Norsk
Gamereactor
forspill
Assassin's Creed: Origins

Vi har prøvd den nye utvidelsen til Assassin's Creed: Origins!

Magnus tok turen til hovedkvarteret til Ubisoft, og fikk en liten smugtitt på den nye utvidelsen til Assassin's Creed Origins, Curse of the Pharaohs.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ
HQ

Til tross for at spillet har en del live-elementer og mikrotransaksjoner, har Assassin's Creed: Origins lagt litt stolthet i det å underholde spillerbasen sin på den gode gamle måten, altså gjennom å gi ut DLCer etter lanseringer. Ikke at denne praksisen har eksistert sånn kjempelenge, men det virker allerede som det er en riktig, og en gal måte å gjøre det på. Med The Hidden Ones og nå Curse of the Pharaohs ser det ut til at Ubisoft har valgt den riktige måten å gjøre det på.

Men hva er egentlig den riktige måten å gjøre det på? Vel, for det første finner begge disse utvidelsene sted utenom hovedhistorien, og gir oss et dypere innblikk i Bayek. For det andre er det ikke bare en håndfull nye oppdrag, litt nytt utstyr og noen flere kappløp i Hippodromen, men nye områder man kan utforske, nye historier å nøste opp i og nye tillegg til spillets ferdighetstre. De er faktiske utvidelser til hovedspillet, noe som blir sjeldnere og sjeldnere i disse "Games as Service"-dager, hvor live-eventer og minimale tillegg har blitt en del av normen.

Assassin's Creed: Origins
Dette er en annonse:
Assassin's Creed: Origins

Vi i Gamereactor likte den første utvidelsen, The Hidden Ones, ganske godt. Den fortsatte historien til Bayek, og det var ganske interessant å følge reisen hans videre. Derfor hoppet vi på sjansen da vi fikk muligheten til å ta en titt på den andre utvidelsen til spillet, Curse of the Pharaohs.

Mange forventet nok en langt mer mytologisk tilnærming til det gamle Egypt i hovedspillet, men Ubisoft valgte å holde det litt mer realistisk, og heller fokusere på konflikter mellom mennesker, fremfor mellom guder. Den andre utvidelsen fjerner seg litt fra dette igjen, noe som gjør den enda mer interessant. Curse of the Pharaohs tar deg med til Theben og Kongenes dal, en helt ny region bestående av fem områder du kan utforske. Så fort du setter fot i denne nye verdenen dukker spøkelser, demoner og gudeaspekter opp i rask rekkefølge, så det er tydelig at Ubisoft er ute etter å oppfylle noen ønsker fra fansen i denne utvidelsen.

Selv om utvidelsen har flere fantasy-elementer og overnaturlige vibber, vil oppdraget til Bayek være velkjent for alle som har spilt hovedspillet. Han er en snikmorder, og er i Theben for å gjøre opp med en gammel venn som han står i gjeld til. Med andre ord, han er en snikmorder og gjør det snikmordere oftest gjør. Plottet hiver inn noen mytologiske overraskelser her og der, men ellers er det et ganske standard oppdrag. På både godt og vondt.

Dette er en annonse:

Mekanikkmessig er utvidelsen ganske lik hovedspillet. Ja, du får noen nye ferdigheter du kan leke deg med, men stort sett kommer du til å spille på samme måte som før; du utfører oppdrag, sjekker ut spørsmålstegn på kartet, hiver deg ut i kamper og finner nytt utstyr. Sånn sett byr Curse of the Pharaohs bare på mer innhold, mer ting å gjøre. Men, overnaturlige bosser dukker opp ganske ofte i de forskjellige bosetningene, og må bekjempes før de dreper for mange sivile. Disse bosskampene er meget utfordrende og utgjør en ganske stor trussel mot Bayek, kanskje en større trussel enn noe han har støtt på tidligere.

Assassin's Creed: Origins

Assassin's Creed: Origins er nydelig, og fortsetter å være nydelig i Curse of the Pharaohs. Spillverdenen er enormt vakker, og gjør det å reise gjennom og utforske Theben, og områdene rundt, veldig givende til tross for at de er relativt små. Størrelse til tross, det er mer enn nok forskjellige ting å se på og gjøre her for en ivrig spiller.

Selv om Curse of the Pharaohs byr på en litt mer mytologisk vri på reisen til Bayek, er det fortsatt en ganske standard utvidelse, i liket med The Hidden Ones. Så hvis du likte Assassin's Creed: Origins, og måten det ble spilt på, kommer du til å finne mer å like her. Utvidelsen er nydelig, interessant og fylt med masse nytt innhold, og selv om den ikke er like imponerende i omfang som for eksempel The Frozen Wastes til Horizon: Zero Dawn eller Blood & Wine til The Witcher 3: Wild Hunt, er det nok her til å tilfredsstille fans av spillet, oss inkludert.

HQ

Relaterte tekster

Assassin's Creed: Origins - The Hidden OnesScore

Assassin's Creed: Origins - The Hidden Ones

ANMELDELSE. Skrevet av Bengt Lemne

Bengt dro tilbake til Egypt, og man kan vel trygt si at han kom tilbake med litt brunfarge. Spørsmålet er hvor mye lenger han ønsker å gjøre det samme i de solfylte omgivelsene.

Assassin's Creed: OriginsScore

Assassin's Creed: Origins

ANMELDELSE. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

Origins passer ikke bare fordi det er starten på historien, men også fordi det er starten på en ny, bedre epoke i en serie som har slitt de siste årene.Loading next content