Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Xiaomi 13

Det er utrolig kjent, alt sammen, men det betyr ikke at Xiaomi ikke har produsert en hit.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Nå har vi her på Gamereactor ennå ikke vedtatt MrMobiles syn på at tradisjonelle flaggskip i smarttelefonmarkedet nå er så fantasiløse at det er vanskelig å finne vinkelen for spennende dekning. Tross alt er telefoner varer, og de er også dyre varer, så å gi forbrukeren et smell for pengene er delvis aldri kjedelig.

Men vi sier "delvis" her av en grunn, fordi utviklingen har stagnert i en slik grad at det er vanskelig å finne noe å virkelig bli begeistret for. Ta Xiaomi 13 som et eksempel - stort sett alt her er akkurat som det skal være. Qualcomms Snapdragon 8 Gen 2 er lynrask, det samme er UFS 4.0-sporet og 8 GB RAM. Den nydelige 6,36-tommers AMOLED 120Hz Dolby Vision-skjermen, som topper seg på over 1900 NITS, er helt strålende, og vi har IP68-sertifisering, trådløs lading, 67-watts kablet lading og mye, mye mer. Selv kameraet er utarbeidet gjennom et samarbeid med Leica, og kan konkurrere ganske direkte med Samsung og Apple i både etterbehandling og ekte optikk. Alt er her.

Det må være til en startpris på £ 849, som deretter plasserer den på samme hakk av prisstigen som en Galaxy S23, en iPhone 14 og en OnePlus 11. Xiaomi kan bevisst ha valgt å gni skuldre med de resterende flaggskipene fordi de vet at de kan, og det er egentlig ikke en manglende funksjon å peke på her. Xiaomi 13 har med rette fortjent sin plass, ingen tvil om det.

Dette er en annonse:
Xiaomi 13

Det skal kanskje sies her at Xiaomi 13 er plassert, som så mange andre smarttelefoner, i midten, med en ganske vill Lite versjon for nesten ingen penger, og en betydelig dyrere Pro versjon. Det kan føre til mangel på ekte identitet, eller tilstedeværelse, og derfor begynner vi med den litt utmattede innrømmelsen av at smarttelefonmarkedet ikke er fullt så spennende å dekke lenger som det pleide å være.

Men det betyr ikke at Xiaomi 13 ikke er nydelig, for det er det. Det hele er glass pakket inn i Corning Gorilla Glass 5, og selv om den kinesiske produsenten egentlig ikke har tatt noen sjanser på designfronten, er det også vanskelig å sette fingeren på et skikkelig feilsteg. Faktisk er det ekstremt fint bare å holde i hånden.

Som jeg sa, det grunnleggende er under kontroll. AMOLED-skjermen er 2400x1080 med Dolby Vision og HDR10+, og takket være lysstyrken som lett kan nå 1900 NITS, er alt knivskarpt og klart under alle lysforhold. Dolby Atmos-høyttalere og en berøringssamplingsfrekvens på 240Hz gjør den ekstremt responsiv når du vil spille... Ja, Merge Mansion.

Dette er en annonse:

Kameraet har blitt betydelig forbedret på Xiaomi de siste årene. Det sentrale vidvinkelobjektivet er på 50 megapiksler, og bruker en Sony IMX800-sensor i samarbeid med Leica. Det er optisk stabilisering, selvfølgelig, men det er sannsynligvis gjennom etterbehandling at du vil se de største resultatene. Det er fin myk bokeh, solid ytelse selv i lite lys og god fargekjemi på tvers av en rekke forskjellige scenarier, og det er generelt et kamera som er ganske enkelt å elske og bruke.

Det er kanskje synd at teleobjektivet "bare" er 10 megapiksler, og at det bare er 3,2x optisk zoom - 5x ville vært bedre for konkurranseevnen, men det hele fungerer som det skal, og det ultravide objektivet treffer den 120 graders FOV som er så absolutt nødvendig.

Xiaomi 13

Hvis det er ett sted som er verdt å fremheve som et sentralt stridspunkt, er det programvare, fordi det er et av de få områdene der det fortsatt kan være ganske stor forskjell mellom Android produsenter. Telefonen kjører MIUI 14 basert på Android 13, og selv om det ikke er mye ekstra her, er noen av systemsnarveiene hentet direkte fra iOS i stedet for lager Android, og det er også Xiaomi-versjoner av dedikerte apper som Calculator, Calendar - den slags ting.

Det er mulig å installere Niagra, Nova eller Hyperion, og selve maskinvaren er ganske utmerket, så det er nok... vel, nok til en bunnsolid anbefaling av Xiaomi 13 på et informert grunnlag, men samtidig er det egentlig ikke en enestående ny, innovativ funksjon som gjør det... spennende.

08 Gamereactor Norge
8 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Xiaomi 13

Xiaomi 13

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Magnus Groth-Andersen

Det er utrolig kjent, alt sammen, men det betyr ikke at Xiaomi ikke har produsert en hit.Loading next content