Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Warhammer 40,000: Dawn of War 3

Warhammer 40,000: Dawn of War 3

Utvikler Relic Entertainment har tatt det beste fra forgjengerne, og med Dawn of War 3 serverer de et strategispill 40K-fansen er nødt til å like...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ
HQ

Relic og Dawn of War er gode eksempler på hvor mye variasjon man kan finne i en sjanger som RTS. Det samme studioet har nå laget tre spill i den samme serien basert på den dystopiske fremtiden fra Warhammer 40K, men ingen av dem er like hverandre.

Det er ikke enkelt å være en fotsoldat i 40K-verdenen. Forventet levetid oppgis i minutter fra det øyeblikket du ser dagens lys. Farene er mange, og de varierer fra slag til vandrende tanks med roterende sagblader. Denne gangen er krigen satt til verdenen Cyprus Ultima, og der kjemper tre faksjoner for retten til å regjere. Slike smålige stridigheter blir imidlertid satt til side når planeten Acheron plutselig dukker opp og endrer trusselbildet dramatisk.

Warhammer 40,000: Dawn of War 3Warhammer 40,000: Dawn of War 3Warhammer 40,000: Dawn of War 3Warhammer 40,000: Dawn of War 3
Dette er en annonse:

Gjennom den omtrent 15 timer lange historiedelen får vi teste alle de tre faksjonene, og det byttes jevnlig mellom dem slik at vi hele tiden får ulike perspektiver på det som foregår. Det kan være litt utfordrende, for vi får kun spille ett oppdrag med den ene hæren før vi blir tvunget til å kontrollere en annen. De tre, Space Marines, Orker og Eldar, er forskjellige både i egenskaper og hvordan de best kontrolleres, så man trenger litt trening med hver av dem for å bruke dem på best mulig måte.

Dawn of War 3 er en slags blanding av det beste fra de to første spillene i serien. Fra det første spillet har dette den sømløse basebyggingen, og det er ventetiden på energi fra kaprede ressurspunkter som drøyer når du skal bygge en hær - ikke selve byggingen av enhetene. Fra Dawn of War 2 finner vi muligheten til å skreddersy helte-enhetene.

Elite-enhetene kan kalles inn når man har samlet nok elite-poeng, og de er veldig ulike hverandre med tanke på hva de kan gjøre. Du kan også utvikle evnene deres etter hvert som du oppgraderer dem, men selv om de blir aldri så sterke vil det alltid være en vurdering du som spiller må ta stilling til. Kanskje kan en elite-enhet snu kampen til din fordel, men ved feil timing kan du risikere å kast bort elite-poengene på en fånyttes manøver.

HQ
Dette er en annonse:

Som et RTS byr Dawn of War 3 på noe for enhver. Historiedelen er som nevnt av betydelig lengde, og den gir en fin innføring i hvordan de ulike enhetene fungerer. Her kan du også forvente en god del utfordring frem til du har mestret kontrollene skikkelig, men når disse er på plass er resten opp til deg og din reaksjonsevne. Foruten å være god trening, er det også en fornøyelig modus med en god historie.

Flerspilleren har også utviklet seg til noe mer interessant. Her finnes det ingen standard "bygg en base og ødelegg fienden"-modus. I stedet fokuserer Dawn of War 3 på oppgaver (objectives) du skal utføre, som først å ødelegge fiendens skjold, deretter en stor turret før du til slutt tar ut fiendebasens kjerne. Dette medfører at det sjelden er noen god idé å bare ture på uten noen plan, samt at kampene ofte skjer på mer begrensede flater. Kampene har dessuten flere naturlige faser, og det er ofte den som klarer å kapre flest ressurspunkter som vinner til slutt.

Warhammer 40,000: Dawn of War 3

Det er for tidlig å si noe veldig bestemt om hvordan balansen er mellom de ulike rasene, men det ser ut til at Space Marines (Blood Ravens) har en fordel nå som folk fortsatt prøver å lære seg spillet. Det er fortsatt mange som jobber med å utvikle hæren sin, og spillet vil endre seg en del etter hvert som man låser opp nye elite-enheter og såkalte doctrines.

Jeg synes det er for få kart med i flerspilleren ved lansering, men jeg har et større problem med utvalget av raser. Vi kommer nesten helt sikker til å få se Chaos Marines, Tyranids og Tau med flere i tiden fremover, men jeg skulle gjerne sett noen av dem med i spillet fra begynnelsen. Og selv om de store slagene er imponerende å se på, så er detaljnivået det samme (og noen ganger dårligere) som i Dawn of War 2. Kampene var riktig nok mindre i det forrige spillet, men med tanke på at det var åtte år siden burde vi kunne forvente noe mer.

Warhammer 40,000: Dawn of War 3 er det spillet Warhammer 40K-fans har ventet på. Det byr på en dyster fremtid med overdådige figurer og hendelser som de tidligere spillene ikke klarte. Spillet kjører utmerket, og består av en historiedel og en flerspiller som begge er av ypperlig kvalitet. Det tar kanskje ingen store sjanser, men det leverer det utviklerne har lovet - og vel så det.

HQ
Warhammer 40,000: Dawn of War 3
Warhammer 40,000: Dawn of War 3
Warhammer 40,000: Dawn of War 3
Warhammer 40,000: Dawn of War 3
Warhammer 40,000: Dawn of War 3
09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Fornøyelig historiedel, god balanse mellom basebygging og kamper, og solide mekanikker.
-
Kun tre raser og få flerspillerkart.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

1
Warhammer 40,000: Dawn of War 3Score

Warhammer 40,000: Dawn of War 3

ANMELDELSE. Skrevet av Matti Isotalo

Utvikler Relic Entertainment har tatt det beste fra forgjengerne, og med Dawn of War 3 serverer de et strategispill 40K-fansen er nødt til å like...

0
Ny modus sluppet til Dawn of War 3 i dag

Ny modus sluppet til Dawn of War 3 i dag

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Relic og Sega kan fortelle at strategifansen som spiller Warhammer 40,000: Dawn of War 3 kan nyte den nye modusen Annihilation fra og med i dag. Som tittelen antyder er...

0
Se Dawn of War 3 sin åpningssekvens

Se Dawn of War 3 sin åpningssekvens

NYHET. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

Med bare seksten dager igjen til lanseringen av Warhammer 40,000: Dawn of War 3 er det nok mange av dere som begynner å kjenne pulsen øke litt. Da passer det godt at vi...



Loading next content