Norsk
Gamereactor
Videos
Eden's Guardian
HQ

Voragine om hvordan Eden's Guardian ser på både Blasphemous og Hollow Knight som metroidvania-referanser.

På IndieDevDay i Barcelona forteller regissør og designer Jesús Martínez og programmerer Agus Sánchez mer om det lovende metroidvania-spillet Voragine Game Studio utvikler med en klassisk stil i tankene, men også med en helt ny sverdkastmekanikk.

Audio transcriptions

"Hei alle sammen og velkommen til nok et Gamereactor-intervju her på IndieDevDay.
Vi er her i dag med deler av utviklingsteamet til Eden's Guardian, en metroidvania-tittel som vi alle liker, som ser veldig interessant ut. Hva kan dere fortelle oss om spillet?
I utgangspunktet er det et klassisk metroidvania. Den grafiske stilen i spillet er inspirert litt av Blasphemous, for hvis du vil lage et pikselkunstspill, synes jeg de er de beste, og de er også fra Spania."

"Og når det gjelder gameplayet, prøver vi å være mer som Hollow Knight, vi har en fin mekanikk, en unik mekanikk, du kan kaste sverdet og teleportere deg til det. Det er som mekanikken til Noctis i Final Fantasy XV, så vi brukte det i en metroidvania, og ja, dette er en veldig kort del av spillet.
Jeg vil ikke skremme deg, men du sa at du var inspirert av Hollow Knight, og det er favorittspillet mitt, så jeg kommer til å dømme deg. Nei, jeg tuller, jeg tuller."

"Vi har snakket om hva slags spill det er, sjangeren, men hva kan du fortelle oss om bakgrunnen for spillet?
som historien, hva gjør vi her, hvem er hovedpersonen, hvem er bakgrunnen?
Hovedpersonen er vokteren vår, denne kvinnen, og ja, fortellingen i spillet og historien er dyp, som Dark Souls, Lendrin, denne typen spill. Det er en mørk fantasy-omgivelse, jeg kan si at det er en historie mellom mennesker og guder, mennesker og guder flettet sammen. Ja, historien må du oppdage ved å leke med historien."

"Så vi må definitivt spille det.
Og vel, som alle metroidvania-spillere vet, vet vi at hovedpersonene vanligvis har forskjellige evner, forskjellige ferdigheter, i tillegg til dette med å kaste sverdet og teleportere seg til det, hva slags evner eller ferdigheter kan vi forvente av denne hovedpersonen eller i spillet generelt?
Du kan stanse helsen til fiendene med en evne, og du kan kaste sverdet på forskjellige overflater."

"I tre kan du ta tak i treet uten å falle, i stein kan du ta tak i veggsklie-evnen, og i metall kan du få sverdet til å sprette tilbake og teleportere dem til det.
Vi fokuserer hele plattformdelen av spillet, vi fokuserer alt i teleporteringsmekanikken, med forskjellige overflater, og i kampen med teleportering til fiendene, med noen henrettelser, noen unike mekanikker fra forskjellige fiender når du stikker sverdet mot dem."

"Så alt er fokusert på denne kjernemekanikken.
Så vi kan vel si at det i hvert fall kommer til å bli et utfordrende spill?
Ja, veldig utfordrende.
Hvis du må være vant til å spille denne sjangeren, disse utfordrende spillene, ikke sant?
Ja, det er klart."

"Hva er status for spillet? Hvordan går det? Hvordan går utviklingen? Når planlegger du å lansere det, hvis du har noen omtrentlig dato?
Ja, vi kommer til å lansere en Kickstarter veldig snart. Vi kan ikke si noen dato nå, men følg oss på Twitter, så kan vi dele mer informasjon.
Og ønskeliste.
Og ønskeliste på Steam."

"Og ja, etter Kickstarteren har vi en estimert utviklingstid på 18 måneder, så vi håper at spillet vil være klart rundt 2015, tror jeg.
Har dere planer om å lansere spillet på andre plattformer, eller er det en fremtidig plan?
Vi ønsker selvsagt å publisere på Steam, men vi vil prøve å få med de forskjellige konsollene, men vi ønsker å fokusere på Nintendo Switch."

"Og vel, jeg antar at jeg måtte spørre om dette tidligere, men når vi snakker om mekanikken og alt det der, kom jeg akkurat på hva slags fiender vi står overfor?
For jeg vet at du ikke vil skjemme meg bort og at vi må oppdage spillet gjennom å spille, men jeg vil virkelig vite hva vi kjemper mot, eller hva slags fiender vi kan finne?
Vi kan finne korrupte mennesker, og selvfølgelig er de forskjellige vokterne, sjefene i spillet, forskjellige voktere, korrupte voktere, så det er poenget."

"Og siden du sa at du har latt deg inspirere av Blasphemous og alt det der, kan vi forvente en slags spansk kultur i bakgrunnen, eller spansk folklore, eller er det hele basert på et superfantastisk miljø?
Superfantastisk, i dette spillet tar jeg ikke utgangspunkt i en spansk bakgrunn, det er bare en fantastisk verden.
Vi vil prøve å legge til noen påskeegg fra, jeg vet ikke, ting vi liker, du vil se det."

"Så da gjelder det å følge med på alle detaljer og prøve å finne alle påskeeggene.
Og til slutt vil jeg spørre dere om hva dere synes generelt, for dere har jo erfaring fra videospillbransjen, men det er deres første tittel som team, så hva synes dere om hvordan folk opplever spillet, hva er tilbakemeldingene deres?
Faktisk veldig bra, jeg tror alle som spiller spillet elsker det, og Metroidvania-spillere elsker selvfølgelig spillet, så vi er veldig glade og takknemlige."

"Tusen takk, vi er også veldig takknemlige for at vi fikk vite litt mer om spillet.
Lykke til, nyt dagen og ønsk dere spillet, og følg med på Twitter og alt annet, så ses vi neste gang! Ha det bra!"

Interviews

Flere

Videoer

Flere

Filmtrailere

Flere

Trailers

Flere

Events

Flere