Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
FIFA 14

Vi har testet FIFA 14 på next-gen

Vi tok turen til EA for å teste fotballfremtiden i FIFA 14 på Xbox One. Blir overgangen til den neste generasjonen like revolusjonerende som utviklerne skal ha det til?

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Hvis du ikke ble blåst av banen av FIFA 14 til dagens konsoller, kan det fort tenkes at next gen-versjonen vil gjøre opp for det. Forskjellen mellom de to generasjonene er nemlig veldig merkbar. Det er en god nyhet for fotballinteresserte spillere, og et tegn på at EA tar overgangen til de nye konsollene alvorlig. Spillene fikk et løft ved forrige generasjonsskifte også, men overgangen var ikke på langt nær like omfattende som nå.

Takket være den nye Ignite-spillmotoren er det heller ikke bare snakk om en oppjustering av det visuelle. Joda, det var masse fint å se på, som de små gresstråene som spretter opp når man fyrer av et skikkelig skudd, eller trøyene som vaier i vinden mens man spurter nedover langsiden, men forbedringene strekker seg også lenger. Heldigvis.

Det er naturligvis vanskelig å skulle si noe definitivt om forbedringene etter bare noen få kamper, men vi fikk likevel følelsen av at endringene har blitt gjort for å gjøre en forskjell. Dessuten fikk vi spilt nok til å slå fast én viktig ting. FIFA 14 til den neste generasjonen kommer til å bli skikkelig bra.

FIFA 14
Dette er en annonse:

En av forbedringene man legger merke til først er måten spillet tar ibruk de nye konsollenes økte ytelse. Flere datastyrte spillere engasjerer seg nå i situasjoner som tidligere begrenset seg til dueller mann mot mann. Eksempelvis kan mer enn bare to spillere gå opp i hodedueller. Vi scoret flere mål med hodet da vi fikk teste spillet, og i de fleste situasjonene var mer enn to spillere involvert. De hoppet opp i lufta samtidig og bruker kroppen på realistisk vis i forhold til oppgaven deres, få få ballen i kassa, eller å få den unna!

Du vil også legge merke til en lang rekke nye animasjoner (forvent hundrevis du ikke har sett før), og kreftene til den neste generasjonen gir rom for EA til å legge til nye ting uten å måtte kutte ut noe gammelt. De siste årene har det motsatte vært tilfelle, og EA har faktisk hatt egne team satt av til å finne mindre vesentlige sider ved spillet som kunne fjernes eller endres for å få plass til årets nyheter. Til den neste generasjonen kan vi derfor forvente et spill med høyere variasjon på gressmatta, til glede for alle som har en anelse FIFA-avhengighet i blodet.

Utenfor gressmatta vil du også legge merke til måten det nye spillet presenteres på. Det føles mer som om matchene vises i en ekte TV-sending denne gangen. Reprisene viser kule hendelser fra banen og ikke bare målene, og spillere som har bidratt mye underveis får velfortjent kameratid. Finurlige finter, store sjanser og feberredninger blir vist på nytt i langt større grad enn før, og variasjonen i kameravinkler inspirert av ekte TV-sendinger er mye høyre. Det er rett og slett mer morsomt å se på.

FIFA 14
Dette er en annonse:

Når det gjelder de to next gen-versjonene av spillet (PC-versjonen er av en eller annen grunn den samme som til dagens konsoller) får man mest igjen for pengene på Xbox One-plattformen. Grunnspillet er naturligvis det samme, men på Microsofts konsoller (både One og 360) får man gleden av å kunne bruke et utvalg på rundt 40 legendariske spillere (hvis man har råd til dem) i Ultimate Team-modusen. Spillere som Pelé, Dennis Bergkamp og Van Nistelrooy for å nevne noen. Det er et tillegg mange Playstation-spillere garantert vil savne, og legger man til at utviklerne jobber med stemmestyring via Kinect (PS Eye har de derimot ikke sett noe på) blir Xbox One-versjonen definitivt den mest komplette.

Tilbake på gressmatta tok vi en nærmere titt på de nye systemene EA har satt sammen (og skrytt mye av) i forbindelse med FIFA 14 til next-gen. Ved hjelp av "pro instincts" skal spillernes intelligens ligge nærmere virkeligheten enn tidligere, mens "true player motion" skal sikre mer naturlige bevegelser. Det var vanskelig å si noe bestemt om disse systemene etter bare noen få matcher, men man kunne se at spillerne var mer beviste på det som skjedde rundt dem. Samtidig var følelsen av moment som vi kjenner fra current gen-versjonene av FIFA 14 tilstede. Det er litt tyngre å gjøre store retningsendringer enn før, men samtidig mer realistisk.

Kamerahøyden under matchene er blitt senket noe sammenlignet med tidligere, og det er lett å skjønne hvorfor. EA ønsker åpenbart å vise frem mer av publikum, som nå er gjengitt med ekte 3D-modeller og langt flere detaljer enn før. Det gjorde noe med stemningen og atmosfæren, selv om vi var mest opptatt av det som skjedde på banen.

Alt i alt ble vi positivt overrasket over arbeidet EA har lagt ned i nye FIFA 14. Det er som sagt begrenset hvor mange detaljer man se på i løpet av et par matcher, men følelsen var likevel tydelig. Er du glad i FIFA vil overgangen til den neste generasjonen være verdt investeringen allerede i år.

FIFA 14FIFA 14
HQ

Relaterte tekster

5
FIFA 14 (PS4)Score

FIFA 14 (PS4)

ANMELDELSE. Skrevet av Morten Bækkelund

Verdens største sportsspill har inntatt den neste generasjonen, og gressmatta har aldri sett bedre ut. Likevel er ikke Messi og Ronaldo helt i toppform, bare nesten...

FIFA 14Score

FIFA 14

ANMELDELSE. Skrevet av Morten Bækkelund

Årets fotballsesong starter på dagens konsoller, før den tar steget over til next-gen. Vi har gransket og vurdert avsparket i FIFA 14, og satt karakter...

0
Møt verdens beste FIFA-spiller!

Møt verdens beste FIFA-spiller!

ARTIKKEL. Skrevet av Lee West

Den beste FIFA-spilleren i verden er praktisk talt norsk. Vi slo av en prat med den fingerferdige ballkunstneren August Rosenmeier, som hentet pokalen hjem til Danmark!Loading next content