Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Tales of Berseria

Vi tar tempen på Tales of Berseria

Med bare noen uker igjen til den norske lanseringen av Tales of Berseria, har vi fått en liten smakebit. Her er inntrykkene...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ
HQ

Det er ingen hemmelighet at førsteinntrykk kan være misvisende, og det er også tilfelle under mitt møte med Tales of Berseria. Etter å ha tilbragt mye tid med det lekre Final Fantasy XV, må jeg innrømme at det neste Tales-spillet ser litt kjedelig ut. Det skal imidlertid vise seg at under overflaten til dette japanske rollespillet, så finner jeg en interessant og kompleks historie.

For å starte med full åpenhet innrømmer jeg at dette også er min debut som Tales-spiller. Tales of Berseria er det 16. spillet i serien, så det har ikke vært på grunn av manglende anledninger. Jeg er veldig glad i rollespill-sjangeren, men som du sikkert vet er det mange spill som tar mye tid å velge blant. Denne sniktitten vil derfor representere inntrykkene til en førstegangsbesøkende i Tales-universet, men ikke til en RPG-nybegynner.

Tales of Berseria er altså et JRPG med tredjepersonsperspektiv, og spillets oppbygning følger de vanlige reglene. Det ble sluppet i Japan allerede i august 2016, men denne måneden er det altså endelig klart for en vestlig lansering. Jeg fikk kun smake på et lite utdrag av spillet, så det er store muligheter for at inntrykket vil endre seg etter å ha spilt hele - slik det ofte er med slike sniktitter.

Dette er en annonse:

Historien utspiller seg i den samme verdenen som Tales of Zestiria, men den foregår langt tilbake i fortiden. Her vil vi få oppleve bedrag, demoner og maktkamper. Ingrediensene i plottet er som du skjønner ganske tradisjonelle, men de er likevel interessante nok til at jeg blir nysgjerrig helt i begynnelsen av spillet.

Tales of Berseria

Hovedpersonen Velvet og hennes følgesvenner beveger seg lineært fra område til område, og det som driver ferden deres fremover er tørsten etter hevn. Interessant nok er Velvet ikke bare snill og god, men befinner seg i en gråsone mellom god og ond. Hun kjemper nemlig mot begge sider i konfliktene, og hennes stadig voksende gjeng består av alt fra trollmenn til demon-samuraier. De av dere som liker variasjon kan kanskje like å høre at det er mulig å endre figurenes utseende, noe som fort kan ta opp mye tid.

Kampene foregår i sanntid, og spillet benytter systemet som heter Linear Motion Battle. Resultatet er noe lignende det vi ser i fightingspill-sjangeren, med forskjellige komboer og slikt. De første kampene er enkle og raskt overstått, og etter at fienden er ryddet av veien er ligger området fritt til å utforskes og tømmes for loot og erfaringspoeng. Etter hvert blir dog kampene vanskeligere, og man må inkludere flere taktiske elementer for å komme seirende ut av dem.

Dette er en annonse:

For min del tar det litt tid å venne seg til navnene og beskrivelsene i spillet, da slagene heter "artes" og man blir kalt "souls". Ved å kombinere ulike artes kan man bygge opp komboer, og disse resulterer i kraftige (og mystiske) artes og Soul Break-slag som får kombomåleren til å gå amok. Man blir også belønnet med flest erfaringspoeng hvis man er den siste til å dele ut slag i kampen. Dessverre er det noen problemer med animasjonene under kampene, og det ødelegger litt av opplevelsen min. Kampene får dermed aldri den spektakulære følelsen de ellers ville ha hatt. Systemet i seg selv fungerer godt nok, men jeg håper at det vil bys på flere muligheter i kamp lenger ut i spillet.

HQ

Når det kommer til lyden og det visuelle og til lyden, er ikke i Tales of Berseria du får mest for pengene. Teksturene er uklare selv på PC, og miljøene mangler både vegetasjon og noen skikkelig form. På den annen side er lastetidene korte, og det er jo positivt. Spillfigurene er heller ikke spesielt detaljerte, men de er enkle å kjenne igjen takket være at antrekkene har så mye personlighet. Det som imidlertid ser bra ut, er mellomsekvensene. Disse er flotte å se på og godt laget tvers igjennom.

Det er også hovedsakelig i disse mellomsekvensene at historien fortelles, og det er her figurene livner til med animasjoner og ansiktsuttrykk. Stemmeskuespillet er ...vel nesten som forventet. På japansk er det virkelig bra, men kvaliteten synker et hakk når man bytter til engelsk. Kanskje har utvalget av skuespillere vært litt tynt, for det føles ofte som om figurene har fått tildelt en tilfeldig stemme - ikke en som nødvendigvis passer. For eksempel har den gamle landsbyboeren stemmen til ung mann, og det ødelegger opplevelsen. Dialogen virker dog langt mer riktig på japansk, der hver samtale føles mer ekte og normal.

Tales of Berseria har gjort et mer positivt inntrykk på meg enn jeg trodde før jeg satte meg ned foran PCen. Jeg kan tilgi spillets grafikk fordi historien er interessant nok. Kampsystemet gir meg også lyst til å spille mer, i hvert fall i starten. Kanskje er ikke Tales of Berseria det beste spillet på markedet, men det ligger an til å bli et godt JRPG når det slippes i slutten av måneden.

Tales of Berseria
HQ

Relaterte tekster

4
Tales of BerseriaScore

Tales of Berseria

ANMELDELSE. Skrevet av David Selnes

Tales of Berseria er her, med seriens aller første kvinnelige hovedperson. Skal denne dystre og mørke helten bringe spillene til nye høyder?

0
Vinn kul Tales of Berseria-pakke!

Vinn kul Tales of Berseria-pakke!

NYHET. Skrevet av Gamereactor

Bandai Namco startet året med å slippe Tales of Berseria, og vi har mottatt en pakke som burde kunne friste fans av serien. I tillegg til en promo-versjon av spillet til...

0
Vi sjekker ut Tales of Berseria

Vi sjekker ut Tales of Berseria

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Fredag kunne Bandai Namco endelig slippe deres neste kapittel i den populære JRPG-serien Tales, altså Tales of Berseria, og derfor inviterte vi Sophia tilbake til...

0
GR Live tester Tales of Berseria

GR Live tester Tales of Berseria

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Tales of Berseria er det neste kapitlet i Tales-serien, og det slippes i morgen. Vi har imidlertid fått tak i spillet i forkant, og mens vår egen David jobber på spreng...

1
Vi tester Tales of Berseria-demoen

Vi tester Tales of Berseria-demoen

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Gamereactor Live kastet seg ut i demoen av det japanske rollespillet Tales of Berseria. I løpet av sendingen rakk vår vert Sophia å komme seg gjennom hele, og du kan se...Loading next content