øksen min i hodet på Sarita. Jeg følte at det var det riktige valget, men blikket Kenny gir meg får det til å gå kaldt nedover ryggen min.

The Walking Dead: Season Two

I forrige episode var jeg så skråsikker på at jeg hadde valgt rett vei for Clementine. Jeg lot henne bære alle bekymringene til gruppen og tok de vanskelige valgene som ville holde dem i live. Da Kenny tok hevn på Carver, ble Clementine igjen for å se på. Jeg tenkte at det var for sent å skjerme henne for grusomheter. Men i episode 4 er jeg ikke lenger sikker, og det er en av styrkene til The Walking Dead.

Jeg så på Clementine som en person som var villig til å gjøre det som var nødvendig for å overleve, men jeg føler meg nå som en hykler. Hvis jeg skal følge filosofien om at man må være sterk for å overleve, hvorfor setter jeg da hele gruppen i fare ved å slepe med meg Sarah og gravide Rebecca som er så uegnet for å overleve, og hvorfor angrer jeg på at jeg kappet av hånden til Sarita i forrige episode når alternativet var en sikker død?

Dette er en annonse:
The Walking Dead: Season Two

Som navnet på episoden tilsier så holder ting på å falle fra hverandre, både i fysisk og psykologisk forstand. Flere år med forsømmelse har gjort bygninger skrøpelige og falleferdige, og alt de har vært gjennom begynner å bryte ned gruppen. Det er bare ruiner igjen av den gamle verden, og denne nye gruppen som jobbet så godt sammen for å unnslippe Carver opplever nå at de har ingen kjemi og ingen struktur. Alle ser på Kenny som en leder men han er helt knust av tapet sitt. Rebecca er snart fødeklar og nå som Jane har unnsluppet fangenskap vil hun helst bare forsvinne inn i skogen og gå sin egen vei. Det eneste som holder alle sammen er Clementine.

The Walking Dead: Season Two

Vi får ikke vite som mye om hennes indre liv, men jeg begynner å mistenke at Clementine føler seg som en strikk som blir dratt i alle retninger. Luke dømmer henne fordi hun så på Carver dø. Jane mener hun er sterkere enn alle andre og at gruppen holder henne tilbake, og Kenny vil nok aldri tilgi Clementine for det som skjedde med Sarita.

Dette er en annonse:

Amid the Ruins handler om at ting rakner, og som en følge er det mye konflikt og kamp i denne episoden. Clementine lærer noe nye triks fra Jane og begynner å bli en ganske effektiv drapsmaskin. Jeg våger å påstå at dette er den episoden av The Walking Dead hvor man får drepe flest zombier, og da inkluderer jeg begge spillene.

The Walking Dead: Season Two

Stemmeskuespillet er som vanlig på topp, og figurene er like troverdige som alltid. Jeg liker retningen manuset går i og at serien begynner å utforske Clementines begrensninger i tillegg til styrkene hennes. I løpet av episoden får vi se glimt av Clementine som en venn, en storesøster, et hjelpesløst barn, en vennlig sjel og en kynisk overlever. Clementine er uten tvil den mest sammensatte figuren i hele serien og det var et veldig godt valg av Telltale å sette oss i hennes sko.

The Walking Dead: Season Two

Et minus med denne episoden er at det virker som Telltale legger opp til den store avslutningen ved å slå sammen alle de forskjellige valgene folk har gjort slik at alle skal ende opp på samme plass. Figurer som har blitt reddet tidligere har dermed en tendens til å plutselig dø uten at det føles hverken relevant eller betydningsfullt. Her kunne Telltale jobbet litt slik at spillerne følte at valgene de har tatt har betydning og de som dør vil bli savnet.

Det som gjør denne episoden mest spennende for min del er at gruppen snart vil presses til bristepunktet av at de kommer til å få et spedbarn å ta vare på. Ingen har erfaring med småbarn med unntak av Kenny, og han er ikke akkurat stabil. I tillegg har de ingen mat, ingen vinterklær og lite utstyr. De er som sagt på bristepunktet og det skal nesten ingen ting til for å kollapse det siste som er igjen av ruinen. Spørsmålet blir da, er Clementine sterk nok til å forlate gruppen når det skjer, eller vil hun la seg trekkes ned med resten?

The Walking Dead: Season Two
The Walking Dead: Season Two
The Walking Dead: Season Two
The Walking Dead: Season Two
07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
Clementines utvikling, mange kampsekvenser, handlingen tilspisser seg, konsekvenser.
-
Historien blir ledet mot et fastsatt endepunkt, figurer dør plutselig for å få dem ut av handlingen, lite geografisk variasjon.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Walking Dead 1 og 2-samlinger utsatt

Walking Dead 1 og 2-samlinger utsatt

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Opprinnelig skulle de to Walking Dead-samlingene Complete First Season og Complete Second Season funnet veien til butikkhyllene denne fredagen, men slik blir det ikke....

1
Clementine-figur annonsert

Clementine-figur annonsert

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Denne helgen ble New York Comic Con avviklet, og der annonserte Telltale Games en actionfigur (som det jo heter på godt norsk) av Clementine fra den populære The Walking...Loading next content