Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Vi har testet Huawei MateBook 13

Vi har testet lillebroren til Huawei sin MateBook X Pro.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Spør du meg, så er Huaweis MateBook X Pro blant de aller beste ultrabookene på markedet akkurat nå. Jeg ga også laptopen en god anmeldelse, hvor jeg skrøt av det robuste designet, den nydelige skjermen, det fantastiske tastaturet og den lette følelsen som ultrabooken har. Det er tydelig for meg at Huawei fokuserte på det estetiske for å gi folk som vanligvis løper til butikken for å kjøpe den nyeste MacBook Proen en grunn til å ta en ekstra titt.
MateBook X Pro hadde dog problemet med at den var ikke spesielt billigere enn sin rival fra Apple, så dermed ble MateBook 13 skapt.

Ved første øyekast er det mange likheter mellom MateBook 13 og X Pro, noe som kan være både negativt og positivt når man ser på den. Det er den samme grå aluminiumsutførelsen på kabinettet og samme fancy tastatur med sin svære pekeplate. Til tross for det så er MateBook 13 på flere måter et produkt som kan leve side om side med sin storebror, X Pro. Det er en rimeligere og mer tilgjengelig modell, og den lavere prisen betyr ikke nødvendigvis et stort tap av kvalitet heller.

MateBook 13 er fullstendig laget av aluminium og er bare 3,8 cm tykk. Dette er litt tykkere enn X Pro, men ikke noe som er særlig merkbart under transport eller daglig bruk. Med en vekt på omtrent 1,3 kg så er det ingen tvil om at MateBook 13 hører hjemme i ultrabook-kategorien. Selv om det er små hull for ventilasjon på undersiden av kabinettet og to USB-C innganger, samt en hodetelefoninngang, så er det nesten ikke noe som bryter med det ellers så uniforme og rene designet. Som et resultat blir MateBook 13, i likhet med sin storebror, helt nydelig å se på.

Noe som er verdt å nevne er at det faktum at Huawei sine laptoper har et sideforhold på 3:2, som gir brukeren mer skjermareal å jobbe med, uten å gjøre maskinen bredere. Ved siden av det så har Huawei sørget for å unyttet plassen de har til å gi oss det nesten-ute-av-denne-verden-tastaturet, som er bakbelyst og en utrolig, responsiv pekeplate, pluss en velfungerende fingeravtrykkleser i av/på-knappen. Fra et fysisk ståsted er MateBook 13 blant de aller vakreste laptopene på markedet. Selv om designet henter mye av inspirasjonen fra Apple sine MacBooker så er det ingen tvil om at Huawei har konstruert en maskin med masse personlighet.

Huawei MateBook 13
Dette er en annonse:

Når det kommer til innsiden av MateBook 13, så byr den litt dyrere konfigurasjonen på en 8- generasjon i7 prosessor (en av de første til å bruke Whiskey Lake-brikkene), 8GB RAM, 512GB NVMe SSD og en Nvidia GeForce MX150. Høres ikke galt ut, dette? Med det sagt så har MateBook 13 masse godsaker under panseret, og maskinen kan fint bli brukt til enklere bilde- og videoredigering, samt litt lett gaming. Skulle du ha behov for å presse grensen ytterligere så har Huawei introdusert sitt nye kjølesystem kalt Shark Fin 2.0 sammen med maskinvaren, som lar viftene spinne opp til 8000rpm, noe som forbedrer luftinntaket med 25%. I ren bruk, derimot, så er ikke varme et særlig problem, og i likhet med X Pro så klarer MateBook 13 å holde en god og jevn temperatur med minimal støy. Dette er noe jeg har sett andre ultrabook-produsenter slite med. Ja, jeg ser på dere, Asus.

Rosen stopper ikke her, heller. Med tanke på hvor mange Windows-baserte ultrabooks som sliter med batteritid, et felt der Apple enda regjerer, så har Huawei klart å skvise inn et 42Wh batteri inn i MateBook 13. Gjennom testperioden fikk jeg minst 10 timer av arbeid ut av batteriet før jeg måtte plugge i laderen. Dette er mye lengre enn jeg har klart å få til med flere av konkurrentene.

Som nevnt tidligere, så er det skjermen som er hovedfokuset her. Selv om Huawei har skrudd oppløsningen ned til 2160x1440, så sørger det store sideforholdet, og de skarpe fargene, for at alt fra mediaredigering til kontorarbeid blir en fryd for øyet. Når vi først snakker om skjermen, så har MateBook 13 en 300 NITS lysstyrke og 100% fargerom, noe som bare er en fryd å oppleve. Huawei har, derimot, mye tøff konkurranse fra andre produsenter som også har lagt sin elsk på 3:2 sideforholdet, deriblant Microsoft med sin Surface 2 laptop, men når den kommer med 16GB RAM, en i7-prosessor og integrert UHD-grafikk, og 512GB SSD, så vil den, i likhet med sine konkurrenter, havne nærmere 30 000kr prislappen (27 000kr for 13,5'' og 34 000kr for 15''-skjerm), noe MateBook 13 ikke gjør.

Huawei har allerede en premium laptop på markedet i X Pro, noe som betyr at de har valgt å markedsføre dette produktet litt anderledes. Når alt kommer til alt, så tilbyr MateBook 13 en 512GB NVMe SSD, en i7 Whiskey Lake-prosessor og et MX150 grafikkort til under 13 000kr (foreløpig prislapp i Storbritannia). Dette er nærmere halvparten av hva en Surface Laptop 2 koster, og er også en god del billigere enn for eksempel MacBook Air, som kommer med en i5-prosessor og integrert UHD-grafikk. MateBook 13 stiller rett og slett i en annen liga.

Dette er en annonse:

Det er ikke vanskelig å bli glad i MateBook 13, og når man sammenligner med X Pro, så får du veldig mye ultrabook for pengene med lillebror.

HQ
09 Gamereactor Norge
9 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content