Norsk
Gamereactor
Videos
Enotria: The Last Song
HQ

Mange masker, mange ansikter - Enotria: The Last Song Intervju

Vi har snakket med Edoardo Basile, Business Development Manager i Jymma Games, om det sjelelignende spillet som handler om masker.

Audio transcriptions

"Vi er i LA for Summer Game Fest. Dette er dag to for meg, og jeg står her med Eduardo fra Italia for å lære litt mer om Enotria, det siste låten som gjorde stor suksess, må jeg si, under Summer Game Fest live showet her om dagen. Den gjorde meg litt forvirret fordi den fikk denne spansk smak, litt flamenco, litt Cervantes, men det er en grunn bak det, ikke sant? Tusen takk for at du ble med oss."

"Takk for at jeg fikk komme. Ja, det er en grunn, som i alle sanger, du trenger å ha en bakgrunnshistorie eller en veldig forvirrende historie. Vi ønsker å ha det, vet du, forvirrende faktoren, selvfølgelig. Ja, det var en maske, at det er en av veldig, veldig mange masker vi har. Vi har hundrevis av masker, alle kommer faktisk fra Italia, men du vet, Spania er veldig, veldig nær Italia, som vi har alltid vært veldig nære når det gjelder, ja, geografi, men også kulturelt, ikke sant? Og de fleste av våre innflytelser kommer også fra Spania, og den masken i er kaptein Spaventa. Det er en maske som vi allerede har vist frem i noen av andre trailere. Vi bare elsker den fyren. Jeg kan ikke si så mye mer bak denne personlig historie. Dette er noe vi vil gi spilleren mulighet til å oppdage når spillet kommer ut, men ja, jeg kan forstå at det kan være forvirrende, fordi det er et italiensk folklorespill, men samtidig hører du som i latinamerikansk musikk, men ja, ideen bak er, det er en maske som det var veldig påvirket av de spanske conquistadorene, så jeg vil ikke si mer, men det er en fantastisk karakter. Det er en av mine personlige favoritter. Det er, du vet, tragikomisk på noen måter, og du vil helt sikkert se det. Du vil nyte ham."

"Ja, greit nok. La oss snakke om maskene. Maskene er de virkelige hovedpersonene ...her. Så dere har, jeg har spilt, jeg har vært elendig til det, men det er bare fordi jeg suger, men jeg har blitt truffet av denne minibossen og sannsynligvis var det lett, men du vet, jeg er trøtt, jetlag, ja, har en unnskyldning for det. Så, men jeg fikk virkelig interessert i maskesystemet, så til enhver tid kan du utstyre opptil tre masker, hvis jeg har rett, og så kan du bytte mellom dem, og hver av dem er en spesifikk utrustning med spesifikke krefter. Hva kan du fortelle oss om dette? Veldig interessant. Jeg tror det er dette som gjør at dette skiller seg ut fra andre Souls-lignende spill. Absolutt. Dette er vårt unike salgsargument når det gjelder gameplay. Dette er en unik vri vi ønsket å gi til spillet, ikke bare fordi vi ønsket å skille oss ut fra alle de klassiske Souls-lignende spillene, men også fordi vi ønsket å gjøre spillet mer tilgjengelig for et bredere publikum, og vi føler at det er veldig viktig å beholde en organisk vanskelighetsgrad, fordi det er en grunnpilar i sjangeren, og vi ønsker å respektere hardcore-spillerne."

"Det må være et vanskelig spill, men samtidig ønsket vi å gjøre det mer tilgjengelig, og måten vi fant ut hvordan vi skulle gjøre det på er å gi folk, gi brukerne flere verktøy til rådighet slik at de kan møte alle situasjoner og være alltid klare til alt som kan skje. De må bare være smartere."

"Kanskje er det ikke alltid nødvendig å ha et superhøyt ferdighetsnivå, men hvis du forstår spillet, hvis du forstår spillets kjernesløyfe, vil du se du er veldig dynamisk, du kan endre plan underveis, du kan tilpasse deg veldig raskt, så hvis du er en smart fyr, vil du ikke møte noen vanskeligheter i det hele tatt, og dette er konseptet. Akkurat, og bare for å være spesifikk for seere som kanskje ikke vet det, hver maske betyr to våpen, så jeg hadde for eksempel et langtsverd og et storsverd, og og så en spesifikk stein og spesifikke formularer, antar jeg. Ja, det er et helt bygg. En ting som vi vil at folk skal forstå, er at vi vil gå gjennom konseptet med arketyper i dette spillet. Du vil ikke forplikte deg til bare ett bygg gjennom hele historien, hele reisen, men du vil være hva enn du til enhver tid, så du kan enkelt tilpasse deg, ikke sant? Så hver last vil du ha tre, og du kan bytte dem ut i løpet av kjøretiden. Det er laget med vilje for å gjøre det, og så har du to våpen for hver av dem, så du kan bytte veldig raskt våpen, du kan ha et slags lang sverd. Opp på d-paden? Akkurat, opp på d-paden og ned på d-paden for å bytte maske. Du vil ha, ja, to våpen etter eget valg. Du vil ha steinen, som du sa, med rette, de er mer edelstener enn steiner. De brukes for å parere. Hver edelsten vil gi deg ekstra passive evner mens parerer. Noen av dem vil helbrede deg mens du parerer, noen av dem vil gjøre veldig forskjellige ting. Det avhenger av spillestilen din. Du vil ha forskjellige sett med trylleformularer du kan velge, du vil ha forskjellige ditt valg. I bunn og grunn er alt tilpasset. Også fordelene, fordi vi har en veldig komplekst ferdighetstre-system der du kan kjøpe med dedikert valuta som du vil få ved å utforske. Memoria? Memoria er en valuta som du bruker til å gå opp i nivå, og det er som sjelene i Dark Souls, ikke sant? Du vil ha dedikert valuta som du får ved å utforske omgivelsene."

"Så dette er systemet vårt for å få folk til å utforske og ikke bare gå videre og fullføre spillet. Du vil bli belønnet hvis du utforsker mer, og med denne valutaen vil du kjøpe flere fordeler i ferdighetstreet, og av selvfølgelig vil hver last ha de fordelene du ønsker. Del med oss et par av detaljer om de mindre delene av historien. Jeg så for eksempel denne pestogreia. Du Du bruker vin, og selvfølgelig selve maskeraden. Gi oss et par gode eksempler. Den freskene i den kirken vi gikk inn i. Vel, egentlig alle små og ubetydelig detalj i spillet skal skrike Italia. Det er det som er greia. Selvfølgelig spillet er ikke i Italia, det virkelige Italia. Det er en fantasiverden basert på Italia, men visjonen med spillet er å eksportere vår kultur, vår tradisjon, vår folklore, våre skapninger fra, du vet, da bestemoren fortalte deg historien bak monsteret i skogen. Det er ...røde bønnen. Det er skummelt. Det er en sjef du faktisk vil finne i demoen, som kan lastes ned nå på Steam og PS5. Og dette er faktisk også en del av den italienske folkloren. Det er en del av en nordlig skapningshistorie bak, som i den italienske tradisjonen. Alt, som alt du vil se, det er håndlaget av oss, av et team av supertalentfulle kunstnere. Bare fordi du har for å føle Italia. Du vil ikke si, ok, jeg er i Italia, dette er en ting, som dette er noe som allerede har blitt gjort. Hvis du spiller Assassin's Creed, vil du finne deg selv i Roma. Det er selvfølgelig fantastisk, men etter vår mening er det ikke like sterkt som å føle Italia. Det mangler det personlige preget. Akkurat. Dette er vår synspunkt som italienere. Vi kommer til å berøre temaer som er mer aktuelle for vår nåværende situasjon, som igjen ikke bare er stereotypier. Det er poenget med alt, ikke sant? Vi er ikke bare Pizzamafiaen. Det er vel samme som Blasfemisk med den spanske Semana Santa og folklore. Men også Witcher med slavisk kultur. Det er det som er greia. Nå som vi kommer inn på historien og det var noen mindre stykker, og jeg elsker freskene ved måte. Du fortalte meg litt om den overordnede historien, som egentlig er ...sprø og litt urovekkende. Du fortalte meg om fiskeren. Å ja, det er en god eksempel vi vanligvis bruker for å få folk til å forstå. Men overleveringen er veldig komplisert. Jeg er nok ikke den beste til å forklare dette, så bare for å si. Men på et høyt nivå var det en gang i tiden disse aktørene, som de oppdaget at ved å spille historier vil navnet deres bli udødelig i tiden. Men det de faktisk gjorde var å skape denne enorme komedien hvor alle var involvert og det var så berømt at de faktisk ble udødelige og de fengslet alle i sin rolle. Så la oss si at oppdraget ditt er å ødelegge Canovaccio, som faktisk er manuset til denne enorme komedien der alle er innelåst. Og det er derfor du også finner folk i demoen som fiskerne som fisker ufortrødent, selv om de ikke er fanger noen fisk. Det spiller ingen rolle, som om de ikke engang spiser den. Fanget i en loop."

"Ja, de er fanget i en loop. De spiller den rollen de hadde i Canovaccio. Høres veldig urovekkende ut. Det er det, for det er en stor analogi å komme til en av de største temaet vi ønsker å uttrykke i spillet, som er stagnasjon. Italia er nå gjennom en enorm kulturell stagnasjon. Nasjonen beveger seg ikke ...fremover. Kulturen... Vi lever fortsatt i fortiden. Vi har bestått, det har vært en mye at vi passerte Italias gylne æra, og nå føler vi oss veldig fastlåste og mange mennesker reiser bort fra Italia på grunn av dette. Og dette er en måte å representere dette, ikke sant? Alle gjør det samme om og om igjen, men..."

"De er fanget i det gamle manuset. Akkurat, men de forstår ikke hvorfor, fordi alt er fortsatt i tiden. Jeg synes det er en perfekt avslutning på dette intervjuet.
Jeg vil si... Hvor lang er demoen? Åtte timer, sa du? Ja, det er mellom seks og ...åtte timer. Det kommer faktisk an på deg. For meg er det ti timer, ok. Så det er PS5 og PC? Ja. Er det tilgjengelig nå? Det er tilgjengelig nå på Steam og PS5. Det er kommer snart også på Epic Store. Men ja, PC, også Steam. Det er veldig, veldig... Og spillet kommer til å bli utgitt omtrent når? 19. september. Forhåndsbestillinger er åpne for de som vil forhåndsbestille Deluxe. De vil ha en 72 timer tidlig tilgang. Dere kan spille demoen subito. Tusen takk for at dere tok dere tid."

"Grazie mille. Takk for at jeg fikk komme."

Summer Events

Flere

Videoer

Flere

Filmtrailere

Arcane - Season 2: Stealth Mission Clip

Arcane - Season 2: Stealth Mission Clip

Deadpool & Wolverine - Final Trailer

Deadpool & Wolverine - Final Trailer

Dune: Prophecy - Official Teaser 2

Dune: Prophecy - Official Teaser 2

Alien: Romulus - Final Trailer

Alien: Romulus - Final Trailer

Brassic: Season 6 - Official Trailer

Brassic: Season 6 - Official Trailer

Catnado - Official Trailer

Catnado - Official Trailer

The Deliverance - Official Trailer

The Deliverance - Official Trailer

Citadel: Diana - Official Teaser

Citadel: Diana - Official Teaser

A Different Man - Official Trailer

A Different Man - Official Trailer

Deadpool & Wolverine - Everyone Trailer

Deadpool & Wolverine - Everyone Trailer

Flere

Trailers

Honor of Kings - Welcome to Honor of Kings

Honor of Kings - Welcome to Honor of Kings

Honor of Kings - Launch Date Trailer

Honor of Kings - Launch Date Trailer

Tekken 8 x Nike - First Look Trailer

Tekken 8 x Nike - First Look Trailer

Street Fighter 6 - Terry Teaser Trailer

Street Fighter 6 - Terry Teaser Trailer

Tekken 8 - Heihachi Mishima Trailer

Tekken 8 - Heihachi Mishima Trailer

MultiVersus - Samurai Jack Gameplay Trailer

MultiVersus - Samurai Jack Gameplay Trailer

Riven - Official Launch Trailer

Riven - Official Launch Trailer

Splatoon 3 - Grand Festival is coming!

Splatoon 3 - Grand Festival is coming!

Pacific Drive - Summer 2024 Update Trailer

Pacific Drive - Summer 2024 Update Trailer

Flere

Events

Flere