Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter
Rock Band 3

Viacom saksøker Harmonix

Krever $131 millioner fra utviklerstudioet

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det tidligere moderselskapet Viacom saksøker nå aksjeholderne til Rock Band- og Dance Central-utvikleren Harmonix for $131 millioner (ca. 740 millioner kroner). Dette skriver bransjebladet The Hollywood Reporter.

Bakgrunnen for søksmålet skal være finansielle uenigheter i forbindelse med at Viacom solgte Harmonix på nyåret. Som en del av salget utbetalte nemlig Viacom i underkant av $150 millioner, i såkalte Earn Out-utbetalinger.

Earn Outs er et finansielt begrep for utbetalinger som skal dekke tidligere partneres stipulerte fortjeneste i etterkant av et salg eller en fusjon. Med andre ord dekker Earn Out-utbetalingene i dette tilfellet aksjeholdernes del av de inntektene Viacom har fått fra Harmonix' produkter etter studioet ble solgt.

Konflikten består nå i at disse utbetalingene ifølge Viacom var feilkalkulerte, og at Harminx' aksjeholdere derfor skal tilbakebetale størsteparten av beløpet.

Saksmålet er imidlertid bare toppen av kransekaken for debatten mellom de to selskapene. I januar kjøpte Harmonix seg selv tilbake fra Viacom for den symbolske summen av $50 for å unngå store skatteutgifter, og på nyåret hevdet utvikleren at Viacom skyldte dem omkring $13 millioner på bakgrunn av tvilsomme forretningsmodeller.

Rock Band 3

Relaterte tekster

Rock Band 3Score

Rock Band 3

ANMELDELSE. Skrevet av Jonas Elfving - Gamereactor SE

Harmonix tar musikkspillsjangeren til neste nivå med keyboard og strengede plastgitarer med 102 knapper. Er det fortsatt moro å leke rockeband i stua?

0
Nye låter sluppet til Rock Band

Nye låter sluppet til Rock Band

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Det er nesten to år siden Harmonix annonserte at det var slutt på nye nedlastbare låter til deres Rock Band-serie. Et løfte de har holdt frem til nå. I en ny annonsering...Loading next content