Norsk
Gamereactor
Videos
HQ

Et juleintervju med Tina Guo om metal cello og musikk for spill & filmer

Musiker Tina Guo har vært utrolig produktiv selv under pandemien, og både videospill- og filmfans kjenner henne fra mange av de siste cellostykkene hun fremførte eller skrev. Her snakker vi om noen av disse verkene (inkludert Endling, Journey, eller samarbeidet med Hans Zimmer eller System of a Down's Serj Tankian), men også om hennes kommende prosjekter.

Audio transcriptions

"Hei Gamereactor-venner, i dag er en helt spesiell dag, for som dere vet, har vi jobbet med dette intervjuet i en en stund, men dere vet at julen er rundt hjørnet, og vi blir alle litt mer emosjonelle.
og musikken er overalt, så jeg tror det er perfekt timing. Tusen takk for at du er med oss."

"Tina. Tusen takk for at jeg fikk komme, jeg gleder meg. Du har juletreet ditt i bakgrunnen.
Det er ganske beleilig. Jeg har hatt det oppe siden før Halloween, jeg er en stor julefan.
Du har jobbet med mange filmer og spill som vi kjenner og elsker, og du har også laget ditt eget egne komposisjoner og din egen musikk, så det siste eksempelet er nok Endling, som er dette miljøvennlige spillet om disse reveungene, og du vet at hver unge er knyttet til en et instrument, og hvis jeg har rett, er et av instrumentene din cello. Så hva kan du fortelle oss om dette prosjektet og om å jobbe med Rusanda igjen? Ja, Rusanda og jeg møttes da vi opptrådte med Hans Zimmer, og hun er en av mine aller, aller beste venner."

"så det har vært fantastisk å opptre sammen med henne og å kunne samarbeide på avstand.
fordi hun bor i Østerrike, i nærheten av Wien, og jeg er her i Los Angeles, men da jeg arbeidet med Endling bodde jeg faktisk i Vegas fordi jeg flyttet dit i et par år under pandemien.
så alt ble gjort helt på avstand, men ja, det var virkelig, jeg synes det er helt fantastisk..."

"å kunne samarbeide musikalsk og så faktisk se det endelige produktet, for det er mye ganger når du bare jobber med din egen lille del, vet du ikke helt hvordan det hele fungerer.
passer sammen, men musikken til den er virkelig vakker, og jeg elsket virkelig å jobbe med den.
det spillet. Hva kan du fortelle oss om din relasjon som både kollega, mentor og venn, som du har hatt med nettopp sa? Fortell oss litt mer. Ok, jeg møtte Hans i 2000, jeg tror det var i 2009 eller 10 år."

"så det har gått en stund, 12 år, og jeg la ut en musikkvideo, det var min aller første musikkvideo på YouTube i begynnelsen, da YouTube fremdeles var helt nytt og het Queen Bee.
en heavy metal-versjon av Flight of the Bumblebee hvis du logger deg på fra 18 år og oppover.
vil ikke forklare hvorfor, men han så videoen og kontaktet meg for å jobbe med Sherlock Holmes."

"Sherlock Holmes og Inception var de første prosjektene vi jobbet sammen på i 2009.
2010, og vi har samarbeidet siden. Når hun griper en cello, blir den til et sverd...
er det noe du kjenner på deg selv også, når du griper celloen, blir den som et sverd?
som et sverd? Ja, det er det Hans pleier å si, jeg føler virkelig at jeg tror det."

"Jeg tror alle har den ene tingen der de er mest i flyt, eller der de føler seg som mest mest komfortable. Nå har jeg det bra, for i løpet av alle de årene jeg har øvd meg på å snakke som jeg snakker nå, men fra naturens side er jeg ekstremt innadvendt og keitete i oppveksten.
på skolen var jeg så redd for å snakke med folk at jeg alltid holdt en bok i hånden, selv på gangen."

"foran ansiktet mens jeg gikk, bare for å slippe å se på folk, så jeg var alltid redd for å snakke med folk.
veldig ukomfortabel med å snakke, men med celloen tror jeg at fordi jeg har opptrådt, har jeg blitt opptrådt så lenge, siden jeg var kanskje seks år gammel, selv før celloen spilte jeg piano.
For det første tror jeg at det å spille et instrument er mer behagelig for meg enn å snakke med folk."

"Jeg føler meg veldig komfortabel med å snakke, men jeg føler at det er en dypere del av meg.
av meg selv som uttrykkes mest direkte gjennom musikken, og gjennom musikken kan du uttrykke ved å spille cello, men også ved å komponere egne stykker, og det har vært hvis jeg er riktig, det er mer enn et år siden Dies Irae, jeg vet ikke om det er riktig uttale."

"ja, ja, så hva kan du fortelle oss om det verket når vi ser tilbake på utgivelsen og selvfølgelig et annet samarbeid som jeg syntes videoen var veldig imponerende og fantastisk, og det var med Serge Tankin og hans fantastiske stemme, ja, så det albumet var vel to eller tre år gammelt.
fordi i arbeidene fordi jeg gjorde Game On tilbake i 2000 var det 2016 eller 17 tror jeg det ble utgitt var det første albumet mitt på Sony Masterworks, og grunnen til at vi faktisk kunne gjøre albumet endelig var på grunn av covid-19, så alt stoppet opp, turnéene stoppet opp, så jeg jobbet med mine min veldig gode venn Steve Mazzaro, som jobber for Hans, han er også en utrolig komponist, han lagde Bond-soundtracket sammen med Hans Zimmer og en rekke andre ting, og senere i dag skal jeg faktisk spille inn til noe for Disney sammen med ham, så han og jeg jobbet sammen på albumet på avstand, og vi gjorde det ferdig ganske raskt, i løpet av to-tre måneder i 2020, og det ble satt Dies Irae betyr Vredens dag på latin, som jeg liker veldig godt, det er også et Requiem av Mozart, så albumet er for det meste klassisk crossover, ja, ja, for meg er min store lidenskap i tillegg til filmmusikk industriell metal, og jeg prøvde å få Sony til å la meg gi ut et metal-album, men det var det som var alltid litt av et problem, vet du, så vi bestemte oss til slutt for en klassisk crossover med metal-elementer, men de satte meg i kontakt med Serge, du vet, sangeren fra System of a Down, og jeg har vært en stor fan, som alle andre, siden jeg kanskje gikk på ungdomsskolen, det var da du vet..."

"de først kom ut på scenen, så det var fantastisk å jobbe sammen med ham, det stykket som vi samarbeidet om, så jeg improviserte faktisk, det er en looping, så det er som en looping med mange lag av den elektriske celloen, og jeg improviserte at den heter Moon Heart Moon Hearts, og han hørte det...
og sa at han virkelig likte den, og at han ville improvisere over den, og på det tidspunktet var han faktisk i New Zealand sammen med familien sin på en gård med sauer, for han har et hjem der."

"var under COVID, og han gjorde alt jeg tror i som en ta samme ting som min, så det var helt improvisert, alt var liksom gratis, han gjorde sine deler, han sendte det tilbake, du vet, vi gjorde litt litt redigering for meg, som produksjonsgreier, og det var i grunnen alt, og så gjorde jeg det ville lage en musikkvideo til den fordi den utspiller seg på en romstasjon etter at jorden har blitt allerede har blitt ødelagt, hvil i fred på jorden, og Serge er et hologram fordi han også er hvordan skal jeg si at dette ikke er med oss lenger, jeg mener merkelige konsepter, jeg har merkelige ting som går gjennom hodet mitt..."

"og jeg skal liksom være en cyborg, jeg vet ikke om det kom så bra ut, men ja...
så ja, vi spilte inn videoen på et par dager i Los Angeles, og vi brukte litt utvidet virkelighet, du vet, samme type Mandalorian som vi gjorde det, og vi gjorde min Moonlight Sonata...
det er mye video med romfartstema på samme dag, og det gikk faktisk veldig greit å jobbe med Serge."

"og så enkelt at det ikke var noen problemer med å sende ham videoen, og han var helt fantastisk.
Jeg skal spille inn, og sendte den tilbake om én dag. Jeg hørte den, fantastisk, flott, la oss dra, wow, nesten som en jam.
som om man møtes i et band som jammer, ikke sant, det var en jam, og du vet, av og til det er ikke noens feil, men noen ganger kan det å jobbe med et prosjekt være så vanskelig."

"komplisert, og det er så mange redigeringer og frem og tilbake i månedsvis, og med ham var det bokstavelig talt en dag, det var det, det var helt glatt og fantastisk, er det noe du vil gjøre?
å prøve igjen med ham, som du har snakket om, eller ja, det ville vært fantastisk som om han gjør en mye av det han gjør selv, inkludert å komponere, og det var morsomt, for da Sony først tok kontakt med ham, sa han: "Jeg kjenner Tina, jeg bruker sample-biblioteket hennes, for jeg har et par programvareprogrammer, så han har vel brukt den falske roboten min, Tina, til å lage sine komposisjon, så sirkelen ble sluttet, og jeg tror jeg hadde et fangirl-øyeblikk, for jeg er liksom..."

"herregud, han vet hvem jeg er, han bruker samplebiblioteket mitt, så ja, det er virkelig, virkelig fantastisk.
flott, flott, så hva kan du si om det du har gjort i det siste, jeg har sett noe...
om et samarbeid med Camelot, som selvfølgelig også skal være metal-aktig, så men...
men bortsett fra det, kanskje om nye spill som vi kan lære om eller filmer."

"ja, ja, så jeg spilte inn Tomb, Tomb Raider Reloaded, som jeg ikke er sikker på om er ute ennå, jeg...
tror ikke det, og i det siste har jeg spilt inn til Minecraft Legends, som kommer ut neste gang.
år, ja, og så har jeg spilt inn til filmene Dune og Top Gun, som jo allerede har kommet ut.
begynner med Wonder Woman 3 neste år... andre filmer jeg nettopp har avsluttet innspillingen av, er Shazam... Fury..."

"of the Gods som kommer ut neste år, og The Flash, så det er mye superheltgreier, og også noen tv-greier, jeg ble nettopp ferdig med å jobbe med en ny Hulu-film for et par uker siden.
om Boston Strangler, og jeg er lyden av morderen, selvfølgelig Strangler, sa jeg.
takk, hvorfor selvfølgelig, og hva mer gjorde jeg for Seal Team, som handler om Navy Seals?
det er en serie på Paramount Plus og CBS her i USA, så jeg har jobbet med den og jeg har nettopp laget episode 609, så jeg har laget et par episoder til den, men ja, det er disse er de tingene jeg jobber med for øyeblikket, og det neste showet med Hans, som det neste turneen starter igjen i januar, så vi skal til Dubai, vår aller første forestilling i Dubai på Copacola, og deretter tre måneder i Europa fra april, mye, mye, mye..."

"Jeg gleder meg til å lære mer om datoene i Europa, og du har nevnt flere sjangre, selvfølgelig mange superhelter, hvordan vil du sammenligne det å opptre for videospill?
og å spille for filmmusikk, selv om de fleste av dem kan være veldig like filmatiske.
Nå for tiden, jøss, ok, det er vanskelig, så ja, når det gjelder den kreative musikalske prosessen..."

"er den veldig lik, jeg tror det største problemet er at det er mange variasjoner.
som du registrerer, for hver gang du vet at det skjer en bestemt ting, eller du vet at reven jeg ikke gjør noe hvis du lytter, selv om tonene er veldig like, er de litt forskjellige.
hver gang fordi du ikke vil ha det når du spiller et spill, jeg tror at du til slutt vil legge merke til det hvis hver gang du gjør en handling, og hvis lyden er nøyaktig den samme, kan det bli litt litt, så det er bittesmå variasjoner, og vanligvis gjør man ikke det på tv eller i film."

"soundtracks, så jeg tror bare jeg husker at jeg gjorde mange, kanskje 20 eller 30 variasjoner av alt, så hvis du går tilbake og lytter, er det ørsmå, ørsmå forskjeller fra gang til gang.
temaet eller melodien kommer tilbake, så jeg tror at på et teknisk nivå er det det eneste men generelt er alt veldig, veldig likt, og det synes jeg er bra, for det er mye av det samme."

"kreativ musikalsk frihet, uansett hva som er viktig for spillene.
Jeg tror jeg tror at jeg har kjent Austin siden vi var 18 år gamle, du vet, på college.
det var det aller første prosjektet jeg fikk muligheten til å være med som utøver på.
i et stort prosjekt, selv om vi begge på det tidspunktet ikke var klar over at det kom til å bli et stort prosjekt."

"prosjekt, det var et lite prosjekt, og jeg tror det bare er fordi vi er så åh det er noe Jeg uh jeg vet ikke om du hører sirenen ja vi kan ja jeg håper alt er bra Jeg tror det går bra, du vet, jeg tror det bare var fordi det var så...
geriljastil, organisk, vi var så unge og fulle av håp og drømmer, noe som det er vi fortsatt, så jeg tror at bare minnet om å gjøre det sammen er helt utrolig."

"og den arven vi har etterlatt oss, og musikken er en stor del av det.
Det er noe helt annet enn storfilmer og action, det er mer kontemplativt og reflekterende.
og det er en annen type ting som fremdeles er unike, så ja, da fant du det din måte og din egen stil og ditt varemerke, som tilfeldigvis er du vet å bruke cello i metallmusikk, for de av oss som ikke er kjent med hva som er de de viktigste forskjellene mellom cello som ikke den elektriske celloen, men den klassiske celloen."

"og air who, fordi du også opptrer med air who, ja, så air who er et eldgammelt kinesisk instrument som er laget av slangeskinn og palisander, og så...
strengene er faktisk suspendert i luften, så det er ikke noe gripebrett, det er bokstavelig talt det er bare to strenger som er stemt, og det er veldig praktisk for meg at det er det samme som de to øverste."

"strengene på celloen fordi jeg er selvlært på air who, og jeg spiller ikke på riktig måte.
hvis du hører på en ekte kinesisk air who-spiller og sammenligner det med meg, tenker du at det er helt greit.
det høres ikke riktig ut um jeg føler at måten jeg spiller på er mer som en mellomøstlig type Jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg elsker musikk fra Midtøsten, kanskje i et tidligere liv eller noe sånt."

"og jeg er veldig tiltrukket av det, men jeg jobber med et nytt prosjekt akkurat nå som heter the water phoenix.
fordi jeg faktisk er i prosessen akkurat nå, men jeg forlater stony på veldig gode vilkår vi er alt er fortsatt bra, men jeg ville gjøre eksperimentell musikk, jeg ville selvfølgelig gjøre metal.
og også merkelig stammemusikk, som etnisk musikk, og det er det jeg jobber med nå, og for dem, som jeg Jeg forstår godt at de tenker at det er litt for lite mainstream for dem."

"um og for meg uh så vi snakket om det veldig lenge og til slutt sa jeg bare at jeg kan jeg er i stand til å gi ut ting selv, og jeg vil heller ha den kreative friheten...
så i det nye prosjektet mitt er det en kombinasjon av vikingmusikk, altså nordisk musikk blandet med oldtidsmusikk.
kinesisk musikk, eller i hvert fall det jeg forestiller meg i hodet mitt, tribal, som før Kina, så tribal..."

"asiatisk musikk høres ut som om den kommer fra den regionen, så jeg bruker faktisk ikke cello i det hele tatt.
fordi det ikke er historisk korrekt, det er ingen cello, jeg spiller luft, som jeg skal...
jeg spiller jeg vet ikke om du kan se det, det er bak min elektriske cello, men jeg har den tilpassede laget um det er faktisk uh laget av dyrebein og tre selvfølgelig så det er en løgner så det er som en viking um harpe um og så har jeg også alle disse andre dyrehudtrommene og shakerne jeg mener jeg er bare å gå jeg gikk fra ds eray som foregår i fremtiden på en romstasjon helt til alle helt tilbake til fortiden, ja, til fortiden, ja, fantasy, som forhistoriske stammemennesker og sånt, så..."

"jeg er veldig, veldig spent på det wow ja ja ok, jeg tror det er nok øh takk så mye for din tid tina det har vært fantastisk, og vi er uh virkelig ser frem til å lære mer om de mange forskjellige pressene som du nettopp nevnte, inkludert de europeiske datoene når de er.
tilgjengelig øh takk så mye for din tid tina ta vare på deg takk takk takk takk"

Interviews

Flere

Videoer

Flere

Filmtrailere

Flere

Trailers

Flere

Events

Flere