Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter
Shenmue 2

Yu Suzukis påvirkning i bransjen

Shenmue forandret Final Fantasy

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

I et intervju med 1up forteller Sega-legenden Yu Suzuki om alle de gangene han angivelig skal ha påvirket bransjen. Heriblant nevner han Taikan-spillene fra det tidlige og glade 80-tall (arkadekabinett formet som en motorsykkel).

HQ

Det andre eksempelet er ved paradigmeskiftet fra to til tre dimensjoner der Suzuki anser seg for å være en av nøkkelpersonene (han produserte blant annet Virtua Racing og Virtua Fighter).

For å avslutte nevner han Shenmue, som Suzuki mener forandret spillverden med tanke på historieformidling. I tråd med dette sier mannen at selv Final Fantasy har mye å takke Shenmue for. Vi kan likevel ikke anklage spillskaperen for å ta seg munnen for full - han tar nemlig ikke helt feil.

Summen blir ettersigelig et testamente på livsverket hans, og Suzuki uttrykker glede over alt han har utrettet. Vi er glade med deg, gamle ørn.

Shenmue 2

Relaterte tekster

0
Shenmue IIScore

Shenmue II

ANMELDELSE. Skrevet av Sten Christian Kvindesland

I et land der kampsport er den vanligste hobbyen og respekt er en selvfølge, inntar du rollen som tenåringen Ryo Hazuki.

0
Shenmue II bare på japansk

Shenmue II bare på japansk

NYHET. Skrevet av Nicklas Mether

Du blir nødt til å plukke frem leksikon eller ta ett intensivkurs i Japansk, hvis du har planer om å skjønne hva som sies når oppfølgeren til det storslåtte Shenmue dukker opp. Det oversettes nemlig ikke! Eller?

0
Mer bilder fra Shenmue II

Mer bilder fra Shenmue II

NYHET. Skrevet av Nicklas Mether

Sega svingte den store kniven mot Dreamcast eiernes sjeler når man erklerte konsollen død. Shenmue II utvikleren AM2 gjør allikevel sitt beste for å lappe sammen hele pakka...Loading next content