Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

LIVE
HQ
logo hd live | Synced
See in hd icon

Chat

X
   😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
   Norsk
   Gamereactor
   forspill
   Top Spin 4

   Top Spin 4

   Flere nyvinninger og strålende sportsfølelse. Kim "Smashball" Kristiansen har vært i London og prøvespilt Top Spin 4.

   Abonner på vårt nyhetsbrev her!

   * Påkrevd felt
   HQ

   Med tennisalbue og tennissokker, men for anledningen uten intensjoner om lommetennis, trapper en noe døgnvill og sårbent sportsentusiast fra tennismetropolen Norge opp i svarteste London for å slå et slag Top Spin 4 med utviklersosieteten i 2K Sports. Etter å ha ventet i et kvarters tid, samt slått av en prat med en britisk spillkritiker og Matt Roche fra 2K Games, får jeg endelig entre det aller helligste.

   Vel inne i det veldekorerte rommet, som for anledningen florerer av gigantiske baller og racketer, skuer jeg to i overkant entusiastiske, godt voksne menn i en durabelig hanekamp. I sofaen er det direktør i 2K Czech, Stéphane Dupas og spilldesigner Remi Ercolani som kjemper, mens på lerretet utkjempes kemboduellen mellom Rafael Nadal og Roger Federer. Etter en imponerende slagveksling, så vel grafisk og teknisk som ferdighetsmessig, må Stéphane bite i det sure Wimbledon-gresset, som vanlig, i følge ham selv, og presentasjonen kan begynne.

   Tsjekkeren legger ivrig ut om hvordan Top Spin 3 ble noe vanskelig å lære for nybegynnerne, og skryter uhemmet av forandringene som nå er gjort.

   - Det var viktig for oss å gjøre spillet enklere å lære, samtidig som vi måtte bevare den dybden som gjør Top Spin vanskelig å virkelig mestre.

   Dette er en annonse:

   Ved å innføre flere nye valgfrie hjelpefunksjoner, har 2K Czech gjort Top Spin 4 mer tilgjengelig for de uerfarne massene. Et 'Timing Display' gir deg informasjon om du er for tidlig eller for sein på avtrekkeren, en 'First Bounce Helper' markerer hvor motstanderens slag vil berøre bakken, mens en 'Fatigue Gauge' vil vise hvor mye krefter du har igjen før oksygengjelden blir altoppslukende, narkisknekken gjør sitt inntog og tunga faller blytungt mot underlaget.

   Top Spin 4Top Spin 4Top Spin 4

   En annen nyvinning er 'Quick Tap', som gir et meget presist, men heller svakt slag. Dersom man merker at en ikke har den tilstrekkelige tidsluken for å lade opp en skikkelig druser, kan et kjapt trykk være nok til å spille ut motstanderen med et velplassert ball langs linjen.

   - Spillets opplæringsdel, TS Academy, har også fått en total renovering, fortsetter Stéphane, mens han navigerer seg hurtig og sømløst gjennom menyene.

   Dette er en annonse:

   - Vi har lagt inn langt flere leksjoner, som i stor grad går ut på å lære bort enkle prinsipper og løsninger på konkrete problemer.

   Leksjonene er nå delt inn etter hvilken type spillestil du har. Er du en defensiv grunnlinjespiller lærer du viktigheten av å være lettbeint og utholdende, og det å kunne slite ut motstanderen gjennom lange, seige ballvekslinger. En offensiv grunnlinjespiller må derimot kompensere for sin manglende forflytningsevne ved å avgjøre ballvekslingene tidlig på rå kraft. Likeledes lærer en såkalt "serve-og-volley-spiller" å kombinere hurtighet med en brukbar serve, ekstrem reaksjonsevne og volleyferdigheter.

   Top Spin 4

   - Alt handler i bunn og grunn om å benytte sine egne styrker og utnytte motstanderens svakheter, forklares det på noe gebrokkent engelsk, mens det demonstreres ved at blytunge Andy Roddick blir løpt i senk av fjærvekter og ATP-legende Michael Chang.

   - Top Spin 4 er som et hvilket som helst slåssespill. I den ene enden av skalaen finner vi de små, men smidige, som gjerne kan løpe til morgendagen står for tur. Motpolen er de store, tunge kraftspillerne som er avhengige av sin brutale styrke for å overleve. Alle kan slå alle. Det gjelder bare å bruke sine egne fortrinn for alt det er verdt.

   Når det gjelder din egenmodifiserte spiller vil du tjene opp rutinepoeng både når du spiller på nett og lokalt. Disse rutinepoengene brukes så igjen for å gå opp i nivå. Det finnes maksimalt 20 nivåer i spillet, og for hvert nivå er du nødt til å bestemme deg for hvilke av de tre spillertypene du vil fordele ferdighetspoengene på.

   - Du kan ikke skape den perfekte spiller, smiler den krøllete tsjekkeren, tydelig fornøyd.

   - Du er nødt til å velge. Alt etter hvordan du selv liker å spille kan du skape deg en allrounder, eller en ekspert innenfor et spesifikt område.

   Top Spin 4Top Spin 4

   Den siste nyheten utviklerne røper før presentasjonen avsluttes, er trenere. Ettersom karrieren din går sin gang og du klatrer oppover på rangstigen, vil du få tilgang til bedre og bedre trenere. Hver trener har ulike oppgaver knyttet til seg, og ved å fullføre disse kan du oppnå enten ytterligere ferdighetspoeng eller særpreg i spillestilen innenfor trenerens ekspertområde. Du kan selvfølgelig kun ha én trener om gangen, slik at om du skulle velge å avslutte samarbeidet med din nåværende trener, vil du miste ferdighetsøkningen denne har gitt deg.

   Med svette håndflater, vidåpne øyne og tunga hengende faretruende nær navlen var det endelig vår tur. Min britiske kollega er ikke snauere enn at han velger seg de siste årenes ubestridte ener, Roger Federer.

   - Jasså, er det slik det skal være, tenker jeg, og til britens store forundring passerer jeg glatt Rafael Nadal på spillerlisten og retter blikket mot en blond hockeysveis med dertilhørende pannebånd i beste 80-tallsstil. Nå skal jyplingen av en sveitser få smake den nådeløse tohånds-backhanden til Skandinavias tennishelt, Björn Borg.

   Tre sett senere har den norsk-svenske unionen vist sin klasse, og en noe betuttet engelskmann må innse at vikingenes æra fremdeles gjelder i London, mens han pakker sakene sine og rusler krumbøyd hjemover i skam.

   Top Spin 4

   Førsteinntrykket sier at Top Spin 4 er en langt mer flytende opplevelse enn forgjengeren. Animasjonene er tallrike og glir over i hverandre på en nesten urovekkende realistisk måte. I det store og det hele er grafikken meget imponerende. Da jeg i etterkant av seansen kom inn i matsalen, trodde jeg for et sekund at de viste bilder fra spillet på flatskjermen i hjørnet. Ved nærmere undersøkelse viste det seg imidlertid at det var høydepunkter fra ATP-turneringen i Qatar uken i forveien, uten at jeg kunne skimte betydelig forskjell.

   Det er heller ingen tvil om at spillet har blitt langt enklere å lære. Allerede i det første kvarteret begynte timingen virkelig å sitte, ved hjelp av de nye hjelpemidlene. I tillegg likte jeg svært godt muligheten til å benytte 'Quick Tap'. Disse slagene var utrolig presise, og ga meg faktisk langt flere poeng enn jeg klarte å hamre inn på rå kraft. Forhåpentligvis er de ulike slagtypene godt balansert, slik at det ikke er én type som skiller seg ut som klart bedre enn de andre.

   Alt i alt opplevde jeg Top Spin 4 som et godt stykke bedre enn forgjengeren i løpet av denne korte seansen, og jeg gleder meg til spillet slippes i midten av mars. Så gjenstår det å se om dette er spillet som kan føre tennissporten ut til de store massene, og ikke kun være forbeholdt de spesielt interesserte. At kvaliteten er der, er det ingen tvil om.

   Top Spin 4
   Top Spin 4
   Top Spin 4
   Top Spin 4
   Top Spin 4
   Top Spin 4
   Top Spin 4
   Top Spin 4
   Top Spin 4
   Top Spin 4
   Top Spin 4

   Relaterte tekster

   3
   Top Spin 4Score

   Top Spin 4

   ANMELDELSE. Skrevet av Kim Kristiansen

   Kim Kristiansen har dratt på seg tennissokkene og skrudd den grønne ballen rett innenfor linja. Top Spin 4 treffer racketen, men er det en smash?

   0
   Intervju: 2K Czech om Top Spin 4

   Intervju: 2K Czech om Top Spin 4

   ARTIKKEL. Skrevet av Kim Kristiansen

   Kim tuslet Londons gater for å prøvespille det nye tennisspillet fra 2K Sports, og benyttet anledningen til å utspørre den røslige tsjekker og direktør i 2K Czech, Stéphane Dupas, om hans forventninger til det kommende spillet - og ikke minst om hvem han helst ser på toppen av rankinglisten.

   0
   Top Spin 4

   Top Spin 4

   FORSPILL. Skrevet av Kim Kristiansen

   Flere nyvinninger og strålende sportsfølelse. Kim "Smashball" Kristiansen har vært i London og prøvespilt Top Spin 4. Her er inntrykkene...   Loading next content