Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Homefront: The Revolution

Vi tester co-op i Homefront: The Revolution

Selv om Rico gjør et forsøk i Just Cause-serien, kan man sjelden stå for en revolusjon på egenhånd. Derfor har det nye Homefront-spillet co-op-muligheter...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Reisen har vært problematisk for Homefront: The Revolution. Forgjengeren, det første spillet i serien, er universelt kjent som dårlig, og da THQ gikk konkurs viste man ikke hva som ville skje med merkevaren. Heldigvis plukket Crytek opp spillet, før det gikk videre til Deep Silver og Koch Media. Heldigvis har teamet som faktisk har jobbet med prosjektet vært det samme hele veien, på tross av ulike eiere fra år til år. Det samme kan også sies om kjernen og visjonen for spillet.

Som kjent er det snakk om en åpen verden denne gangen, og vi har allerede fått en smakebit på enspillerdelen (les om denne her). Vi skal derfor ikke gjenta hele bakgrunnshistorien her (USA er blitt okkupert av Nord-Kora og du er i motstandsgruppen), men heller fokusere på spillets samarbeidsmuligheter.

HQ

Ifølge utviklerne vi møtte da vi ble invitert til testspilling, vil det være 12 samarbeidsoppdrag å velge blant ved lansering. De vil alle være unike, men felles for dem er at de utspiller seg etter hendelsene i hovedhistorien. Til tross for dette kan man starte dem opp når som helst.

Dette er en annonse:

Vi spilte i grupper på fire med hver vår PC. Vi fikk anledning til å tilpasse vår egen spillfigur før vi begynte, og mulighetene var nokså omfattende. Man kan plukke med seg gjenstander som vil gjøre deg mer effektiv på slagmarken (du har dog ikke plass til alt, så du må velge), samtidig som man kan gjøre rene kosmetiske endringer. Når flere spiller sammen kan det være lurt at ikke alle ser helt likedan ut. Det kan også være lurt hvis man bruker forskjellig utstyr og våpen, men heldigvis finnes det også tilpassingsmuligheter etter at selve spillingen har startet også. Man er bundet til første- og andrevåpenet sitt, men det finnes massevis av ulike "attachments" du kan aktivere eller deaktivere etter fritt ønske.

Homefront: The RevolutionHomefront: The Revolution

Ellers samler man naturligvis inn erfaringspoeng (XP) mens man spiller, som kan brukes på nytt og bedre utstyr. Dette er imidlertid sekundært til selve oppgaven man skal løse, som naturligvis varierer fra oppdrag til oppdrag. Dessverre opplevde vi likevel disse som nokså uinspirerte. I det ene oppdraget skulle vi hacke noen servere for å finne en gruppe med snikskyttere, i det andre skulle vi forsvare oss mot bølge på bølge med fiender, mens det siste gikk ut på å "frigjøre" en fiendtlig konvoi. Alt sammen fungerte greit, men utviklerne kommer ikke til å vinne noen priser for originalitet og variasjon med mindre de øvrige oppdragene er langt mer nyskapende.

Når det er sagt ble opplevelsen vesentlig mer intens da vi skrudde opp vanskelighetsgraden. Under normale forhold var det ganske rett frem å takle fiendene. På høyere vanskelighetsgrad ble imidlertid samarbeid langt mer vesentlig. Spesielt soldatene som hadde med seg såkalte Wolverine-droner (små firehjulinger) var vriene å ta hånd om på egenhånd. Vi fant dog fort ut at kombinasjonen av en EMP-granat fra én spiller, og en dose velplasserte skudd fra de andre, var sikker vinner. Variasjonen i gameplayet vil nok komme fra å pønske ut slike strategier sammen, mens rammeverket forblir tradisjonelt.

Dette er en annonse:
HQ

Å bruke redskapene du har til disposisjon er i det hele tatt alfa omega her. Pansrede kjøretøy tas enklest ut med et par skudd rett i drivstofftanken på baksiden, mens tette grupper med soldater skriker etter en velplassert molotov cocktail. Nivåene har dessuten høydeforskjeller og mange bygninger man kan gå inn i, for å sikre seg en taktisk fordel. Legger man til kjøretøy du kan benytte deg av, eksempelvis brummende motorsykler, har man en brukbar blanding av elementer oppfinnsomme og sindige spillere kan benytte seg av. Igjen, det er lite som er banebrytende her, men samtidig finnes det heller ingen dramatiske svakheter. Vi skulle gjerne hatt litt større kart å spille på (går man for langt vekk blir man tvunget til å snu), med bedre muligheter til å flanke fiender. På en annen side har man nok rom til å gjøre det meste, og en tettere slagmark oppfordrer til tettere samarbeid.

Homefront: The RevolutionHomefront: The Revolution

Til syvende og sist er dette en fungerende oppskrift, selv om den kanskje føles i overkant velkjent. Vi er litt usikre på om dette vil friste nok til å spilles gang på gang, men så har vi heller ikke testet alle oppdragene ennå. På toppen av dette hjelper det å vite at alt innhold utviklerne skal slippe etter lanseringen blir gratis. Det er i hvert fall slik planene lyder for øyeblikket, og de samme planene bedyrer at mikrotransaksjoner kun skal være tidsbesparende for spillere med tettpakkede kalendere, og ikke påvirke gameplay på andre måter.

Med tre co-op-oppdrag bak oss var vi lystne på å se mer. Det er i utgangspunktet positivt, men det er også et utrykk for at de tre oppdragene vi faktisk fikk spille, ikke var spennende nok i seg selv. Vi vet ikke nok ennå til å trekke noen slutninger, men vi skal vel være ærlige nok til å si at vi er hakket mer forventningsfulle til enspillerdelen.

Homefront: The RevolutionHomefront: The Revolution
HQ

Relaterte tekster

5
Homefront: The RevolutionScore

Homefront: The Revolution

ANMELDELSE. Skrevet av Petter Hegevall

Deep Silver og Dambuster Studios har forsøkt å pusle sammen spillet som Crytek begynte på, og her er vår dom...

2
Første historieutvidelse ute til Homefront

Første historieutvidelse ute til Homefront

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Den første utvidelsen til historiedelen av Homefront: The Revolution kom nettopp ut, og den skal by på litt mer sniking. I tillegget The Voice of Freedom spiller du som...Loading next content