Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
artikler
FTL: Faster Than Light

Vi har sett FTL - Spill til du dør

Suzanne hadde ikke vært på teater siden Brå brakk staven, men hun forvillet seg av en eller annen grunn til intimscenen for å se et stykke basert på FTL. Hun angrer ikke.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

FTL- Spill til du dør er et improvisert teaterstykke basert på spillet FTL: Faster Than Light, som ble sluppet i 2012 av Subset Games. Teaterstykket er «verdens første forsøk på gaming-teater» og hadde premiere 24. mars på Intimscenen på Det Andre Teateret.

Jeg snublet innom sammen med en kompis uten å helt vite hva jeg gikk til. Ikke hadde jeg spilt FTL, og ikke hadde jeg lest spesielt mye om stykket. Det hjalp vel ikke akkurat at det var år og dag siden sist jeg hadde vært på teater. Vi satt oss helt bakerst fordi jeg er dødelig redd for alt som smaker av publikumsdeltakelse, og godt var det! Før stykket i det hele tatt var i gang måtte vi rekke opp hånda hvis vi hadde spilt FTL, og en av stakkarene som rakk opp hånda ble så klart valgt ut til å være med i stykket. Den utvalgte, Yngvil Runde fra Spillpikene, fikk tre inn i rollen som førstepilot og navigere Kestrel-skipet gjennom verdensrommet.

Førstepiloten måtte spille FTL live på scenen, mens de andre skuespillerne (Mats Eldøen, Jo Adrian Haavind, Mikkel Niva, Veslemøy Mørkrid og Kristine Grændse) spilte ut det som skjedde i spillet på scenen. Med minimal bruk av kulisser og kostymer var hele stykkets suksess avhengig av ferdighetene til skuespillerne, og til tross for litt premierenerver, synes jeg de gjorde en strålende jobb. Det var tydelig at det hadde jobbet mye sammen før, for samarbeidet var det ingenting å utsette på! De loset publikum gjennom et sammensurium av improviserte og skrevne scener, og greide å sy sammen et slags narrativ fra all galskapen og tilfeldighetene som oppstår når man baserer teater på et spill. Vi i publikum fikk oppleve redningsaksjoner, ulykker, og sammenstøt med fiendtlige styrker, samt en del romanse og mellommennesklig drama spredd i mellom. Alt dette på en bitteliten scene med to stillaser og en gamingstol som bakgrunn.

En av de ovennevnte tilfeldighetene førte så klart til at førstepiloten førte skipet lukt inn i Game Over og stykkets premature slutt. Heldigvis hadde de en backup-plan, eller et backup-skip, og en ny førstepilot ble valgt ut fra publikum for å styre Kestrel 2 i søkenen etter Kestrel 1.

Dette er en annonse:

Men til å være et teaterstykke basert på et spill hadde selve spillet overraskende liten plass i fortellingen. Ja, FTL ble spilt på scenen, men det var veldig vanskelig å få med seg hva som faktisk skjedde i spillet. Den underdimensjonerte skjermen førte ofte til at handlingene på scenen manglet kontekst . Stykket kunne nok også hatt nytte av førstepiloter som var bedre forberedt slik at fremdriften hadde blitt større, eventuelt at førstepiloten også hadde vært en skuespiller slik at flyten i stykket hadde vært bedre. Sånn som det var på premierekvelden var det veldig mye stopping og starting, og man ble konstant transportert ut av narrativet. Noen ville sikkert også kritisert det faktum at Veslemøy Mørkrid så ut til å fullstendig glemme hvor hun befant seg og hvilken rolle hun spilte, men for min del var det en del av sjarmen.

For er det noe dette stykket har en overflod av så er det sjarm! Det var morsomt, det var underholdende og det var ingen tvil om at disse folka har talent og en lidenskap for det de gjør. Feiltrinn, komplikasjoner og fomling ble raskt inkorporert i narrativet, enten som nye karaktertrekk, bakgrunnsinformasjon eller som en del av handlingsforløpet. Jeg storkoste meg, og forlot intimscenen glad og fornøyd. Jeg var spesielt glad for at jeg ikke ble valgt ut som førstepilot, for da hadde nok stykket blitt laaaangt kleinere (men kanskje mer underholdende, hvem vet?). Uansett kunne jeg kunne godt tenke meg å se det igjen. Det blir litt som å spille samme spill flere ganger for å få med seg alle de forskjellige sluttene.

Hvis du ikke fikk det med deg på premieren, frykt ikke! De har også satt opp visninger den 07. og 21. april.

FTL: Faster Than Light
Dette er en annonse:

Relaterte tekster

0
Vi har sett FTL - Spill til du dør

Vi har sett FTL - Spill til du dør

ARTIKKEL. Skrevet av Suzanne Berget

Suzanne hadde ikke vært på teater siden Brå brakk staven, men hun forvillet seg av en eller annen grunn til intimscenen for å se et stykke basert på FTL. Hun angrer ikke.Loading next content