Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Vi har omsider fått testet Astro A50

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Det var ikke så lenge siden Astro kunne betegnes som kongen av hodetelefon-markedet for spillentusiaster. Via podcasts, videoer, influencers og lignende ble man konstant eksponert for et sett med Astro-øretelefoner og om en spurte de med innflytelse var dommen klar: "Kjøp Astro".

HQ

Men etter hvert som årene har gått har markedet også blitt mer åpent og Astro har mistet markedsandeler, eller om ikke annet så sin andel i den offentlige merkedebatten. Produsenter som SteelSeries tilbyr nå Arctis Pro Wireless, Razer har styrket seg med Nari og HyperSense - og det har blitt vanskeligere å skille seg ut som enestående.

Men holder Astro koken med sitt Astro A50? Det har vi forsøkt å finne ut av. Først og fremst er det viktig å understreke at Astro A50 ser imponerende ut. Når det står i den medfølgende ladestasjonen har de en personlighet, en tilstedeværelse, og de oser kvalitet. Stikker du til butikken på søken etter A50 må du ha med omtrent 3000,- kroner i lomma, så prisen er omtrent lik SteelSeries sitt Arctis Wireless Pro. For pengene får du ladestasjonen, hodetelefonene, samt muligheten til å bruke enten en optisk eller microUSB-kabel for å koble deg til enten PC eller PlayStation 4 eller Xbox One. (Alle A50 fungerer med PC, men du må kjøpe en utgave spesifikt for konsollen du ønsker å bruke det sammen med).

Astro A50 Wireless

Kvaliteten kan ingen betvile. Stasjonen er i god og hard plast, hvor den ene halvdelen har et lett gummilag og den andre er blank, og fremstår som robust og solid. Her setter du fra deg hodetelefonene etter bruk for å lade de, og selv om det til tider er problematisk å plassere A50 ned i stasjonen slik at magnetplatene møter hverandre og hodetelefonene står, så gir de en taktil tilbakemelding som bare forsterker følelsen av at man har med et kvalitetsprodukt å gjøre. Det samme kan sies om selve hodetelefonene. De er produsert i hardplast bortsett fra de sylinderformede sidene av bøylen, som er lagd av aluminium. Stort sett hele enheten er gummibelagt. Det som overrasker mest er hvor lette hodetelefonene er. Er en vant med SteelSeries eller Razer er Astro A50 nærmest fjærlette i sammenligning. Men det skal sies at en kjenner de trykke godt inn mot kraniet - det var ikke til mye bry under testperioden, men å kalle de behagelige blir å overdrive - mer skum takk!

Dette er en annonse:

På den ene siden finner vi mikrofonen, som ikke gjemmer seg inn i klokken, men er montert på en bom som kan vippes opp og ned. Vi foretrekker egentlig mikrofoner som kan gjemmes helt når den ikke er i bruk, men vi kan heller ikke fornekte at lyden fra en fastmontert mikrofon ofte høres bedre - som også er tilfellet her. Med unntak av Sennheisers GSP-serie er denne mikrofonen blant det beste vi har prøvd med en klar og dyp lyd uavhengig av om en bruker den sammen med konsoll eller PC.

Det er dog lyden som imponerer mest her. A50 har et par med 40mm drivere som gjør et imponerende stykke arbeid for å skape en dynamisk og mangefasettert lyd på tvers av forskjellige medier - skulle det være å lytte etter fi i Call of Duty: Black Ops 4 eller behagelig musikk og Netflix. Takket være 5GHz-teknologien kan en også bevege seg et godt stykke unna stasjonen før lyden begynner å hakke, og i testperioden varte batteriet nesten alle de 15 timene produsenten lover.

Astro A50 Wireless

Dessuten kan en slå på Dolby Headphone Surround, men som vi fant ut var det begrenset hva denne teknologien kunne brukes til. Til film og serier ble lyden egentlig bare matt og hul, som om alle prater gjennom et filter, men i spill så gir teknologien, om ikke annet kortvarig, følelsen av at lyden blir viklet gjennom og rundt deg. Så fungerer egentlig virtuell 7.1 surround? Nei, ikke riktig, men i spill gjør det i det minste at det virker som at de to høyttalerne blir til fire eller seks, og det fortjener det skryt for. Så Astro A50, som bruker Dolby Pro Logic LIX, er den hodetelefon-opplevelsen vi har hatt med virtuell surround som er den som har vært nærmest det å ikke være... vel, dritt.

Dette er en annonse:

Astro A50 er så sannelig verd en titt og en lytt. Om du foretrekker å ha en ladestasjon istedenfor et utbyttbart batteri, så er det en reell konkurrent til SteelSeries Arctis Wireless Pro, men det er fremdeles en rekke ting andre hodetelefoner gjør bedre. Mikrofonen er stor og klossete, klokkene trenger mer skum for å øke komforten, og prisen er litt for drøy. Det er dog et solid par med hodetelefoner, og Astro fortjener å komme tilbake inn i varmen.

07 Gamereactor Norge
7 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster



Loading next content