Norsk
Gamereactor
lifestyle

Trumps sosiale medier etterforskes for hvitvasking

Det er mulig $ 8 millioner i midler kom fra "to obskure enheter."

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Etter å ha blitt utestengt fra nesten alle sosiale medier det er etter å ha oppmuntret Capitol-opptøyene i 2021, dannet Donald Trump Trump Media & Technology Group (TMTG) senere samme år. Tidlig i 2022 lanserte TMTG Truth Social, en sosial medieplattform der den tidligere presidenten for tiden har over 5 millioner følgere.

Selv om dette kan virke som om Trump bare lager sin egen øy på internett for å si hva han måtte ønske, rapporterer Guardian at føderale agenter for tiden undersøker TMTG for mulige bånd til en alliert av Russlands president Vladimir Putin.

Rundt $ 8 millioner i midler skal ha kommet fra «to obskure enheter som begge ser ut til å være kontrollert delvis av forholdet mellom en alliert av Russlands president Vladimir Putin». Så langt har det ikke kommet noe svar fra TMTG eller Truth Social.

Begrunnelsen bak etterforskningen var at i 2022 ble 8 millioner dollar gitt til TMTG for å holde den flytende. Pengene kom fra Paxum Bank, en bank kjent for sin historie med å tilby banktjenester for pornografi- og sexarbeiderindustrien. Dette gir det angivelig en større sjanse for å være involvert i hvitvasking av penger og annen ulovlig finansiering.

Dette er en annonse:

Avhengig av resultatene av etterforskningen, kan dette absolutt hindre Trumps planer om nominasjon i 2024-valget.

Trumps sosiale medier etterforskes for hvitvasking


Loading next content