Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Warhammer 40,000: Dawn of War 3

Warhammer 40,000: Dawn of War 3

Relic Entertainment har tatt det beste fra de to forrige spillene for å lage et Dawn of War III som ser ut til å bli det mest spektakulære Warhammer 40K-spillet så langt...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ
HQ

Vi er på plass i London for å teste Warhammer 40,000: Dawn of War 3, og her står det flere rekker med PCer til vår disposisjon. Journalistene som har møtt opp skal teste strategiske evner mot hverandre i 1 vs 1, 2 vs 2 og 3 vs 3. Vi får imidlertid ingen opplæring eller innføring, så det ble en del rot i begynnelsen.

Vi tilbringer den meste av tiden i 2 vs 2-modusen på et ganske kompakt kart. Lagene starter som forventet i hver sin ende av kartet, og mellom oss er det en haug av mål vi skal sørge for å ta. Underveis opparbeider vi oss retten til å kalle inn nye eller oppgradere enhetene vi allerede spiller med, samt innkasserer "hero points" som brukes til å kalle inn våre sterkeste krigere. Her spiller oppsettet før start inn, for etter at man har valgt en rase velger man tre helter som har ulike evner og pris. De billige kan kalles inn tidlig og blir borte igjen (de dør) etter kort tid, mens de kostbare er omvendt. Eksempelvis er Imperial Knight eller Gorkanaut et mareritt for fienden, men de koster også flere heltepoeng.

Warhammer 40,000: Dawn of War 3Warhammer 40,000: Dawn of War 3Warhammer 40,000: Dawn of War 3
Dette er en annonse:

For å forhindre at folk rusher hodeløst inn i kampene er basene bygget opp på en snedig måte. Gangen i det er at for å slå ut kjernen, er du nødt til å ødelegge en stor turret. For å skade turret-en må du ødelegge generatorene dens. Disse er dessuten plassert vekk fra basen, noe som skaper naturlige krigssoner og steder der det alltid pågår en kamp. Det er et system som lar deg veksle mellom et sent og tungt angrep, eller en konstant strøm av mindre (men skadelige) angrep. Under vår første og andre runde fordeler vi oss slik at den tar seg av angrepet, mens den andre forsvarer basen. Det er interessant å se hvordan strategiene endrer seg underveis, men selv om jeg liker at det er så mange små mål og oppgaver her, kan jeg forstå at andre vil foretrekke en mer gjennomgående tanke bak de taktiske valgene.

Dette spillet er nemlig mer mikro enn makro. Flere av enhetene har egenskaper som sjokkgranater, missiler eller rakettdrevne hopp. For å bygge må man ta ressurspunkter og forsvare dem med enhetene fremfor å sette opp befestninger som turrets eller minefelt. Man er alltid nødt til å følge med på flere steder samtidig, så her kan en rask hjerne være viktigere enn store våpen - særlig ettersom kampene varer i omtrent 30 minutter.

Rasen Space Marines virker som den enkleste å forstå seg på. De har en balansert blanding av enheter, og deres dyrere tropper tåler en trøkk. De har også muligheter til å slippe ned det aller meste i kapsler fra oven når kampen trenger det. Du som har spilt de to første spillene burde raskt finne deg godt til rette med Space Marines.

Orker skal ifølge utvikleren være den vanskeligste av de tre rasene, men jeg setter den som en nummer to. De er store, skumle og kommer i hopetall. Deres våpen, som eksempelvis lastebilen, tåler ikke like mye juling, men de veier opp ved å bruke skrapmetallet til å forbedre enhetenes stats. Stort sett alle orkene kan plukke opp skrapmetall, så dette blir alltid førsteprioritet etter at kampene er over.

Dette er en annonse:

Den slue rasen Eldar baserer seg på en såkalt hit-and-run-taktikk. Når skjoldet deres slutter å fungere er man egentlig nødt til å flykte, for det å fortsette å kjempe betyr nesten garantert død. Denne virker definitivt som den vanskeligste rasen å spille med, men det kan også skyldes at vi ikke fikk noen opplæring eller testet den i en historiedel. De kan teleportere seg rundt på kartet, men for en nybegynner (med denne rasen, ikke RTS) som meg blir det litt for mye å skulle bygge portaler samtidig som jeg forsvarer meg mot angrep.

Warhammer 40,000: Dawn of War 3Warhammer 40,000: Dawn of War 3Warhammer 40,000: Dawn of War 3

Dawn of War III ser veldig flott it. Hver enkelte enhet er ikke like detaljert som de var i toeren, men den økte skalaen veier mer enn opp for dette. Det føles som en ekte 40K-krig når lasere, flammer og artilleri fyller slagmarken, og til sammen danner det et veldig støyete miljø - på en god måte. Det er enkelt å holde oversikt over hvilke spesielle evner som er i ferd med å bli klare, og utvikleren har fjernet knappen som sender alle enhetene tilbake til basen. Sistnevnte var tidvis veldig frustrerende i det forrige spillet, for det gjorde det altfor enkelt å flykte til sikkerhet og bygge opp helsen.

Vi synes spillet viser seg som veldig lovende, og det til tross for at vi ble kastet ut på dypt vann. Ved å blande elementer fra de to foregående spillene har Relic funnet en fin balanse. Heltene er ikke ustoppelige, men kan gjøre mye skade hvis du bruker dem riktig. Vi blir også glade for å høre at utviklerne skal gi spillet full støtte for modifikasjoner, særlig med tanke på hvor lang levetid det første spillet fikk takket være mods. Warhammer 40,000: Dawn of War 3 ligger an til å bli et godt RTS med basebygging, helter og en krig som både ser og føles ut som en.

Warhammer 40,000: Dawn of War 3Warhammer 40,000: Dawn of War 3Warhammer 40,000: Dawn of War 3
HQ
HQ

Relaterte tekster

1
Warhammer 40,000: Dawn of War 3Score

Warhammer 40,000: Dawn of War 3

ANMELDELSE. Skrevet av Matti Isotalo

Utvikler Relic Entertainment har tatt det beste fra forgjengerne, og med Dawn of War 3 serverer de et strategispill 40K-fansen er nødt til å like...

0
Ny modus sluppet til Dawn of War 3 i dag

Ny modus sluppet til Dawn of War 3 i dag

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Relic og Sega kan fortelle at strategifansen som spiller Warhammer 40,000: Dawn of War 3 kan nyte den nye modusen Annihilation fra og med i dag. Som tittelen antyder er...

0
Se Dawn of War 3 sin åpningssekvens

Se Dawn of War 3 sin åpningssekvens

NYHET. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

Med bare seksten dager igjen til lanseringen av Warhammer 40,000: Dawn of War 3 er det nok mange av dere som begynner å kjenne pulsen øke litt. Da passer det godt at vi...Loading next content