Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Destiny 2

Vi har testet PC-versjonen av Destiny 2!

Vi dro på besøk til Bungie og fant ut at Destiny 2 bør man definitivt spille på PC.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Destiny 2 kom ut til konsoller for ca en og en halv måned siden. Oppfølgeren har fått mange positive anmeldelser, har rekordmange spillere og er for øyeblikket årets mestselgende spill! Og nå blir Destiny-universet endelig tilgjengelig for PC-spillere. Jeg dro til Bungie Studio i Seattle for å finne ut av om den nye versjonen er verdt all ståheien.

Destiny 2Destiny 2Destiny 2

Dagen vår begynner med en liten omvisning i studioet til Bungie. Stedet er fyllt med promomateriale fra storspillene til Bungie - Halo-figurer i forskjellige størrelser og clan-bannere fra Destiny, for å nevne noe. Vi blir tilbudt en amerikansk bagelfrokost mens representanter fra Bungie løper rundt og forbereder arrangementet vi skal delta på. Så blir vi endelig geleidet inn i et auditorium og spenningen stiger et par hakk.

'PC Project lead' David Shaw ønsker oss hjertelig velkommen til Bungie. Han virker spent og stolt mens han forteller oss hvor fornøyd han er med spillet og denne dagen. Han snakker ikke spesielt lenge før han slipper oss løs på test-PCene som står klare. Skjermene våre er ikke HDR-klare, men Shaw forsikrer oss om at spillet kommer til å se snasent ut når det kjøres i 60 FPS med 4K-oppløsning. Vi stormer ut av auditoriet og inn i rommet som er blitt satt av til prøvespilling.

Dette er en annonse:
Destiny 2Destiny 2Destiny 2

Jeg må innrømme at jeg ble litt skuffet over at innholdet i spillet er helt likt som på konsollene, med mikrotransaksjoner og alt. Jeg forventet ikke helt nye oppdrag eller figurer i PC-versjonen, men det hadde vært kult om kraften i maskinen hadde blitt utnyttet på en litt bedre måte. For eksempel at objekter kan ødelegges, eller sekundærlys brukes til å gi figuren min en dynamisk skygge. Det er småtteri, ja, men det hadde tilført spillet det lille ekstra.

Heldigvis forsvinner frustrasjonen min rimelig fort når jeg ser hvor himla pent spillet er! Når alle innstillinger er på maks og spillet kjører i 4K med en jevn FPS på 60 er den visuelle opplevelsen noe utenom det vanlige. Det føles ut som jeg kan se milevis i alle retninger, helt til horisonten, og bakgrunnen er så nydelig, samtidig som alt rundt meg har sylskarpe teksturer og et tonn med detaljer. Vann og glassoverflater reflekterer omgivelsene på en veldig overbevisende måte, og skyggene er lettgjenkjennelige som figurer, og ikke utydelige flekker som vi er vant med på konsoller. Så klart, en visuell tour de force som det her krever jo sitt av en maskin! Men det finnes heldigvis nok av innstillinger man kan knote med, slik at man kan være med på moroa med en litt treigere maskin også. David Shaw svarer på mitt spørsmål om samarbeidet med Nvidia, med at de bare er én samarbeidspartner blant mange, og at man vil få en like digg opplevelse med maskinvare fra AMD, for eksempel. Han sier videre at spillet er optimalisert slik at alle skal få best mulig spillopplevelse uavhengig av plattform og maskinvare.

Destiny 2Destiny 2Destiny 2
Dette er en annonse:

Det visuelle er så klart bare én av grunnen til at PC-versjonen av Destiny 2 er overlegen konsollversjonene. Kontrollene har også himla mye å si! Shaw sier at de jobbet i månedsvis med oppsettet for mus og tastatur før de var fornøyde. Jeg kan helt ærlig si at innsatsen virkelig har gitt resultater. Bevegelsene til figuren er flytende, presis og fullstendig under min kontroll. Et godt eksempel på hvor optimerte kontrollene er, er at til tross for at vi spilte i en del timer døde jeg ikke en eneste gang! Og tro meg, jeg døde ganske mange ganger i løpet av samme tidsrom da jeg spilte Destiny 2 på konsoll. Men selv da var jeg overrasket over hvor bra kontrollene funket... nå som jeg har spilt med mus og tastatur derimot - det føles som å endelig komme hjem etter en lang ferie.
Skulle man fortsatt ønske å spille med kontroller er det null stress, for PC-versjonen av Destiny 2 har full støtte for dette.

Destiny 2Destiny 2Destiny 2Destiny 2

Shaw ler når jeg spør ham om hvorfor det første Destiny-spillet aldri kom ut på PC. Det er det spørsmålet de blir stilt oftest. Saken er den at på det tidspunktet hadde de så mye jobb med å mekke spillet til fire forskjellige plattformer samtidig, at de ikke hadde nok arbeidskraft igjen til å lage en pC-versjon som kulle leve opp til de høye kravene de setter til produktene sine. Dette er også grunnen til at en PC-versjon av Destiny 2 ikke ble sluppet samtidig som konsollversjonen. Planen var å slippe til alle plattformer samtidig, men Bungie følte ikke at PC-versjonen levde helt opp til kvalitetsstandarden de ønsket, så de ga seg selv noen uker ekstra til å fikse opp i ting

Til tross for separat utgivelsesdato kommer Destiny 2 til å motta ekstra innhold samtidig på alle plattformer. Shaw sier at når PC-spillerene har figurene sine klare kommer alt av DLCer, oppdateringer og patches til å slippes samtidig.

Destiny 2Destiny 2Destiny 2Destiny 2

Selv om de forskjellige versjonen har identisk innhold og blir oppdater synkront, sier ikke Shaw noe om muligheten for spilling på tvers av plattformene. Cross-saving på den andre siden synes han virker veldig interessant, og han håper de kan få til det en dag. Shaw sier at Bungie gjerne hører på fansen, og prøver å implementere gode ideer der de kan. Tidligere lagde Bungie en del spill til Mackintosh, men Mac-spillere kan se langt etter Destiny 2, og det samme kan de som håper på en VR-utgave av spillet.

Mitt besøk hos Bungie beviste at med litt visuell finpussing og optimalisering av kontrollene kan man gjøre et godt spill bedre. Shaw understreker at PC-versjonen ikke er en oppgradert portering av konsollversjonen, men et dedikert PC-spill, bygd helt fra bunnen av. PC-versjonen er toppen av en ellers veldig god Destiny-kransekake, og har definitivt vært verdt å vente på.

Maskinen PC-versjonen av Destiny 2 kjørte på hadde følgende specs:

o GPU: NVIDIA GeForce® GTX 1080 Ti
o CPU: Intel Core i7-7700K 4.2Ghz
o 16GB Ram/500GB SSD/Windows 10
o Skjerm: Predator XB1 27" 4K IPS with NVidia G-Sync [XB271HK]
o Tastatur: Razer Ornata Chroma
o Mus: Razer Deathadder Elite
o Headsett: Razer Man O'War 7.1

HQ
HQ
HQ

Relaterte tekster

0
Destiny 2: ForsakenScore

Destiny 2: Forsaken

ANMELDELSE. Skrevet av Kim Orremark

Destiny 2 er på vei inn i det andre året sitt. Kim har spilt nesten 90 timer med Forsaken og er klar til å avsi sin dom...

6
Destiny 2Score

Destiny 2

ANMELDELSE. Skrevet av Kim Orremark

Kim elsket Destiny, så han hadde enorme forventninger til oppfølgeren. Heldigvis mener han at spillet virkelig leverer.Loading next content