Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Knack 2

Vi har spilt Knack 2!

Du vet de spillseriene som startet middelmådig, men som tok et stort steg i oppfølgeren? Knack 2 virker å bli en av disse. Det er inntrykket vi sitter med etter å ha spilt det.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

En av de mest overraskende tingene på PlayStation Experience-konferansen var annonseringen av Knack 2. Publikum i salen visste nesten ikke hvordan de skulle reagere. Noen lo av at ryktene faktisk hadde vært sanne, mens andre jublet av tanken på nye eventyr med Knack og Lucas. Vel, Knack er tilbake, og Japan Studio tar slettes ikke lett på jobben.

Det lærte vi raskt da vi fikk en meget eksklusiv mulighet til å spille det sammen med skaperen av spillet, Mark Cerny. Han og resten av Japan Studio ønsket ikke å røpe særlig mye av historien, men kunne avsløre at historien finner sted to til tre år etter originalen. Lucas har gjort noe som har fått alvorlige følger for landsbyen sin, og nå må han på nye eventyr for å fikse det. Han drar selvsagt ikke alene. Både Knack, Doctor Vargas og Ryder er også med på reisen.

Knack har lært seg noen nye triks siden sist. Det første vi fikk mulighet til å prøve ut var muligheten for å endre størrelse når man vil. Det stemmer, nå finnes det ingen begrensninger for når man kan gjøre seg mindre eller større. Med et enkelt knappetrykk vil du la delene dine falle til bakken, eller strømme tilbake til deg. En veldig fint mekanikk som også reflekteres i områdene man kommer over. Du kan finne hundre samleobjekter i spillet, og du må som regel bruke litt tankekraft og Knack sine ferdigheter for å få tak i dem. Kanskje er det at du ser et lite vindu mens du balanserer over roterende planker. Da er sjansen stor for at du må gjøre deg liten midt i et hopp for å komme deg inn. Eller så kan det være noe så enkelt som et veldig smal sti i en annen retning enn den du skal. Finne en av disse, og bli belønnet med Relic Energy (erfaringspoeng) eller utstyrsdeler. Du får ikke noe av å bare finne en av disse delene, men finner du hele settet vil du bli sterkere eller få nye ferdigheter. Får du nok erfaringspoeng er det tid for å gå inn i det nye "Skill tree"-et, og velge egenskapene som passer din spillestil best. Hvem liker vel ikke litt ekstra belønning for å utforske?

Spillet lar også transformere seg til nye elementer. Et av dem utviklerene snakket om var jern. I denne formen kan du blant annet legge et sti av jernbiter etter deg slik at du kan lede elektrisitet over til et nytt sted. Dette vil for eksempel komme godt med om du kommer over en strømløs heis, en løst dør og liknende. Variasjon virker å være et av fokusområdene denne gangen, og det gjelder ikke bare for platformingen og puzzlene.

Dette er en annonse:
Knack 2Knack 2

Både Knack og fiendene hans har nemlig lært seg noen nye triks når det kommer til slåssing også. Nå vil du gjøre ulike angrep avhengi av hvilke knapper og kombinasjoner du bruker. Du kan slå, sparke, ta tak i fiender, og hoppe. Dette systemet går enda dypere ved at man også gjør ulike angrep om man holder inne de spesifikke knappene. Siden fiendene har ulike styrker og svakheter kommer dette godt med. En av fiendene vi måtte som viste dette var en Knack-liknende skapning som kunne lage et skjold foran seg. Dette kan ikke ødelegges av vanlige angrep, men kun av et kraftslag (holde inn sirkel-knappen). Etter å ha brukt det får du noen sekunder på å skade fienden, og mest sannsynlig beseire den etter den første runden med angrep. Et annet eksempel er at man nå kan forme et skjold foran seg, og ved å aktivere dette på rett tidspunkt kan reflektere prosjektiler. Om du synes det er vanskelige å time det riktig kan du eventuelt bare bykse til siden med den høyre analogspaken.

Så har vi selvsagt samarbeidsaspektet. Samme om du er online eller offline kan du nå få hjelp av en venn som bruker en blå kopi av Knack. Dette skaper ikke bare mer kaos, men byr også på en rekke underholdende elementer. Du kan se noen av disse i traileren. For eksempel vil du gjøre en rekke hurtige slag om du holder inne firkanten. Gjør du dette når en partner er foran deg vil du slå deler ut av vedkommende som nærmest blir en mitraljøse. Er det fiender overalt kan du i stedet ta en body slam på vennen din. Slik blir vedkommende slått i bakken, mens bitene flyr ut i en sirkel og skader alt rundt dere. Ulike taktikker fungerer til ulike situasjoner.

Om du bare ønsker å dælje løs på fiendene vil du også få mulighet til det. Av og til kommer du nemlig over noen glødende krystailler som vil gi deg/dere superkrefter om de knuses. Disse er selvsagt plassert i områder hvor det kommer horder av fiender så det er litt av et syn som venter når kampen starter. Dere blir nå glødende, samtidig som dere får nye angrep. Blant annet vil dere nå fått et sverd når firkantknappen brukes. Et artig element som gir en god følelse av å være uovervinnelig i noen sekunder en gang i blant.

Dette er en annonse:
Knack 2Knack 2

Knack 2 er skapt med både store og små i tankene, noe som helt klart reflekteres i områdene. Japan Studio har nemlig inkludert en artig detalj som gjør at banene vil se annerledes ut på ulike vanskelighetsgrader. Velger du "lett" vil du møte på mindre, lett platformingsekvenser. Om du derimot velger "vanskelig" får du bryne deg på lengre, mer utfordrende sekvenser. En veldig fin tanke som både gjør det mer moro å spille med andre som er litt bedre eller dårligere enn deg, samtidig som det byr opp til å spille gjennom historien flere ganger. Det er heller ikke noe problem å prøve seg på det vanskeligste siden checkpointene nå er mye bedre plassert. Av det jeg erfarte vil man som regel bare gå 5-10 sekunder tilbake i tid, noe som minimerer frustrasjonen over å eventuelt måtte gjøre samme sekvens om og om igjen.

Mange liker å nevne utviklingen fra Assassin's Creed til Assassin's Creed II når man snakker om spillserier som har utviklet kraftig. Jeg er ikke i tvil om at Knack 2 kommer til å føye seg inn i samme rekke neste år. Vi har en del ankepunkter mot det første spillet, men Knack 2 virker å kvitte seg med alle disse. Banedesignet er nå mer spennende å utforske, og fylt med hemmeligheter. Samtidig er kampsystemet dypere, man kan nå tilpasse Knack med ulike ferdigheter, og ikke minst samarbeidet med venner fylt med humor og sjarm. Om dette er gjennomgående i hele spillet vil ikke Knack 2 bare underholde de som likte originalen, men også noen av dem som ikke var like positive.

Knack 2

Relaterte tekster

4
Knack 2Score

Knack 2

ANMELDELSE. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

Oppfølgeren til det mye omtalte lanseringsspillet retter opp en del av problemene, men mangler fortsatt de delene som tar det til et nytt nivå.

1
Vi spilte tre timer av Knack 2

Vi spilte tre timer av Knack 2

NYHET. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

Så var det tid for oss nordmenn å streame litt igjen, og da ble det selvsagt underholdende som måtte til dyst med "trønderengelsken" sin. Spillet jeg fikk spille i tre...

0
Nå kan du prøve Knack 2

Nå kan du prøve Knack 2

NYHET. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

Nå er det bare en uke til Knack 2 lanseres, og i den sammenheng har Sony en hyggelig overraskelse til oss. De har nemlig sluppet en demo av spillet på PlayStation Store....

0
Knack 2 kommer i september

Knack 2 kommer i september

NYHET. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

I spådommene våre skrev vi at Sony kom til å avsløre Knack 2 sin lanseringsdato i natt. Det gjorde de, men tidligere enn planlagt. Traileren, og den medfølgende...

0
Vi tester Knack 2 og snakker med Mark Cerny

Vi tester Knack 2 og snakker med Mark Cerny

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Under årets Playstation Experience fikk Eirik Hyldbakk Furu teste den lovende oppfølgeren Knack 2. Bli med på en kort spilløkt og en prat med den kreative Mark Cerny i...

2
Vi har spilt Knack 2!

Vi har spilt Knack 2!

FORSPILL. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

Du vet de spillseriene som startet middelmådig, men som tok et stort steg i oppfølgeren? Knack 2 virker å bli en av disse. Det er inntrykket vi sitter med etter å ha spilt det.Loading next content