Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
artikler
World of Tanks

Wargaming har store planer for 2016

Vi dro til The Tank Museum med Wargaming, for å lære om både stridsvogner og studioets fremtidsplaner...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Når du hører navnet Wargaming tenker du umiddelbart på World of Tanks. Selskapet har imidlertid eksistert i omtrent 18 år, og deres første spill bar navnet DBA Online. De fulgte opp med strategispillet Massive Assault (som fikk flere oppfølgere), før de slapp Order of War i 2009. Likevel var det først med World of Tanks i 2011 at selskapet ble et navn spillere flest hadde hørt om.

Mye takket være free-to-play-modellen ble spillet raskt en suksess, og i etterkant har det blitt lastet ned av mange titalls millioner spillere verden over. Først kom det til PC og siden til en rekke andre formater. Deretter startet Wargaming arbeidet med å utvide skildringen av krigens mange sider. De startet med utviklingen av World of Warplanes and World of Warships.

HQ

Siden har denne prosessen gått sin vante gang for alle de tre spillene. Utviklerne jobber jevnt og trutt med å legge til nytt innhold, mens de ser antall nedlastninger vokse seg større og større. Når det er sagt er det ikke bare World of Tanks, Warplanes og Warships det jobbes med på kontorene deres.

Dette er en annonse:

Wargaming er en utgiver nå, ikke bare et studio, og i fjor åpnet de en avdeling for mobilspill kalt WG Cells. Der jobbes det med flere titler, Loot & Legends, Fantastic Plastic Squad og Smash Squad, og i tillegg er nok et PC-spill i produksjon. Det er snakk om en slags nyversjon av Master of Orion, et strategispill satt til verdensrommet, som kan skilte med en rekke høyt profilerte stemmeskuespillere i rollegalleriet. Store navn som Robert Englund, Michael Dorn, Mark Hamill, Nolan North og Troy Baker er nemlig allerede ombord. Og best av alt? Spillet er allerede tilgjengelig i en tidlig utgave via Steam via Early Access.¨

HQ

Da vi besøkte Wargaming nylig var det imidlertid tanks, altså stridsvogner, som stod på programmet. Faktisk ble vi invitert til det omfattende "The Tank Museum" i Bovington, England. Ved siden av å få vite Wargamings planer for fremtiden fikk vi dermed en guidet tur gjennom stridsvognenes historie, og det har seg faktisk slik at disse tunge krigsmaskinene feirer 100-årsjubileum i 2016. Den første stridsvognen i verden var en britisk "Little Willie" (haha!), som altså kom til verden i 1916. Den er ganske simpel sammenlignet med dagens vogner, men den er likevel et mektig skue. Bare tenk hva den må ha gjort for moralen til soldatene på den tiden!

Stridsvognene skal altså feires i år, og derfor har Wargaming ekstra fokus på nettopp World of Tanks i 2016. De starter hvert øyeblikk med en stor oppdatering som dytter programversjonen over til 9.14. Denne vil pynte på fysikken og legge til ytterligere HD-modeller i spillet, samtidig som lyden har fått en real overhaling. Vi fikk se den nye versjonen i aksjon, og tanksene så vesentlig bedre og mer detaljerte ut sammenlignet med tidligere. I tillegg har utviklerne også sett på fysikken bak spillets ødeleggbare omgivelser, og de har forbedret bevegelsene til tanksene for å gjøre dem mer realistiske.

Dette er en annonse:

På toppen av dette skal en ny gren med stridsvogner lanseres, basert på militæret i gamle Tsjekkoslovakia. Alle tanksene i denne grenen tilhører enten light- og medium-klassen, og kun tre av dem blir merket som light. Brorparten er med andre ord medium-tankser, og blant dem finner vi en "premium"-tank, en Skoda T 40, som kommer til å bli oppdatert jevnlig utover året.

World of TanksWorld of TanksWorld of Tanks

Praten gikk videre til PS4-versjonen av World of Tanks, som ble lansert den 19. januar. På denne forholdsvis korte tiden har allerede over to millioner eksemplarer blitt lastet ned, og det har vist seg at krigføring med stridsvogner er mer populært i Europa enn i resten av verden. I alle tilfelle er Wargaming fornøyd med resultatet så langt, ikke mist fordi PS4-versjonen har konkurranse fra War Thunder.

Det er dog en kjensgjerning at PC- og Xbox-versjonene av spillet ligger et godt stykke foran PS4-utgaven hva innhold angår, men Wargaming lover at 2016 skal brukes til å tette igjen dette gapet så raskt som overhode mulig. De har allerede tatt det første steget med lanseringen av "The British Invasion"-oppdateringen, som la til åtte nye kart i rotasjonen. Vår favoritt er Airfield-kartet, som har gode detaljer og atmosfære samtidig som det skiller seg ut fra de øvrige kartene.

Med flere mobilspill og et spennende strategispill underveis, samt World of Tanks-oppdateringer til PS4 og PC-versjoner av Warplanes and Warships, er 2016-arbeidsplanen til Wargaming mildt sagt fyldig. Hvis de kommende prosjektene deres blir like suksessfulle som World of Tanks vil Wargaming-navnet definitivt forbli et man husker i langt tid fremover.

HQ

Relaterte tekster

0
World of Tanks: Xbox One EditionScore

World of Tanks: Xbox One Edition

ANMELDELSE. Skrevet av Cecilia Fjällström

Det var bare et spørsmål om tid før stridsvognene inntok den nye konsollgenerasjonen. Vi har sett på Xbox One-versjonen av storsuksessen World of Tanks...

0
Wargaming-spillene får Dunkirk-innhold

Wargaming-spillene får Dunkirk-innhold

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Wargaming.net og Warner Bros har inngått et samarbeid i forbindelse med sommerens krigsfilm Dunkirk movie, som er regissert av Christopher Nolan. Hendelser som utspilte...Loading next content