Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Turning Point: Fall of Liberty

Turning Point: Fall of Liberty

Ta frem haglegeværet og chevrolet-pickupen. Nå skal den amerikanske friheten forsvares i Spark Unlimiteds nye naziinferno!

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Nå når spill som utspiller seg under andre verdenskrig begynner å bli utnyttet, finner man nye veier å gå. For å slippe tidsperioden virker å være vanskelig. Vi har Resistance Fall of Man til Playstation 3 som et lysende eksempel på dette. Turning Point: Fall of Liberty.

Spillet spinner videre på en virkelig hendelse. 1931 ble Winston Churchill påkjørt av en taxi under et besøk i New York. Han overlevde, men måtte gå med krykker resten av livet. I utvikleren Sparks alternative virkelighet så døde den engelske statsministeren i ulykken. Det japanske angrepet mot Pearl Harbour har heller ikke hendt og Storbritannia kapitulerte for Nazi-tysklands overlegne krigsmaskin. USA har heller ikke blitt dratt inn i krigen på den Europeiske arenaen men krigen har til slutt helt enkelt kommet til dem.

Handlingen starter i et alternativt 1952. Nazistene har utviklet de supervåpnene som du sikkert har prøvd i store antall spill og sett mye om på Discovery Channel. Nå er det jetfly og tyske atombomber som gjelder. De invaderende tyskerne har helt enkelt et fett teknologisk overtak. Nazistflaggene vaier over det Hvite Hus og alt ser ganske så mørkt ut for den amerikanske friheten.
Introduksjonen er mektig og synene av de gigantiske zepperlinerne som majestetisk glir inn over New York er skrekkinngytende. Det er lett å forstå den amerikanske panikken som sprer seg med samme kjapphet som de velsmurte invasjonsstyrkene.

Det er her spilleren kommer inn i bildet. Som medlem i frigjøringsbevegelsen gjelder det, likt David mot Goliat, slåss for friheten og mot den fascistiske undertrykkelsen. Da nazistene har et stort overtak får man lite på gerilja-krigføring og i stedet for ordnede og store angrep på det tredje rikets supersoldater. For list og kompiser er det som kreves. Man er en helt vanlig mann som elsker hamburgere og milkshake bedre enn surkål og pølser. Spilleren har ingen superkrefter og er heller ikke spesialtrent av den amerikanske hæren.

Dette er en annonse:

Turning Point: Fall of Liberty er et actionspill sett ut fra synet i førsteperson. Det er temmelig tradisjonelt opplagt, men den ganske sprøe virkeligheten i spillet og den alternative historien som spillet bygger på, gjør at opplevelsen kan bli noe annet enn ytterliggere en Medal of Honor/Call of Duty-kopi. En detalj er at når spilleren er midt inne i veldig farlig, for eksempel håndgemeng med en tysk soldat, så zoomes kameraet ut og man får et overblikk over de nærmeste omgivelsene.

Akkurat nærkampsaction spiller en ganske stor del i Fall of Liberty. Spark Unlimited har brukt et Call of Duty 3-lignende system for å utføre nærkampsangrep. Avhengig på hvordan du starter angrepet så må man gjennomføre den på ulike måter og det gjør man først og fremst med å trykke på rett knapp til rett tid.

Våpen finnes det mange av. De er også mer avanserte enn de vi tidligere har sett i for eksempel Call of Duty. Man kan bære med seg et våpen om gangen, men da døde fiender stort sett alltid legger igjen sitt våpen så er det sjelden noe problem å finne nye kanskje en mer kraftige verktøy.

Turning Point: Fall of Liberty kan bli en interessant vending på den nå ganske så utnyttet verdenskrigssjanger og vi ser frem imot å kunne levere en dypere titt på spillet nærmere lanseringen.

Dette er en annonse:
Turning Point: Fall of Liberty
Turning Point: Fall of Liberty
Turning Point: Fall of Liberty
Turning Point: Fall of Liberty
Turning Point: Fall of Liberty
Turning Point: Fall of Liberty
Turning Point: Fall of Liberty
Turning Point: Fall of Liberty

Relaterte teksterLoading next content