Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Udraw Studio

Udraw Studio

Synes du penn og papir er avleggs? Er Nintendo Wii din favorittdings på stua? Kim Kristiansen har satt sin indre kunstner på prøve i tegnebrettspillet Udraw...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

De færreste av oss går vel rundt med en Picasso eller Munch i magen, men om du mot formodning skulle ha et ønske om å gå i Odd Nerdrums fotspor har du nå muligheten på Wii. Løp til nærmeste butikk, kjøp deg en durabelig kjortel, et tegnebrett til Wii og et helfigurs-speil, så har du alt du trenger for en eregert aften i stua.

Strømmen av finurlig tilbehør til Nintendo Wii har vært jevn helt siden konsollens spede barndom. Alt fra biljardkøer via bilratt til balansebrett. Den ferskeste dingsen som har kommet flytende er uDraw, et tegnebrett for dem som mener penn og papir hører fortiden til.

Min første tanke da jeg stod med brettet i hånda var at hele stasen føltes litt smålubben. Det inntrykket ble ytterligere forsterket da jeg fisket frem den direkte smellfete pennen fra sin oppbevaringsplass på undersiden. Den minner ytterst lite om et redskap myntet på finmotorisk arbeid, og får en middels sprittusj til å virke syltynn. Selve tegneplaten synes noe liten i forhold til den store overflaten på brettet, uten at dette har stor innvirkning på selve tegneopplevelsen.

Wiimoten kobles til en USB-port i en nedsenkning i brettet, slik at uDraw kobles til maskinen og du kan styre direkte fra tegnebrettet. Merkverdig nok er det ikke laget noen åpning for den infrarøde sensoren, slik at dersom du vil styre ved peking mot skjermen er du nødt til å løfte kontrollen ut fra tegnebrettet. Som oftest kan du uansett bruke pennen og tegneplaten til å manøvrere deg frem i menyene, så dette er ikke noe stort savn.

Dette er en annonse:

uDraw Studio

uDraw Studio er standardsspillet som følger med tegnebrettet i butikkene. Dette er den store sandkassa hvor du kan la kreativiteten flomme og produsere det ene mesterverket etter det andre, enten du vil starte fra scratch, eller fargelegge i andres spor.

Med deg på ferden mot de ultimate visuelle kunstnernytelsene har du en rekke hjelpemidler. Vi finner de vanlige blyantene, tusjene, penslene, sprayboksene og viskelærene vi kjenner fra tegneprogrammer til PC. Jeg savner ingen spesielle vitale funksjoner, men det er heller ingen store nyheter å finne. Vi er ikke veldig langt unna det gode, gamle Paint fra steinaldermaskinen på gutterommet.

Du kan selv velge hvilken bakgrunn du ønsker å tegne på. Alt fra hvite ark og Whiteboard til treplanker og den aldrende skoletavla. I tillegg kan du velge omgivelsene du tegner i. Om du er lei av å stå i stuen kan du med et enkelt tastetrykk befinne deg i ved havkanten, i en idyllisk park eller midt på fortauet.

Dette er en annonse:

Når kunstverket er ferdig kan du selvfølgelig plassere det i ditt personlige galleri. Kvaliteten på mitt galleri når nok ikke opp mot klassen til Nasjonalgalleriet, men legger seg nok heller på linje med en gjennomsnittlig barnehageavdeling. Trøsten får være at jeg i eget hode er vanvittig god på abstrakt kunst. Da trenger det nemlig nødvendigvis ikke å ligne på noe.

Det er ingen tvil om at det å skape flotte, naturtro kreasjoner med uDraw Studio er særdeles utfordrende. Du skal ha en stødig hånd og besitte en stor dose tålmodighet, men om du har en artistisk sjel og en smule talent har jeg god tro på at resultatet kan bli blendende flott. For min egen del klarte jeg aldri å komme helt på godfot (eller hånd) med pennen og tegnebrettet, så fargeleggingen måtte bli min redning. Malingsbøtta som fyller hele områder mellom strekene var langt mer håndterlig sett i forhold til mine evner.

Konklusjon
uDraw Gametablet og uDraw Studio fyller utvilsomt et tomrom som har eksistert innenfor spillkonsollenes territorium, og det fortjener de stor bonus for. Jeg er likevel ikke ubetinget overbegeistret. Det er vanskelig å komme bort fra det faktum at vi har meget gode tegnealternativer til PC eller Mac, som langt overgår dette tegnebrettet til Wii. De nødvendige hjelpemidlene er tilstede, men heller ikke noe mer. Når selve tegningen i tillegg føles noe klumpete og upresis, blir ofte resultatet av tegningen noe dårligere enn en kunne håpe på.

Udraw Studio
Udraw Studio
Udraw Studio
Udraw Studio
Udraw Studio
Udraw Studio
Udraw Studio
Udraw Studio
Udraw Studio
Udraw Studio
Udraw Studio
Udraw Studio
Udraw Studio
Udraw Studio
Udraw Studio
Udraw Studio
Udraw Studio
Udraw Studio
Udraw Studio
Udraw Studio
Udraw Studio
Udraw Studio
Udraw Studio
Udraw Studio
Udraw Studio
Udraw Studio
Udraw Studio
Udraw Studio
Udraw Studio
Udraw Studio
Udraw Studio
Udraw Studio
Udraw Studio
Udraw Studio
Udraw Studio
Udraw Studio
Udraw Studio
06 Gamereactor Norge
6 / 10
+
Fungerende tegnebrett, fyller et tomrom i spilltilbudet til konsoll
-
Finnes langt bedre alternativer til PC og Mac
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

2
Udraw StudioScore

Udraw Studio

ANMELDELSE. Skrevet av Kim Kristiansen

Synes du penn og papir er avleggs? Er Nintendo Wii din favorittdings på stua? Kim Kristiansen har satt sin indre kunstner på prøve i tegnebrettspillet Udraw...Loading next content