Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Titanfall

Titanfall

Gamereactor fikk endelig prøve det lovende Titanfall, men Respawns nye skytespill overbeviste ikke helt...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Titanfall skal ikke bli bare nok et skytespill i mengden. Det kom tydelig fram på presentasjonen vi ble vist bak lukkede dører på Gamescom. Før vi får gi oss i kast med demoen, må vi se en lang presentasjonsvideo som skal forklare om Titan-roboter, våpenutvalg, doble hopp, veggløp og mye mer.

Det kan godt være at Titanfall utvikles av noen av hovedkreftene bak Call of Duty-serien, men det er langt fra noen overdrivelse å si at spillet bryter med CoD-formelen. Dette til tross for at tempoet er like høyt.

TitanfallTitanfall

Det finnes selvfølgelig store kamproboter, Titans, som alle spillere har til rådighet, men man får dem ikke allerede fra start. De venter på en klokke som teller ned, og man får tilgang omtrent annethvert minutt. Man kan enten kalle på den og hoppe ombord, eller så kan man spawne i den fra død tilstand.

Dette er en annonse:

Disse store og tungt bevæpnede robotene gjør mye skade, men man har mye å svare med selv som fotsoldat. I tillegg til at alle de tre klassene vi kan velge mellom i demoen har et spesialvåpen mot titanene, så har de også en bevegelighet som få andre spill kan skilte med.

Doble hopp lar spillerne sprette opp på bygninger, fra tak til tak og så videre. Man kan også løpe langs vertikale flater, og hoppe fra en vegg til en annen. Utviklerne sier stolt at brettene er nøye designet slik at man skal kunne bevege seg fra den ene siden av kartet til den andre uten å måtte sette en fot på bakken.

Men viktigs av alt er kanskje forsøket på å samle elementer fra både enspillere og flerspillere i ett. Det betyr historie og datastyrte med- og motspillere som skal god en større sammenheng og en annen stemning enn bare 10 spillere som løper rundt og skyter på hverandre.

I dagens oppdrag skal det ene laget skape en avledningsmanøver mens en gruppe allierte forsøker å befri en kidnappet pilot i stillhet. Det andre laget representerer staten, og de skal selvfølgelig forhindre at de lykkes.

Dette er en annonse:
Titanfall

Og det er nok her Titanfall mister meg. For selv om oppdraget innledes med en liten filmsekvens hvor den kidnappede piloten senkes ned i en sjakt mens to soldater hopper nedi etter ham og lukker luken, og selv om radiostemmer understreker viktigheten av avledningen, så er det fortsatt snakk om Team Deathmatch med noen AI-styrte soldater som skal krydre opplevelsen.

Titanfall

Jeg vet ikke om det er fordi jeg hadde dårlige lagkamerater (jeg toppet poenglisten begge rundene), men vi fikk gjennomgå i begge kampene og tapte omtrent 300 poeng mot våre 100. Vi lå sjokkerende langt bak allerede etter få minutter, og det var ingen klare indikasjoner på hva vi kunne gjøre for å snu det hele til seier, eller hva det overordnede målet var.

Titanfall

Det ble ikke bedre av at man ikke kunne skille virkelige motstandere fra de datastyrte. Når man får 25 poeng for å knerte AI-en, mens ekte spillere gir 500 poeng er det ikke vanskelig å forstå hvem man helst vil bruke kulene på.

Ja, jeg er temmelig underveldet for øyeblikket. Bevegligheten er selvfølgelig interessant, siden man raskt kan skaffe seg høydefordeler og så videre, men akkurat nå har jeg problemer med å forstå hvor all hypen kommer fra. Det jeg har sett så langt minner om vanlig Team Deathmatch med et par påklistrede gimmicks - det vitner i hvert fall ikke om noen revolusjon.

HQ

Husk at alt om Gamescom finner du på våre temasider.

Relaterte tekster

9
TitanfallScore

Titanfall

ANMELDELSE. Skrevet av Ruben Jones

Med Xbox One tilgjengelig er det endelig på tide å sette en karakter på årets beste skytespill så langt. Dette er anmeldelsen av Titanfall...

TitanfallScore

Titanfall

ANMELDELSE. Skrevet av Gillen McAllister

Titanfall er et skikkelig godt skytespill som er verdt både tid og penger - så lett kan det sies. Vi har satt karakter på Respawns debut...

0
Respawn søker folk til nytt actioneventyr

Respawn søker folk til nytt actioneventyr

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Vi visste allerede at utvikler Respawn jobber for fullt med oppfølgeren til Titanfall, et spill som bidro til å gi sjangeren en etterlengtet vitamininnsprøytning. Skal vi...Loading next content