Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
World War III - Black Gold

World War III - Black Gold

I en tid, hvor det regner bomber over Afghanistan og amerikanske kongresspolitikere mottar brev med miltbrannbakterier, er dette spillet kanskje lovlig nært virkeligheten.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

I en tid, hvor det regner bomber over Afghanistan og amerikanske kongresspolitikere mottar brev med miltbrannbakterier, er det med meget sammensatte følelser man gir seg i kast med spill, som tar utgangspunkt i et scenarie - om enn et fiktivt - for en 3. verdenskrig. Ikke minst fordi spillets handling starter i oktober år 2001.

HQ

Normalt er det en skarp grense mellom de dramatiske utfoldelsene på skjermen og den fredelige virkeligheten uten for, men denne grensen er på tragisk og foruroligende vis blitt redusert til nesten ingenting. JoWood hadde opprinnelig satt World War III - Black Gold til utgivelse i september, men lanseringen ble i første omgang utsatt. Nå er det altså på vei til landets monitorer - og til spillernes hardt belastede bevissthet.

Olje som maktfaktor
Utgangspunktet for spillet er et scenarie, hvor situasjonen i Midtøsten utvikler seg til en verdensomspennende konflikt. Vitenskaplige undersøkelser viser, at verdens oljereserver vil tørke ut i løpet av 15 - 20 år, en frist, som langt fra er nok til, at de industrialiserte landene kan omstille deres økonomier til alternative energikilder. FN vedtar en resolusjon, som legger opp til overtagelse av alle oljereserver. Landene i Midtøsten motsetter seg - og oppfordrer til Jihad, hellig krig, mot de vantro, og i november 2001 lander de første NATO-styrkene i den Persiske Golfen.

De 3 hovedaktørene i World War III - Black Gold er USA (den eneste gjenværende supermakten), Irak, den evige ’bad guyen’ i verdenspolitikken og Russland, som har hatt problemer med å tilpasse seg sin rolle i verden - som er noe mer beskjeden enn i Sovjetunionens dager.

Det bringer derfor den anstrengte internasjonale situasjon veldig nær spilleren, at denne nye realtime-strategi-tittelen er basert på moderne krigsføring, uten én eller annen science fiction- eller fantasy-vinkling.

Dette er en annonse:

Virker kjent
Ved første øyekast virker spillet kanskje kjent. Det skyldes, at det er basert på samme grafikk- og lydkode som Earth 2150 og dennes oppfølger, The Moon Project. Det er imidlertid foretatt en mengde forbedringer, så man nå kan zoome mye lenger inn på spillarealet, ja nærmest se det i et horisontalt panorama. Det er dermed mulig å skjelne de enkelte soldatene i kjøretøyene eller ved maskingeværene.

Menysystemet er dessuten justert, så det må færre klikk til for å f.eks. bygge en enhet. Et sett faneblader i nederste høyre hjørne av skjermbildet gir rask adgang til de relevante valgmulighetene.

Spilleren har mulighet til å kombinere enheter med nye våpentyper, så den enkelte styrken kan fokusere sin ildkraft mot luft- eller jordbaserte mål. Men det koster! For å skaffe ressurser må man bore etter olje og "veksle" den til kreditter. På den måten blir forsvaret av oljeinstallasjoner en særdeles livsviktig og sentral del av gameplayet.

På den ene siden er det likheter med Command & Conquer-serien, for eksempel ved at man bare kan bygge én enhet eller bygning av gangen. Til gjengjeld har man ikke i World War III - Black Gold en fast base. Det gjør spillforløpet mer fleksibelt - styrkene må dermed flytte seg mer. Til gjengjeld gjør det også dine egne styrker mer sårbare. Dessuten er det ingen Construction Yard, som for alt i verden skal holdes intakt for å kunne bygge enheter. Man kan simpelthen fortsette med å bygge, så lenge man har kreditter.

Dette er en annonse:
08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Spennende og detaljert gjengivelse av det amerikanske, russiske og irakiske krigsmaskineriet. Flott og flytende grafikk.
-
AI’en er ikke overbevisende. Musikken er den svulstigste sausen, som kan finnes i Hollywood.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
World War III - Black GoldScore

World War III - Black Gold

ANMELDELSE. Skrevet av Carsten Skov Teisen

I en tid, hvor det regner bomber over Afghanistan og amerikanske kongresspolitikere mottar brev med miltbrannbakterier, er dette spillet kanskje lovlig nært virkeligheten.Loading next content