Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
World of Warships

World of Warships

Vi har kastet loss i Wargamings forsøk på å gjenta bedriften med World of Tanks, og her er anmeldelsen.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Spill er bygget opp av mange sjangere, og innenfor hver av disse har man folk som er bedre enn andre. Når det kommer til strategiske onlinespill, er ikke undertegnede nødvendigvis den beste - mye som skyldes at det krever veldig mye tid. Nykommere til dette spillet vil nok føle på mye av det samme som meg. Man vil ikke være en byrde for laget, og det hele kan virke litt overveldende til å begynne med. Klokken går mens man skal ha overblikk og ta de rette avgjørelsene, og disse spillene krever at man setter seg inn i hvordan alt fungerer. Du er nødt til å investere en god del tid før du kaster inn håndkleet. Her finner du ingen opplæringsdel før du blir kastet ut på havet. Du blir overlatt til deg selv, og ingen er der til å holde deg i hånden.

World of Warships
World of Warships

Jeg vet at det virker litt sutrete, men jeg ble litt overrasket av den bratte læringskurven jeg ble møtt med i World of Warships. Et spill jeg trodde det ellers skulle være enkelt å plukke opp. Jeg forteller dette slik at du er klar over det faktum at de første timene vil inneholde mye død. Din død. Da jeg endelig mestret mekanikkene og opplegget fant jeg imidlertid et krigsspill som er både underholdende og engasjerende.

Dette er en annonse:

Wargaming har nærmest skapt sin egen sjanger, eller i hvert fall en nisje, med deres World of-serie. Her finner vi suksessen World of Tanks, det ikke fullt så populære World of Warplanes og nå World of Warships. Ideen er enkel; du styrer et krigsfartøy, her er det skip, i et lag som konkurrer mot andre lag bestående av krigsfartøy. Det er gratis å spille, og innad i spillet kan du kjøpe flere krigsskip. I tillegg kan du kjøpe diverse oppgraderinger til skipet ditt.

World of Warships

Ved oppstart begynner du med det som kalles en cruiser. Dette er en klasse som er rask og farlig, men som er rimelig lett å ta ut for de større skipene. I tillegg kommer ulike størrelser og roller, og noen ganger føles det mer som et isometrisk strategispill enn tredjepersonsaction. Tro mot serien er det snakk om autentiske gjengivninger av historiske krigskip fra USA, Tyskland, Sovjetunionen og Japan - tidsperioden de stammer fra er rundt 2. Verdenskrig.

Det kan være litt vanskelig å vite hvor man skal starte med så mange elementer, men nye spillere har uansett kun tilgang til cruisere. Dette innebærer at den første tiden kan føles litt amputert, spesielt hvis du egentlig er bedre med et annet skip, i en annen rolle.

Dette er en annonse:

Så, hvordan er det egentlig å spille? World of Warships kan beskrives som «Slagskip» i høyt tempo. Hver kamp er unnagjort rimelig raskt, nærmere bestemt mellom 10-20 minutter. Man har kun ett liv i hver kamp, så det er viktig å være taktisk. For å hjelpe deg i kampen har de ulike klassene tilgang til et utvalg av våpen og hjelpemidler som eksempelvis torpedoer, antiluftvernskanoner og røykmaskiner. Naturlig nok varierer dessuten ladetiden på små og store kanoner, og det samme gjelder rekkevidde og skade.

World of Warships
World of Warships

Min favorittklasse er nå carrier. Denne lar deg styre fly mens skipet ligger igjen bak frontlinjen. Disse flyene kan utføre oppdrag som å skyte ned fiendtlige fly, eller de kan utstyres med torpedoer for å senke de største slagskipene. Det er noe urovekkende tilfredsstillende ved å lene seg tilbake mens jeg nyter synet av at mitt fly senker et såkalt battleskip. Flyene fungerer dessuten bra til å samle inn informasjon om kartet, noe som gir carrier-klassen en oversikt de andre ikke kan matche. Muligheten til å bidra på flere områder gjør altså carrier til min foretrukne klasse.

Kontrollen er veldig god. Jeg føler at jeg kan styre skipet mitt forholdsvis enkelt rundt i kamp, og spillet ser overraskende bra ut. Dette sett i forhold til at det er snakk om et gratisspill. Skipene er pene å se på, og vann og solskinn likeså. Det er ikke overveldende vakkert, men jeg blir litt imponert når jeg ser hvordan bølgene fortsatt ruller mens jeg er inne i fullskjermskartet. Det mangler heller ikke på variasjon mellom områdene hvor krigingen finner sted. Her finner vi alt fra småbyer og fjell til snø, strender og palmer. Jeg har heller ingenting å utsette på lydkvalitetet i World of Warships; stemmer, varsler, musikk og så videre er alt godt laget.

Jeg skulle gjerne sett at det fantes flere moduser. Det er trist at det kun finner variasjoner av det grunnleggende spillopplegget. Her finnes det så mange muligheter som kunne blitt utnyttet, og ofte føler jeg at kampene er over neste før de har fått tid til å begynne. Utviklerne kunne gjort stor suksess med å utforske mulighetene litt mer.

World of Warships

Samtidig er det rart at jeg ikke kan velge noe annet enn tilfeldige kamper. Det finnes så mange forskjellige scenarier, men jeg havner stort sett i «domination» hvor vi vinner hvis vi når 1000 poeng før motstanderlaget. Dette er dessuten den mest frustrerende modusen, for man er helt nødt til å få 1000 poeng for å komme videre. Det er langt fra noe morsomt knyttet til å måtte seile langsomt over hele kartet for å ta ut en liten Destroyer-jolle som gjemmer seg for å kunne avslutte kampen. Slike designvalg er irriterende, og det forsurer en ellers glimrende spillopplevelse. Jeg ville derfor satt pris på å få velge selv hva jeg skal spille - og på hvilket kart.

Før jeg avslutter vil jeg innom læringskurven igjen. Det er rart at Wargaming ikke gjør mer for å forklare spillets strategiske aspekter for nybegynnere. Jeg skulle gjerne hatt en opplæringsdel og muligheten til å prøveseile skipene.

World of Warships

Med tanke på hvor mange som spiller Wargamings online-spill, og særlig hvordan utviklerne lytter til tilbakemeldinger, så er det fortsatt håp for at mine ankepunkter blir endret. Det vi sitter igjen med er et spill med korte og intense kamper som har fin bredde i utvalget av skipene, og jeg har primært hatt en morsom og engasjerende opplevelse. Det skader heller ikke at spillet både ser og høres bra ut.

World of Warships
08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Solid kontroll, grafikk og lyd, gøy og intenst, god variasjon og flotte kart.
-
Litt korte kamper, mangler en opplæringsdel og man kan ikke velge kamptype selv.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
World of WarshipsScore

World of Warships

ANMELDELSE. Skrevet av Anders Fischer

Vi har kastet loss i Wargamings forsøk på å gjenta bedriften med World of Tanks, og her er anmeldelsen.

0
Vi deler ut World of Warships-koder!

Vi deler ut World of Warships-koder!

NYHET. Skrevet av Redaksjonen

Wargaming.net slapp denne høsten nok et World of-spill, denne gangen i form av World of Warships. Spillet er gratis å laste ned og spille, men det er fullt mulig å bruke...

1
World of Warships slippes 17. september

World of Warships slippes 17. september

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Spillstudioet Wargaming har nettopp kunnet sette en offisiell slippdato på det kommende World of Warships. Spillet forlater betafasen og inntar butikkhyllene den 17....

1
World of Warships-beta sluppet

World of Warships-beta sluppet

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Wargamings flerspiller World of Warships er nå ute i beta, og hvis du vil være med på sjøslagene må du besøke hjemmesiden deres for å gi beskjed om at du er interessert....Loading next content